Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Άσκηση: Η γυμναστική αποτελεί την καλύτερη φροντίδα για τον εαυτό μας

Άσκηση: Η γυμναστική αποτελεί την καλύτερη φροντίδα για τον εαυτό μας

Άσκηση: Αφιερώστε λίγο χρόνο εξερευνώντας διάφορα είδη σωματικής δραστηριότητας μέχρι να βρείτε αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς.

Η αυτοφροντίδα θεωρείται η ανάληψη δράσης για τη βελτίωση της υγείας σας ή για την προστασία της δικής σας ευτυχίας και ευημερίας. Αυτό περιλαμβάνει τη φροντίδα της ψυχικής σας υγείας. Συνήθως, όταν σκεφτόμαστε τη φροντίδα του εαυτού μας, οραματιζόμαστε πράγματα όπως να κοιμόμαστε μέσα, να κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο, να βρίσκουμε λίγο χρόνο «εγώ» στη μέρα μας – χαλαρωτικές δραστηριότητες. Η ενασχόληση με τη σωματική δραστηριότητα μπορεί να μην είναι πάντα το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την αυτοφροντίδα – αλλά θα πρέπει να είναι στη λίστα μας. Η κίνηση είναι απλώς ένας άλλος τρόπος με τον οποίο φροντίζουμε το σώμα και το μυαλό μας.

Ασχοληθείτε με τη σωματική δραστηριότητα

Η κίνηση του σώματός μας παρέχει πολλά οφέλη, όπως:

  • Βοήθεια στη διαχείριση του βάρους
  • Μείωση του κινδύνου χρόνιας νόσου
  • Βελτίωση της διάθεσης
  • Βελτίωση της λειτουργίας και της υγείας του εγκεφάλου
  • Διαχείριση του σακχάρου στο αίμα
  • Ενδυνάμωση μυών και οστών και μείωση του κινδύνου πτώσεων
  • Βελτίωση του ύπνου
  • Αύξηση μακροζωίας
  • Αύξηση ενέργειας
  • Και τόσα άλλα!

Μπορεί να μην αισθάνονται όλες οι μορφές σωματικής δραστηριότητας τόσο χαλαρωτικές όσο μια μέρα σπα, αλλά μπορούμε ακόμα να αποκομίσουμε όλα αυτά τα οφέλη με οποιοδήποτε είδος κίνησης επιλέξουμε. Και όλα αυτά τα οφέλη ταιριάζουν ακριβώς με τον ορισμό της αυτοφροντίδας – βελτιώνοντας την υγεία, την ευτυχία και την ευεξία μας. Εναπόκειται σε εσάς να καθορίσετε ποια μορφή δραστηριότητας σας κάνει ευτυχισμένους.

Για να κερδίσετε στο έπακρο, η American Heart Association συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα ή 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας κάθε εβδομάδα. Το πώς θα επιλέξετε να κινηθείτε εξαρτάται από εσάς! Μετακινώντας το σώμα σας με τρόπο που σας αρέσει, θα αποκομίσετε ακόμη περισσότερα οφέλη από τη ρουτίνα σας και θα νιώσετε πραγματικά την πτυχή της αυτοφροντίδας της άσκησης.

Θυμηθείτε, η κίνηση πρέπει να είναι ευχάριστη, δεν πρέπει να αισθάνεται αναγκαστική. Αφιερώστε λίγο χρόνο εξερευνώντας διάφορα είδη σωματικής δραστηριότητας μέχρι να βρείτε αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε η θλίψη ξεπερνά τα όρια και γίνεται ψυχική διαταραχή;

Είναι η δεύτερη εγκυμοσύνη πιο δύσκολη από την πρώτη;

Τι είναι οι αγορές αυτοφροντίδας;

Γιατί η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη στην επαγγελματική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι δερματικές παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα ύπνου 

Η έλλειψη ποιοτικού ύπνου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική υγεία και ευεξία ενός ατόμου. Η χρόνια στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων, γνωστική εξασθένηση και διαταραχές της διάθεσης.

Dry skin brushing:Τι είναι το στεγνό βούρτσισμα δέρματος και πώς το ωφελεί

Το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να σας βοηθήσει να απολεπίσετε το δέρμα σας, να βελτιώσετε την κυκλοφορία και να προωθήσετε μια υγιή λάμψη.

Τα καλύτερα συστατικά και προϊόντα περιποίησης δέρματος για προστασία από την περιβαλλοντική βλάβη 

Θυμηθείτε να εφαρμόζετε επίσης άλλα μέτρα προστασίας του δέρματος, όπως η παραμονή ενυδατωμένη, η υγιεινή διατροφή και ο αρκετός ύπνος, για να υποστηρίξετε περαιτέρω την άμυνα του δέρματός σας έναντι των περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων.

Τι είναι το υγρό κολλαγόνο; Οφέλη και πιθανές παρενέργειες 

Το κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του εντέρου υποστηρίζοντας τη βλεννογόνο επένδυση του πεπτικού σωλήνα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της πέψης.

Close Icon