Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Διαβήτης: Πολύ συχνά σχετίζεται με ανεξήγητη απώλεια ακοής

Διαβήτης: Πολύ συχνά σχετίζεται με ανεξήγητη απώλεια ακοής

Διαβήτης: Η εμφάνιση απώλειας ακοής είναι δύο φορές πιο συχνή σε άτομα με διαβήτη από ό,τι σε όσους δεν έχουν την πάθηση, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Αν και δεν είναι σαφές πώς ο διαβήτης μπορεί να σχετίζεται με την απώλεια ακοής, πολλοί άνθρωποι βιώνουν και τις δύο καταστάσεις ταυτόχρονα. Περίπου 37 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν διαβήτη, εκτιμά η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη. Εν τω μεταξύ, περίπου 34,5 εκατομμύρια από αυτούς έχουν επίσης κάποιο είδος απώλειας ακοής. Η εμφάνιση απώλειας ακοής είναι δύο φορές πιο συχνή σε άτομα με διαβήτη από ό,τι σε όσους δεν έχουν την πάθηση, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Ακόμη και για τα 133 εκατομμύρια άτομα με προδιαβήτη, το ποσοστό απώλειας ακοής είναι 30% υψηλότερο από ό,τι σε αυτούς με φυσιολογικό σάκχαρο στο αίμα.

Ο λόγος μπορεί να είναι ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να βλάψουν τα μικρά αιμοφόρα αγγεία στο εσωτερικό αυτί, προτείνει η ένωση. Αυτό θα ήταν παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο ο διαβήτης μπορεί να βλάψει τα μάτια και τα νεφρά. Ο σύλλογος συμβουλεύει τα άτομα που υποψιάζονται ότι χάνουν την ακοή τους να μιλήσουν με τους γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στη συνέχεια να λάβουν βοήθεια από έναν ακουολόγο, έναν εξουσιοδοτημένο διανομέα ακουστικών βαρηκοΐας ή έναν γιατρό που ειδικεύεται σε προβλήματα ακοής.

Τα σημάδια της απώλειας ακοής περιλαμβάνουν συχνά το να ζητάτε από τους άλλους να επαναλάβουν τον εαυτό τους, να έχετε πρόβλημα να παρακολουθείτε συνομιλίες που περιλαμβάνουν περισσότερα από δύο άτομα και να πιστεύετε ότι οι άλλοι μουρμουρίζουν. Μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν προβλήματα ακοής σε θορυβώδη μέρη, όπως πολυσύχναστα εστιατόρια, προβλήματα στην ακρόαση των φωνών γυναικών και μικρών παιδιών και αύξηση της έντασης της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου πολύ δυνατά για άλλους που βρίσκονται κοντά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καινούργιος μηχανισμός για τον έλεγχο της ακουστικής ευαισθησίας

Ο αυστηρός έλεγχος του σακχάρου στο αίμα ενισχύει την εγκεφαλική δύναμη των εφήβων με διαβήτη τύπου 1

Οι αυτοάνοσες διαταραχές αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Είναι πράγματι η ηλικία απλώς μια κατάσταση του μυαλού;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ;

Το κάπνισμα είναι μια επιβλαβής συνήθεια που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του εγκεφάλου. Εάν καπνίζετε, ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ είναι να κόψετε το κάπνισμα.

Λεπτοσπείρωση: Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης σκύλου

Λεπτοσπείρωση: Στους σκύλους, τα συμπτώματα της λεπτοσπείρωσης περιλαμβάνουν λήθαργο, έμετο και απώλεια όρεξης. Ενδέχεται να εμφανιστούν σημάδια δίψας και τα μάτια του σκύλου σας να κιτρινίσουν από ίκτερο.

Η μακροζωία πρέπει να επικεντρώνεται στην καλή υγεία και όχι μόνο στη διάρκεια ζωής

Η επιστήμη της μακροζωίας γίνεται γρήγορα ο ακρογωνιαίος λίθος του κόσμου στον οποίο ζούμε, καθώς το μέσο προσδόκιμο ζωής αυξάνεται παράλληλα με τη μείωση των ποσοστών γεννήσεων παγκοσμίως. Ήταν ένα βασικό θέμα συζήτησης στην εναρκτήρια Εβδομάδα Υγείας του Άμπου Ντάμπι, η οποία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, όπου το The National μίλησε με την πριγκίπισσα Δρ Haya […]

Τι είναι το σύνδρομο προδιάθεσης όγκου BAP1;

Η πάθηση, γνωστή ως σύνδρομο προδιάθεσης όγκου BAP1, προκαλείται από μεταλλάξεις στο γονίδιο BAP1, το οποίο κανονικά δρα ως ογκοκατασταλτικός, μεταξύ άλλων λειτουργιών.

Close Icon