Επιστημονικά Νέα

Αλκοόλ μελέτη: Οι άνθρωποι δεν εκτιμούν σωστά τα επίπεδα μέθης τους

Αλκοόλ μελέτη: Οι άνθρωποι δεν εκτιμούν σωστά τα επίπεδα μέθης τους

Αλκοόλ μελέτη: Ένας στους τέσσερις Αυστραλούς αναφέρει ότι καταναλώνει περισσότερα από τέσσερα ποτά σε μία μόνο περίπτωση, τουλάχιστον κάθε μήνα, ποσοστό κατανάλωσης που συνδέεται άμεσα με οξείες βλάβες που σχετίζονται με το αλκοόλ. 

Οι κάτοικοι της Κουίνσλαντ είναι ανίκανοι να εκτιμήσουν τα δικά τους επίπεδα μέθης, ειδικά όταν το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τους είναι υψηλό, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ. Ο Δρ Dominique De Andrade από τη Σχολή Ψυχολογίας του UQ και τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Deakin είπε ότι η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε δεδομένα από περίπου 2.100 άτομα σε εστίες νυχτερινής διασκέδασης στο Fortitude Valley, West End, Cairns και Surfers Paradise. «Χρησιμοποιήσαμε συσκευές αλκοτέστ για να αναλύσουμε τη σχέση μεταξύ της πραγματικής περιεκτικότητας σε αλκοόλ στο αίμα ενός ατόμου και της εκτιμώμενης περιεκτικότητάς του σε αλκοόλ στο αίμα», είπε ο Δρ De Andrade.

«Στόχος μας ήταν να καταλάβουμε εάν οι ανακριβείς εκτιμήσεις σχετίζονταν με βλάβη. Βρήκαμε ότι οι άνθρωποι που υποτίμησαν την περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ στο αίμα τους ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν απομακρυνθεί πρόσφατα από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις. Ωστόσο, δεν ήταν πιο πιθανό να τους είχε αρνηθεί την υπηρεσία, να οδηγηθούν υπό την επήρεια ή να υπέστησαν σωματική και λεκτική επίθεση. Είναι ενδιαφέρον ότι όσοι ήταν νηφάλιοι ή ελαφρά μεθυσμένοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να υπερεκτιμήσουν την περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ στο αίμα τους. Αυτό υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν περιορισμένο αριθμό ποτών κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να έχουν υποτιμήσει πολύ τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα τους μεταβολίζει το αλκοόλ».

Ένας στους τέσσερις Αυστραλούς αναφέρει ότι καταναλώνει περισσότερα από τέσσερα τυπικά ποτά σε μία μόνο περίπτωση, τουλάχιστον κάθε μήνα, ποσοστό κατανάλωσης που συνδέεται άμεσα με οξείες βλάβες που σχετίζονται με το αλκοόλ. Η κατανάλωση αλκοόλ εκτιμάται ότι είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει σε έως και 73% όλων των επιθέσεων και στο 30% των τροχαίων ατυχημάτων που συνεπάγονται σοβαρούς τραυματισμούς. Ο αναπληρωτής καθηγητής Τζέισον Φέρις από το Κέντρο Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του UQ είπε ότι χρειάζεται ακόμη εκπαίδευση γύρω από την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μεταβολίζεται το αλκοόλ στο σώμα. «Αυτή η έρευνα υπογραμμίζει ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούν τον ρυθμό μεταβολισμού του αλκοόλ και τον τρόπο με τον οποίο το αλκοόλ επηρεάζει το σώμα τους», είπε ο Δρ Ferris.

«Εκτός από το άτομο που πίνει, αυτό επηρεάζει και άλλα άτομα στο περιβάλλον της νυχτερινής ζωής, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του χώρου και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που πρέπει να αλληλεπιδράσουν μαζί τους. Ενώ η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί μέρος της εμπειρίας κατά την παρακολούθηση περιοχών νυχτερινής διασκέδασης, οι βλάβες που σχετίζονται με το αλκοόλ επιβαρύνουν τους θαμώνες, την οικονομία και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ένα τεράστιο αλλά αποτρέψιμο βάρος. Καθώς μπαίνουμε στην εορταστική περίοδο, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να γνωρίζουν τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ, ειδικά της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μικρόβια του εντέρου επηρεάζουν την υπερφαγία γλυκών τροφών

Πώς το αλκοόλ επηρεάζει το έμβρυο;

Nέο τεστ αίματος για τον ηπατοκυτταρικό καρκίνο - Θα ακολουθήσει αξιολόγηση

Αυξάνεται το ποσοστό θνησιμότητας που προκαλείται από το αλκοόλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.

Γιατί πρήζονται τα άκρα μας;

Οίδημα: Τα συμπτώματα του οιδήματος μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του μεγέθους ή πρήξιμο του ιστού.

Πρόβλεψη άνοιας με χρήση χαρακτηριστικών νευρωνικών δικτύων

Άνοια: Η ήπια γνωστική εξασθένηση μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα της νόσου του Αλτσχάιμερ, της νόσου των εγκεφαλικών μικρών αγγείων, της άνοιας με σώματα Lewy ή άλλων νευρογνωστικών διαταραχών.

Πειραματικό εμβόλιο για τον θανατηφόρο ιό Marburg προστατεύει από τη μόλυνση με μία μόνο δόση

Το πειραματικό εμβόλιο, εν τω μεταξύ, το οποίο μελετάται στο εργαστήριο του Hunegnaw και σε άλλα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών, θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση πολλαπλών στόχων - ένα εμβόλιο για περιοχές που κινδυνεύουν από επιδημίες Μάρμπουργκ και την ανάπτυξη εμβολίου σε περίπτωση που ο ιός χρησιμοποιηθεί σε μια πράξη βιοτρομοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι εστιάζουν πιο πολύ σε άμεσους παρά σε μακροπρόθεσμους στόχους υγείας

Εργαζόμενοι:  Είναι πιο αποφασισμένοι να εργαστούν για τους άμεσους στόχους υγείας τους, όπως ο πόνος στην πλάτη ή στις αρθρώσεις, παρά μακροπρόθεσμους στόχους υγείας, όπως η διαχείριση του διαβήτη ή της υπέρτασης.

Μικρή μελέτη δείχνει ότι το αντιελονοσιακό μονοκλωνικό αντίσωμα υπόσχεται την πρόληψη της ελονοσίας

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι απαιτείται πρόσθετη έρευνα για να διερευνηθεί κατά πόσον το CIS43LS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μακροχρόνια προστασία και για να καθοριστεί η βέλτιστη δοσολογία στα παιδιά της Αφρικής. Επιπλέον, η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να αξιολογήσει κατά πόσον τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για την προστασία των εγκύων γυναικών.