Επιστημονικά Νέα

Άθληση: Η αλήθεια για τα ελλειπτικά κάτω από το γραφείο

Άθληση: Η αλήθεια για τα ελλειπτικά κάτω από το γραφείο

Άθληση: Ένα ελλειπτικό κάτω από το γραφείο είναι μια φορητή μορφή εξοπλισμού άσκησης που σας επιτρέπει να κινείτε τα πόδια σας με ελλειπτικό τρόπο ενώ κάθεστε.

Εάν έχετε περάσει χρόνο σε ένα γυμναστήριο, τότε πιθανότατα γνωρίζετε πώς λειτουργεί ένα ελλειπτικό μηχάνημα. Ονομάζεται επίσης cross trainer, αυτό το μηχάνημα σας επιτρέπει να μετακινείτε τα πόδια σας πάνω-κάτω και μπορείτε να προσθέσετε αντίσταση για να κάνετε την προπόνηση πιο απαιτητική. Πιάνετε τις κινούμενες λαβές με τα χέρια σας, ώστε το πάνω μέρος του σώματός σας να ασκείται ταυτόχρονα. Οι ελλειπτικές μηχανές είναι γνωστές για τα καρδιαγγειακά οφέλη τους.

Ένα ελλειπτικό κάτω από το γραφείο είναι μια φορητή μορφή εξοπλισμού άσκησης που σας επιτρέπει να κινείτε τα πόδια σας με ελλειπτικό τρόπο ενώ κάθεστε. Ορισμένες μάρκες έχουν πεντάλ ποδιών με αναβολείς, άλλες έχουν πετάλια με ίσια πόδια για να κρατούν τα πόδια σας στη θέση τους. Το πάνω μέρος του σώματός σας παραμένει ακίνητο, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε ταυτόχρονα σε ένα γραφείο. Το ενδιαφέρον για τα ελλειπτικά κάτω από το γραφείο έχει αυξηθεί μετά την πανδημία, με περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται στο σπίτι και να μην κινούνται τόσο πολύ όσο στο γραφείο.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε μηχανή γυμναστικής. Και αυτό που λειτουργεί για μερικούς μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για όλους. Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα των ελλειπτικών κάτω από το γραφείο:

 • Είναι ένας εύκολος τρόπος για να εργαστείτε στην κίνηση.
 • Μπορούν να είναι χρήσιμα εάν δεν μπορείτε να μετακινηθείτε πολύ.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελλειπτικό κάτω από το γραφείο για διαλειμματική προπόνηση.
 • Μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καθιστικού τρόπου ζωής.
 • Μπορεί να σας παρακινήσουν να κινηθείτε περισσότερο.
 • Είναι ένας εύκολος τρόπος για να εργαστείτε στην κίνηση

 

Μπορούν να είναι χρήσιμα εάν δεν μπορείτε να μετακινηθείτε πολύ

Εάν έχετε χάσει κάποια κινητικότητα και δεν είστε πολύ κινητικοί λόγω τραυματισμού ή λόγω της δουλειάς σας, τα ελλειπτικά κάτω από το γραφείο σας βοηθούν να κάνετε κάποια κίνηση. «Είναι καλύτερο από το να μην κινείσαι καθόλου», λέει ο Liu. Φυσικά, εάν τραυματιστείτε, συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα σωματική δραστηριότητα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελλειπτικό κάτω από το γραφείο για διαλειμματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση είναι μια προσέγγιση στην άσκηση όπου κινείστε με μέτριο ρυθμό ακολουθούμενη από μια σύντομη ακολουθία υψηλής έντασης και μετά επιστρέφετε στον μέτριο ρυθμό, λέει ο Sergio Pedemonte, personal trainer και CEO του Your House Fitness στο Τορόντο.

Η διαλειμματική προπόνηση με ελλειπτικό κάτω από το γραφείο δουλεύει περισσότερο τους μύες του κάτω μέρους του σώματος, οδηγώντας σε ταχύτερη μυϊκή τόνωση. Με ένα ελλειπτικό κάτω από το γραφείο, μπορείτε να κάνετε πετάλι με πιο γρήγορο ρυθμό ή να αυξήσετε την αντίστασή σας στα διαστήματα υψηλότερης έντασης, λέει ο Pedemonte.

Μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καθιστικού τρόπου ζωής

Ποιος νιώθει ότι κάθονται πολύ αυτές τις μέρες; Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε. Αν και εξακολουθείτε να κάθεστε ενώ χρησιμοποιείτε ένα ελλειπτικό κάτω από το γραφείο, τουλάχιστον τα πόδια σας κινούνται, λέει ο Michaels. Αυτό είναι καλύτερο από το να μην κινείστε καθόλου. Τα ελλειπτικά κάτω από το γραφείο τους βοηθούν να κινούνται και αυτό τους κρατά κίνητρο και αυτοπεποίθηση στο ταξίδι της φυσικής τους κατάστασης.

Ωστόσο, τα ελλειπτικά κάτω από το γραφείο έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Δεν είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να χάσετε βάρος.
 • Πρέπει ακόμα να κάνετε άλλους τύπους προπονήσεων.
 • Μπορεί να αισθάνεστε άβολα χρησιμοποιώντας ένα ελλειπτικό κάτω από το γραφείο.
 • Θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κακή στάση του σώματος.
 • Θα μπορούσαν να είναι σκληροί στα γόνατα.
 • Δεν είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να χάσετε βάρος.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η γυμναστική αποτελεί την καλύτερη φροντίδα για τον εαυτό μας

7 τρόποι για να ξεκινήσετε την γυμναστική τώρα!

5 Λόγοι που η άσκηση βοηθάει την ψυχική μας υγεία

Συμβουλές για να καταπολεμήσετε το άγχος του γυμναστηρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ερευνητές εντοπίζουν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που καταστρέφονται από την υψηλή αρτηριακή πίεση και εμπλέκονται στη νοητική παρακμή, την άνοια

Η διαστολική DBP αρτηριακή πίεση από μόνη της δεν προβλέπει μείωση της γνωστικής λειτουργίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι προστατευτική όταν προσαρμόζεται για τη συστολική SBP αρτηριακή πίεση. Αυτό το αποτέλεσμα ίσχυε τόσο κατά την παρατήρηση όσο και κατά τη χρήση της Μεντελιανής τυχαιοποίησης", γράφουν και συνεχίζουν συζητώντας τους πιθανούς λόγους γι' αυτό.

Ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη μείωση της αντίστασης στη θεραπεία της λευχαιμίας

"Εάν οι μελλοντικές κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που στοχεύει  τα δραστικά είδη οξυγόνου ROS, η προσέγγιση αυτή θα βοηθήσει πιθανότατα ένα μεγάλο υποσύνολο ατόμων με οξεία μυελογενή λευχαιμία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ανθεκτική στα φάρμακα νόσο".

Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Υγεία εντέρου: Ο μόνος πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου είναι να υποβάλλεστε σε προληπτικό έλεγχο ρουτίνας, ξεκινώντας από την ηλικία των 45 ετών.

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.