Επιστημονικά Νέα

Αμβλυωπία παιδιά: Νέα συσκευή μπορεί να εντοπίσει την αμβλυωπία νωρίτερα στα παιδιά

Αμβλυωπία παιδιά: Νέα συσκευή μπορεί να εντοπίσει την αμβλυωπία νωρίτερα στα παιδιά

Αμβλυωπία παιδιά: Η δημιουργία μιας επαναστατικής συσκευής προσφέρει τη δυνατότητα στους ειδικούς να εντοπίζουν το πρόβλημα της αμβλυωπίας νωρίτερα στα παιδιά.

Η αμβλυωπία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με γυαλιά ή φακούς επαφής μετά την ωρίμανση της όρασης ενός παιδιού. Όταν μείνει χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε κακή σχολική επίδοση και διαταραχές στην αντίληψη βάθους. Επίσης μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές κινητικές δεξιότητες, όπως επισημαίνουν οι γιατροί. “Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι παιδίατροι και άλλοι πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την συσκευή για να κολλήσουν αμβλυωπία σε μικρή ηλικία όταν είναι ευκολότερο να θεραπευτεί”. Αυτό δήλωσε ο Δρ. Michael Chiang, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Μάτι των ΗΠΑ (NEI), σε ειδήσεις ινστιτούτου. ελευθέρωση. Είναι διευθυντής του NEI, το οποίο υποστήριξε την ανάπτυξη της συσκευής. Το NEI είναι μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ.

Λεπτομέρειες για τη μελέτη

Για τη μελέτη, οι ερευνητές στρατολόγησαν 300 παιδιά χωρίς γνωστές οφθαλμικές διαταραχές που είχαν προγραμματιστεί για επισκέψεις σε δύο παιδιατρικές κλινικές Kaiser Permanente Southern California. Τα παιδιά ήταν μεταξύ 2 και 6 ετών. Δύο ερευνητικοί συνεργάτες που εκπαιδεύτηκαν στη χρήση της συσκευής εξέτασαν κάθε παιδί. Στη συνέχεια, ένας παιδιατρικός οφθαλμίατρος που δεν γνώριζε τα αποτελέσματα που έβγαλε εξέτασε τα μάτια κάθε παιδιού. Η συσκευή βρήκε έξι περιπτώσεις αμβλυωπίας και/ή στραβισμού (σταυρωμένα μάτια) που επιβεβαιώθηκαν από τον οφθαλμίατρο. Σημείωσε επίσης άλλα 45 παιδιά που πιθανόν να είχαν αμβλυωπία ή/και στραβισμό. Ο οφθαλμίατρος αργότερα διαπίστωσε ότι αυτά τα παιδιά δεν είχαν τις συνθήκες.

“Στα χέρια ενός εκπαιδευμένου χρήστη, χρειάζονται 28 δευτερόλεπτα για να καθίσει το παιδί, να πραγματοποιήσει τη δοκιμή και να καταγράψει τα αποτελέσματα. Με την προϋπόθεση ότι το παιδί συνεργάζεται. Αυτό αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την υιοθέτησή του σε πολυάσχολες παιδιατρικές υπηρεσίες”. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Shaival Shah, παιδοφθαλμίατρος Kaiser Permanente. Η ίδια η δοκιμή απαιτεί 2,5 δευτερόλεπτα προσοχής του παιδιού. Η αμβλυωπία είναι η κύρια αιτία πρόληψης της απώλειας όρασης με ένα μάτι και δεν είναι ασυνήθιστο, επηρεάζοντας 3 από κάθε 100 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι βασικές εξετάσεις εξέτασης όρασης δεν είναι χρήσιμες για τον εντοπισμό της πάθησης σε πολύ μικρά παιδιά.

Κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, ο εγκέφαλος μαθαίνει πώς να συγχωνεύει εικόνες και από τα δύο μάτια σε μια ενιαία εικόνα για να παράγει όραση. Αλλά η αμβλυωπία αναπτύσσεται όταν η κακή ευθυγράμμιση των ματιών ή η μειωμένη ευκρίνεια στο ένα μάτι παρεμβαίνει στην ικανότητα του εγκεφάλου να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες και από τα δύο, με αποτέλεσμα να ευνοεί το ένα μάτι. Η θεραπεία της αμβλυωπίας γενικά περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός επιθέματος πάνω από το καλό μάτι για τη βελτίωση της όρασης στο ασθενέστερο μάτι. Το patching είναι λιγότερο επιτυχημένο καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν.

Η συσκευή διαλογής αξιολογεί την ικανότητα των ματιών να στερεώνονται μεταξύ τους. Ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας το κρατάει 14 ίντσες από τα μάτια και ζητά από το παιδί να εστιάσει σε ένα χαμογελαστό πρόσωπο. Η συσκευή σαρώνει ταυτόχρονα και τους δύο αμφιβληστροειδείς χιτώνες, χρησιμοποιώντας ένα πολωμένο λέιζερ που ανιχνεύει τις νευρικές ίνες σε μια περιοχή που ονομάζεται όρθια που είναι σημαντική για την κεντρική όραση. Ακόμη και μια ανεπαίσθητη μη ευθυγράμμιση του όρμου μπορεί να δυσκολέψει τον εγκέφαλο να φέρει κοντά τις εικόνες και από τα δύο μάτια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτοποριακό μοντέλο νοσοκομείου επαναφέρει την όραση σε εκατομμύρια Ινδούς

Σπιτική θεραπεία για την ξηροφθαλμία

Εντυπωσιάστε με το βλέμμα σας φορώντας έγχρωμους φακούς επαφής

Παράγοντες που επικουρούν στην ανάπτυξη ξηροφθαλμίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα για τη θεραπεία της ALS

Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS: Μια νέα μελέτη του Northwestern δείχνει ότι ο εκφυλισμός των κινητικών νευρώνων του εγκεφάλου (τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο που ελέγχουν την κίνηση των άκρων) δεν είναι απλώς ένα υποπροϊόν της εκφύλισης του κινητικού νευρώνα της σπονδυλικής στήλης.

Η ομάδα αίματος επηρεάζει τελικά τον κορωνοϊό;

Κορωνοϊός ομάδα αίματος: Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη μόλυνση σε σύγκριση με άλλες, με βάση και την ομάδα αίματός τους.

Η ελαφριά γνωστική έκπτωση συχνά εξαφανίζεται στους ηλικιωμένους

Άνοια γνωστική εξασθένηση: "Θέλαμε να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα πρώιμα στάδια της άνοιας ως πιθανό χρονικό πλαίσιο για την πρόληψη ή τις στρατηγικές παρέμβασης της άνοιας", ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Jennifer Manly.

Περίσφιξη κήλης: Γιατί δεν πρέπει να αναβάλλεται το χειρουργείο

Κήλη ονομάζεται το μη φυσιολογικό εξόγκωμα που εμφανίζεται κάτω από το δέρμα της κοιλιακής χώρας (ομφαλοκήλη, επιγαστρική κήλη, μετεγχειρητική κήλη) ή της μηροβουβωνικής περιοχής (βουβωνοκήλη, μηροκήλη).

1 στα 44 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με αυτισμό

ΗΠΑ αυτισμός: Tα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι μεταξύ των 8χρονων, 1 στους 44 είχε διαγνωστεί με αυτισμό, σε σύγκριση με 1 στους 54 που ταυτοποιήθηκαν με αυτισμό το 2016.

Διαβήτης τύπου 2-Έρευνα θέλει να εξετάσει τη συμβολή του ανθεκτικού αμύλου στη διαχείριση της γλυκαιμίας

Ανθεκτικό άμυλο διαβήτης: Εάν η υπόθεση αποδειχθεί, θα μπορούσε να προσφέρει έναν νέο τρόπο διαχείρισης του διαβήτη τύπου 2 με επίκεντρο τη διατροφή και θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές στο Ηνωμένο Βασίλειο.