Επιστημονικά Νέα

Άγχος: Πόσο άγχος είχαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Άγχος: Πόσο άγχος είχαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Άγχος: Παράγοντες πολυδιάστατων συστημάτων διαμόρφωσαν το επαγγελματικό άγχος μεταξύ των γιατρών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με μια μελέτη.

Παράγοντες πολυδιάστατων συστημάτων διαμόρφωσαν το επαγγελματικό άγχος μεταξύ των γιατρών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 3 Νοεμβρίου στο Journal of General Internal Medicine.

Άγχος γιατρών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η Mara Buchbinder, Ph.D., από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, και οι συνεργάτες της διεξήγαγαν ημιδομημένες συνεντεύξεις τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2021 για να εξετάσουν τους παράγοντες πολυδιάστατων συστημάτων που διαμορφώνουν το επαγγελματικό άγχος κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Συμπεριλήφθηκε δείγμα 40 γιατρών από 14 νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και 39 γιατρών από εννέα νοσοκομεία της Νέας Ορλεάνης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν το επαγγελματικό άγχος εντοπίστηκαν από τους γιατρούς, συμπεριλαμβανομένων παραγόντων σε ατομικό επίπεδο όπως η ηλικία, η εργασιακή εμπειρία και το στάδιο της ζωής. παράγοντες σε θεσμικό επίπεδο, οι οποίοι περιελάμβαναν ανισότητες πόρων, θεσμικό είδος και μέγεθος και πολιτικές· παράγοντες επαγγελματικού επιπέδου όπως η άτυπη δελτίο και η ιατρική αβεβαιότητα· και παράγοντες σε κοινωνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της ομοσπονδιακής αντίδρασης, της πολιτικής του COVID-19 και των κοινωνικών ανισοτήτων. Οι αντιλήψεις των γιατρών για το επαγγελματικό άγχος σε ατομικό επίπεδο διαμορφώθηκαν από στρεσογόνους παράγοντες εντός και σε αυτά τα τέσσερα επίπεδα που λειτουργούν σε συνδυασμό.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι γιατροί επηρεάζονται από κοινωνικούς και πολιτικούς κοινωνικούς στρεσογόνους παράγοντες που έχουν διερευνηθεί λιγότερο καλά στη βιβλιογραφία για την επαγγελματική εξουθένωση», γράφουν οι συγγραφείς. «Οι παρεμβάσεις για τη μείωση του στρες και της εξουθένωσης των γιατρών μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές εάν στοχεύουν παράγοντες του συστήματος και στρεσογόνους παράγοντες σε πολλαπλά επίπεδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 Tips για να διώξετε το άγχος από τη ζωή σας

Ποιες είναι οι καλύτερες δουλειές για άτομα με άγχος και κατάθλιψη;

Τεχνικές για να διαχειριστείτε το άγχος.

Πώς τα επαγγελματικά ταξίδια συχνά επηρεάζουν την ψυχική σας υγεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η καλή στοματική υγιεινή συνδέεται με τον καρκίνο;

Στοματική υγεία: Η έρευνα υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της στοματικής υγείας στο ταξίδι των ασθενών με HNSCC, προσφέροντας μια νέα διάσταση στην επιδίωξη βελτιωμένων αποτελεσμάτων και ποσοστών επιβίωσης για αυτήν την προκλητική πάθηση.

Πώς θα βοηθήσετε στη φροντίδα των ατόμων με άνοια;

Άνοια: Να θυμάστε ότι η φροντίδα της άνοιας είναι ένα ταξίδι που απαιτεί συνεχή προσαρμογή και ευελιξία. Κάθε άτομο με άνοια είναι μοναδικό και οι ανάγκες και οι συμπεριφορές του μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.