Επιστημονικά Νέα

Δερματικές Αλλεργίες: Η κατανάλωση μπρόκολου ή λάχανου μπορεί να περιορίσει τη σοβαρότητά τους

Δερματικές Αλλεργίες: Η κατανάλωση μπρόκολου ή λάχανου μπορεί να περιορίσει τη σοβαρότητά τους

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι μια μη ισορροπημένη διατροφή μπορεί να εντείνει τις αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις στους ανθρώπους», σχολίασε η Ελοντί Σεγουρά, ερευνήτρια του Εθνικού Ινστιτούτου  Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (Inserm) που ήταν επικεφαλής της έρευνας αυτής στο Ινστιτούτο Κιουρί.

Δερματικές Αλλεργίες: Η κατανάλωση μπρόκολου ή λάχανου μπορεί να περιορίσει τη σοβαρότητα των δερματικών αλλεργιών, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (Inserm) στη Γαλλία. Σε αυτή την έρευνα, η οποία έχει δημοσιευθεί στο αγγλόφωνο επιστημονικό περιοδικό eLife, ερευνητές και ερευνήτριες του Εθνικού Ινστιτούτου  Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (Inserm) και του Ινστιτούτου Κιουρί απέδειξαν αρχικά ότι μια διατροφή ελλιπής στα συστατικά που βρίσκονται σε κάποια λαχανικά, κυρίως το μπρόκολο και το λάχανο, μπορεί να επιδεινώσει τις δερματικές αλλεργίες στα ζώα.

 

Είναι ήδη γνωστό ότι οι δερματικές αλλεργίες οφείλονται σε μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ουσίες που υπάρχουν στο περιβάλλον και ότι ο βαθμός σοβαρότητάς τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η διατροφή. Κατά την έρευνά τους οι επιστήμονες ενδιαφέρθηκαν συγκεκριμένα για τα συστατικά των τροφίμων που αντιδρούν με ένα μόριο που είναι παρόν στον οργανισμό μας, το οποίο ονομάζεται “υποδοχέας αρωματικών υδρογονανθράκων ή υποδοχέας διοξινών” (AhR). Τα συστατικά αυτά υπάρχουν στα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο. Έδειξαν ότι η απουσία αυτών των συστατικών στα ποντίκια συνδεόταν με αύξηση του ποσοστού φλεγμονής στο δέρμα και με επιδείνωση των δερματικών αλλεργιών, κάτι που δεν συνέβη στα ποντίκια, η διατροφή των οποίων τα περιλάμβανε.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι μια μη ισορροπημένη διατροφή μπορεί να εντείνει τις αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις στους ανθρώπους», σχολίασε η Ελοντί Σεγουρά, ερευνήτρια του Εθνικού Ινστιτούτου  Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (Inserm) που ήταν επικεφαλής της έρευνας αυτής στο Ινστιτούτο Κιουρί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 Λόγοι που χρειάζεται να προσθέσετε τα λαχανικά στη διατροφή σας

11 Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες!

Πώς μπορεί το μπρόκολο να βοηθήσει τον οργανισμό μας;

Ποιες τροφές μας προλαμβάνουν από τον καρκίνο;

Γιατί αναπτύσσουμε τροφικές αλλεργίες ως ενήλικες;

Τι φαγητά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες στα βρέφη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες είναι οι αιτίες της αίσθησης πρηξίματος;

Φούσκωμα: Η επιλογή μιας ισορροπημένης διατροφής, η περιορισμένη κατανάλωση αλατιού, και η διαχείριση του στρες μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος και στην επίτευξη ενός υγιούς πεπτικού συστήματος.

Χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου άνθρωποι κινδυνεύουν από πρώιμη έναρξη άνοιας

Άνοια αιτίες: Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet Healthy Longevity αποδείχθηκε ότι τα άτομα που ανήκουν σε χαμηλότερο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο έχουν περισσότερες από τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πρώιμη άνοια.