Επιστημονικά Νέα

Αλκοόλ: Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Αλκοόλ: Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Αλκοόλ: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά την περίοδο της μελέτης, το 12,9 τοις εκατό από τους 694.660 μέσους θανάτους ετησίως μεταξύ ενηλίκων 20 έως 64 ετών οφείλονταν στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ένας στους οκτώ συνολικούς θανάτους μεταξύ ενηλίκων στις ΗΠΑ ηλικίας 20 έως 64 ετών αποδόθηκε σε υπερβολική χρήση αλκοόλ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά την 1η Νοεμβρίου στο JAMA Network Open.

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Η Marissa B. Esser, Ph.D., από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ στην Ατλάντα και οι συνεργάτες της υπολόγισαν τον μέσο ετήσιο αριθμό θανάτων από υπερβολική χρήση αλκοόλ σε σχέση με τους συνολικούς θανάτους μεταξύ ενηλίκων (ηλικίας 20 έως 64 ετών) χρησιμοποιώντας δεδομένα από 2,09 εκατομμύρια συμμετέχοντες στο Σύστημα Εποπτείας Παράγοντα Κινδύνου Συμπεριφοράς (2015 έως 2019).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά την περίοδο της μελέτης, το 12,9 τοις εκατό από τους 694.660 μέσους θανάτους ετησίως μεταξύ ενηλίκων 20 έως 64 ετών οφείλονταν στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους σημειώθηκαν μεταξύ ανδρών (15,0 τοις εκατό) παρά γυναικών (9,4 τοις εκατό). Οι θάνατοι που αποδίδονται στο αλκοόλ διέφεραν ανά πολιτεία, κυμαινόμενοι από 9,3 τοις εκατό των συνολικών θανάτων στο Μισισιπή έως 21,7 τοις εκατό στο Νέο Μεξικό. Το ποσοστό των θανάτων που οφείλονται στο αλκοόλ ήταν ακόμη υψηλότερο μεταξύ των νεότερων ενηλίκων ηλικίας 20 έως 49 ετών (20,3 τοις εκατό από τους 44.981 μέσους ετήσιους θανάτους).

«Ο αριθμός των πρόωρων θανάτων θα μπορούσε να μειωθεί με την αυξημένη εφαρμογή τεκμηριωμένων πολιτικών για το αλκοόλ σε επίπεδο πληθυσμού, όπως η αύξηση των φόρων για το αλκοόλ ή η ρύθμιση της πυκνότητας εξόδου αλκοόλ», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό;

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα γονίδια και η διατροφή στην μακροζωία σας;

5 συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Γιατί είναι τόσο διαδεδομένο το εφέ απεριτίφ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη επισημαίνει ότι εγκυμονούσες γυναίκες με κατάθλιψη μπορούν να τη μεταδώσουν στο παιδί τους

Εγκυμοσύνη κατάθλιψη: Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έχουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τα ίδια συμπτώματα κατάθλιψης

Τι θα περιμένετε από την εξέταση προστάτη;

Προστάτης: Η εξέταση του προστάτη είναι ένα ουσιαστικό μέρος της προληπτικής φροντίδας για τους άνδρες, επιτρέποντας την έγκαιρη ανίχνευση και πιθανές επιλογές θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη.

Οι καρδιολογικές εταιρείες του Η.Β εκδίδουν κοινή δήλωση πολιτικής για την εξάλειψη των απαράδεκτων συμπεριφορών στην ειδικότητα

Ο Δρ. Christian Fielder Camm, Πρόεδρος της Βρετανικής  Ένωσης  Νέων Καρδιολόγων BJCA, προσθέτει, «Η επιζήμια επίδραση της ακατάλληλης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας μπορεί να είναι βαθιά και όλοι όσοι ασχολούνται με την καρδιολογία και την καρδιαγγειακή ιατρική του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα».

Γυναίκες με πρώτο φυσιολογικού βάρους απόγονο και μικρόσωμο δεύτερο έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής θνησιμότητας

Χρησιμοποιώντας συνδεδεμένα δεδομένα από το ιατρικό μητρώο γεννήσεων και το μητρώο αιτιών θανάτου, οι ερευνητές αξιολόγησαν τη μακροπρόθεσμη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα με βάση τα πρότυπα βάρους γέννησης των απογόνων μεταξύ γυναικών με αυθόρμητους και κλινικά επιβεβλημένους τελειόμηνους τοκετούς από το 1967-2020