Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Ανεπάρκεια βιταμίνης Α: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν έχουμε ανεπάρκεια βιταμίνης Α;

Ανεπάρκεια βιταμίνης Α: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν έχουμε ανεπάρκεια βιταμίνης Α;

Ανεπάρκεια βιταμίνης Α: Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για όλους καθώς η αποκλειστική της ευθύνη είναι να διασφαλίσει τη συνολική υγεία.

Η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη. Υπάρχει στη φυσική του μορφή σε πολλά τρόφιμα. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για όλους καθώς η αποκλειστική της ευθύνη είναι να διασφαλίσει τη συνολική υγεία. Είναι υπεύθυνο για την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, την υγεία των ματιών, την ανάπτυξη του σώματος και τα επίπεδα ενέργειας. Εάν το σώμα σας είναι χαμηλό σε αυτή τη συγκεκριμένη βιταμίνη, το σώμα σας θα εμφανίσει ορισμένα σημάδια. Ας μάθουμε ποιες είναι αυτές.

Εξαιρετικά ξηρό δέρμα

Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Μια ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει οίδημα στο δέρμα, ερεθισμό και υπερβολική ξηρότητα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει έκζεμα. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ασυνήθιστα συμπτώματα στο δέρμα σας, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

Κακή υγεία των ματιών

Η βιταμίνη Α είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ματιών και τα προβλήματα όρασης. Η ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει νυχτερινή τύφλωση, μειωμένη ή κακή όραση και σύνδρομο ξηροφθαλμίας.

Μείωση Ανάπτυξης

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α μπορεί να εμποδίσει τη σωστή ανάπτυξη του σώματος για τα παιδιά. Το χρειάζονται ιδιαίτερα σε άφθονες ποσότητες ή η ανάπτυξη του σώματός τους μπορεί να μην είναι φυσιολογική. 

Συχνές Λοιμώξεις

Η βιταμίνη Α βοηθά στη διατήρηση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Έτσι, όταν το σώμα σας εξαντλείται, μπορεί να αρρωστήσετε πολύ συχνά και να κολλήσετε κάθε είδους λοιμώξεις.

Κούραση

Η βιταμίνη Α ρυθμίζει επίσης τα επίπεδα ενέργειας. Η ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης μπορεί να προκαλέσει κούραση, κόπωση και αδυναμία κούρασης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γρήγορη απώλεια βάρους

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α μπορεί να εμφανιστεί στο σώμα σας ως γρήγορη απώλεια βάρους. Εάν εμφανίσετε ανεξήγητη απώλεια βάρους ξαφνικά, πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα βιταμινούχα επιθέματα στο δέρμα που διαφημίζονται στο διαδίκτυο μπορεί να μην είναι κατάλληλα

Η λήψη βιταμίνης D το βράδυ προκαλεί αϋπνία;

Αν είστε ευαίσθητη στις ακτίνες του ήλιου δείτε πώς θα πάρετε τη βιταμίνη D που σας λείπει

Τα εκπληκτικά οφέλη της βιταμίνης Β3 για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Lemierre: Συμπτώματα, αιτίες, διάγνωση, θεραπεία 

Σύνδρομο Lemierre: Η πρόγνωση είναι γενικά καλή με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή εάν εμφανιστούν επιπλοκές όπως σηπτικό σοκ ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Θρόμβοι αίματος: Κίνδυνοι, συμπτώματα και πρόληψη

Θρόμβοι αίματος: Η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση των θρόμβων αίματος. Εάν υποψιάζεστε θρόμβο αίματος, αναζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια για να αποτρέψετε δυνητικά απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Τι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου 

IBS: Πρόσφατες μελέτες έχουν προτείνει ότι οι μεταμοσχεύσεις κοπράνων μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της IBS αποκαθιστώντας την ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου.

Άτομα με υψηλό εισόδημα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό: Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου στο πλαίσιο του εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά όταν παίζουν αρκετοί δυσμενείς παράγοντες

Εγκεφαλική φλεγμονή και βλάβη στο DNA

Μακροπρόθεσμη μνήμη: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine, ανακάλυψαν ότι η φλεγμονή στον εγκέφαλο που προκαλείται από την ανοσολογική απόκριση σε τραυματισμό ή μόλυνση μπορεί να πυροδοτήσει έναν καταρράκτη γεγονότων που οδηγεί στο σχηματισμό μακροπρόθεσμων αναμνήσεων.

Μια σπάνια μορφή βρεφικής επιληψίας

Σύνδρομο Dravet: Οι υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης και υποστήριξης, όπως η φυσικοθεραπεία, η εργοθεραπεία και η λογοθεραπεία, μπορούν επίσης να είναι ωφέλιμες για παιδιά με σύνδρομο Dravet.

Έχετε αντικαταστήσει μια άρθρωση; Μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί να αυξηθεί μετά από χημειοθεραπεία

Η Κόνγουεϊ πιστεύει ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη μεταξύ των ατόμων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, για να βοηθηθεί να βρεθεί τρόπος προστασίας των ανθρώπων με αντικαταστάσεις αρθρώσεων από περιττές λοιμώξεις. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Μαΐου του Αρχείου Ορθοπεδικής και Τραυματικής Χειρουργικής (Archives of Orthopedic and Trauma Surgery).

Close Icon