Επιστημονικά Νέα

Διαβήτης: Πολύ συχνά σχετίζεται με ανεξήγητη απώλεια ακοής

Διαβήτης: Πολύ συχνά σχετίζεται με ανεξήγητη απώλεια ακοής

Διαβήτης: Η εμφάνιση απώλειας ακοής είναι δύο φορές πιο συχνή σε άτομα με διαβήτη από ό,τι σε όσους δεν έχουν την πάθηση, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Αν και δεν είναι σαφές πώς ο διαβήτης μπορεί να σχετίζεται με την απώλεια ακοής, πολλοί άνθρωποι βιώνουν και τις δύο καταστάσεις ταυτόχρονα. Περίπου 37 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν διαβήτη, εκτιμά η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη. Εν τω μεταξύ, περίπου 34,5 εκατομμύρια από αυτούς έχουν επίσης κάποιο είδος απώλειας ακοής. Η εμφάνιση απώλειας ακοής είναι δύο φορές πιο συχνή σε άτομα με διαβήτη από ό,τι σε όσους δεν έχουν την πάθηση, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Ακόμη και για τα 133 εκατομμύρια άτομα με προδιαβήτη, το ποσοστό απώλειας ακοής είναι 30% υψηλότερο από ό,τι σε αυτούς με φυσιολογικό σάκχαρο στο αίμα.

Ο λόγος μπορεί να είναι ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να βλάψουν τα μικρά αιμοφόρα αγγεία στο εσωτερικό αυτί, προτείνει η ένωση. Αυτό θα ήταν παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο ο διαβήτης μπορεί να βλάψει τα μάτια και τα νεφρά. Ο σύλλογος συμβουλεύει τα άτομα που υποψιάζονται ότι χάνουν την ακοή τους να μιλήσουν με τους γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στη συνέχεια να λάβουν βοήθεια από έναν ακουολόγο, έναν εξουσιοδοτημένο διανομέα ακουστικών βαρηκοΐας ή έναν γιατρό που ειδικεύεται σε προβλήματα ακοής.

Τα σημάδια της απώλειας ακοής περιλαμβάνουν συχνά το να ζητάτε από τους άλλους να επαναλάβουν τον εαυτό τους, να έχετε πρόβλημα να παρακολουθείτε συνομιλίες που περιλαμβάνουν περισσότερα από δύο άτομα και να πιστεύετε ότι οι άλλοι μουρμουρίζουν. Μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν προβλήματα ακοής σε θορυβώδη μέρη, όπως πολυσύχναστα εστιατόρια, προβλήματα στην ακρόαση των φωνών γυναικών και μικρών παιδιών και αύξηση της έντασης της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου πολύ δυνατά για άλλους που βρίσκονται κοντά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καινούργιος μηχανισμός για τον έλεγχο της ακουστικής ευαισθησίας

Ο αυστηρός έλεγχος του σακχάρου στο αίμα ενισχύει την εγκεφαλική δύναμη των εφήβων με διαβήτη τύπου 1

Οι αυτοάνοσες διαταραχές αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Είναι πράγματι η ηλικία απλώς μια κατάσταση του μυαλού;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη αποκαλύπτει το γενετικό υπόβαθρο για το ύψος της φωνής

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι παραλλαγές του ABCC9 σχετίζονται με υψηλότερο ύψος φωνής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι ίδιες παραλλαγές της αλληλουχίας συνδέονται, επίσης, με υψηλότερη σφυγμική πίεση, έναν παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου, αναδεικνύοντας τους δεσμούς μεταξύ του ύψους της φωνής και των χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την υγεία.

Η μακρά COVID μπορεί να προκληθεί από τον ιό που παραμένει στο σώμα. Ακολουθούν τα επιστημονικά δεδομένα

Ενώ οι προαναφερθείσες μελέτες παρέχουν αρχικές ενδείξεις για την παραμονή του SARS-CoV-2 πολύ καιρό μετά την αρχική μόλυνση, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να αποδειχθεί πειστική σχέση μεταξύ του παραμένοντος ιού και της μακροχρόνιας COVID.

H περίοδος των διακοπών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιά σας

Διακοπές καρδιά: Η περίοδος των διακοπών και των γιορτών μπορεί να είναι μια εποχή για κέφι, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη, είναι μια περίοδος αιχμής για τα περιστατικά καρδιακής προσβολής.

Πώς συνδέεται η αϋπνία με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου;

Αϋπνία εγκεφαλικό: Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της αϋπνίας και της προτεραιότητας στις υγιεινές συνήθειες ύπνου για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού.

Η αναγνώριση της αιτίας της μυοκαρδιοπάθειας στα παιδιά είναι το κλειδί για αποτελεσματική θεραπεία

"Το μέλλον είναι ελπιδοφόρο, καθώς οι περιορισμοί στο μέγεθος του δείγματος και τη χρηματοδότηση στις παιδιατρικές κλινικές δοκιμές αντιμετωπίζονται τώρα με τη χρήση δικτύων μάθησης που περιλαμβάνουν πολλά κέντρα παιδιατρικής μυοκαρδιοπάθειας", δήλωσε ο Lipshultz.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η αλωπεκία;

Ανδρική αραίωση μαλλιών: Η ανδρική αραίωση είναι μια σταδιακή διαδικασία τριχόπτωσης που συνήθως ξεκινά στη δεκαετία των 30, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και νωρίτερα.