Επιστημονικά Νέα

Άνοια: Η τεχνολογία των ήχων στον αγώνα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της άνοιας

Άνοια: Η τεχνολογία των ήχων στον αγώνα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της άνοιας

Άνοια: Σχεδιασμός "ηχητικού τοπίου" για άτομα με άνοια - Η συσχέτιση μεταξύ της ψυχοακουστικής παραμέτρου και της ανθρώπινης αντίληψης στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της άνοιας.

Κατά τη διάρκεια της 180ης Συνάντησης της Ακουστικής Εταιρείας της Αμερικής (Acoustical Society of America), η οποία πραγματοποιείται διαδικτυακά από τις 8 εώς τις 10 Ιουνίου, ο Arezoo Talebzadeh, από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, έδειξε πώς η δημιουργία ένος συστήματος εξατομικευμένου “ηχητικού περιβάλλοντος” μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν άνοια παρέχοντας στοιχεία σχετικά με την ώρα της ημέρας και τον τόπο.

Σχεδιασμός ηχητικού τοπίου για άτομα με άνοια – Η συσχέτιση μεταξύ της ψυχοακουστικής παραμέτρου και της ανθρώπινης αντίληψης

Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που ονομάζεται AcustiCare, δημιουργείται ένα εξατομικευμένο τοπίο ήχου με έναν προσαρμοσμένο αλγόριθμο που αναπαράγει προγραμματισμένους ήχους σε συγκεκριμένες στιγμές όλη την ημέρα. Μέσω ανατροφοδότησης, το σύστημα μπορεί να τροποποιήσει τους ήχους που θα παιχτούν την επόμενη μέρα, βοηθώντας στην ενίσχυση της αντίληψης του χρόνου και του χώρου για τους ασθενείς με άνοια.

“Οι ήχοι αποτελούνται από μια συλλογή από φυσικούς ήχους, πουλιά, εξωτερικούς ήχους, ήχους νερού / βροχής και ήχους κουζίνας, μουσική κα.», δήλωσε ο Talebzadeh. “Από αυτούς τους ήχους, οι ψυχοακουστικές παράμετροι και τα μεταδεδομένα χρησιμοποιούνται για τη λήψη πληροφοριών ομοιότητας μεταξύ των διαφορετικών ήχων. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να προτείνουν έναν νέο ήχο που σχετίζεται με τα δεδομένα της απόκρισης των ακροατών στους ήχους”.

Ο Talebzadeh είπε ότι η έρευνά του στοχεύει να ανακαλύψει τη συσχέτιση μεταξύ των ψυχοακουστικών περιβαλλόντων και της αλλαγής της διάθεσης. Κατά τη γνώμη του, το ηχητικό τοπίο θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων με άνοια βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου, μειώνοντας την διέγερση, το άγχος και την αγωνία, περιορίζοντας τα συμπεριφορικά και ψυχολογικά συμπτώματα της άνοιας και τη χρήση ψυχοδραστικών φαρμάκων.

Παράλληλα, ο Talebzadeh ευελπιστεί το ηχητικό τοπίο να είναι ένας αρωγός στη μείωση του άγχους των φροντιστών και του προσωπικού των δομών περίθαλψης και φροντίδας των ατόμων με άνοια. “Διάφορες τροποποιήσεις είναι δυνατές για την υποστήριξη ενός φιλικού προς την άνοια περιβάλλοντος που μπορεί επίσης να συμβάλει στην πρόληψη ή μείωση των συμπεριφορικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων της. Ο ήχος είναι ένας από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες“, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

O Πρέσβης των Η.Π.Α. κ. Pyatt στις εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Βιταμίνες που στηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου

Γυναικεία Ανοργασμία: Αιτίες και Συμπτώματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σήψη μετά από αισθητική επέμβαση σε 29χρονη γυναίκα

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

Αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες.

Οι έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες και σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή άλλων κακών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.

Κινέζοι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ να διαγράψουν τις ακολουθίες γονιδίων των πρώτων περιπτώσεων COVID-19

Η δημοσίευση της εφημερίδας του Δρ. Bloom θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη συνεργασία από την Κίνα στην παγκόσμια προσπάθεια εντοπισμού της πηγής του SARS-CoV-2.

Μπορούν τα αμυλούχα σνακ να βλάψουν την υγεία της καρδιάς;

Διατροφή Καρδιά: Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μετά από οποιοδήποτε γεύμα συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις κι άλλες αιτίες.

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Ωστόσο, τα εγκεκριμένα εμβόλια φαίνεται να παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, με το εμβόλιο Pfizer να δείχνει 88% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, η ομάδα συνιστά γιατρούς να ρωτήσουν σχετικά με λιποθυμία, εξαφάνιση ή ανεξήγητες επιληπτικές κρίσεις χωρίς προειδοποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή σε απάντηση σε δυνατούς θορύβους όπως κουδούνια, ξυπνητήρια και τηλέφωνα ή εάν ένας ασθενής είχε ποτέ άσκηση -σχετιζόμενο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Νέα έρευνα συνδέει την κοιλιακή παχυσαρκία με ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη

Καρκίνος Παχυσαρκία: Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου μεταξύ των Καναδών ανδρών και η τρίτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο. Η κοιλιακή παχυσαρκία φαίνεται να σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης επιθετικού καρκίνου του προστάτη σύμφωνα με νέα έρευνα από το INRS (Institut National de la Recherche Scientifique).