Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Άγχος: Πόσο άγχος είχαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Άγχος: Πόσο άγχος είχαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Άγχος: Παράγοντες πολυδιάστατων συστημάτων διαμόρφωσαν το επαγγελματικό άγχος μεταξύ των γιατρών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με μια μελέτη.

Παράγοντες πολυδιάστατων συστημάτων διαμόρφωσαν το επαγγελματικό άγχος μεταξύ των γιατρών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 3 Νοεμβρίου στο Journal of General Internal Medicine.

Άγχος γιατρών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η Mara Buchbinder, Ph.D., από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, και οι συνεργάτες της διεξήγαγαν ημιδομημένες συνεντεύξεις τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2021 για να εξετάσουν τους παράγοντες πολυδιάστατων συστημάτων που διαμορφώνουν το επαγγελματικό άγχος κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Συμπεριλήφθηκε δείγμα 40 γιατρών από 14 νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και 39 γιατρών από εννέα νοσοκομεία της Νέας Ορλεάνης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν το επαγγελματικό άγχος εντοπίστηκαν από τους γιατρούς, συμπεριλαμβανομένων παραγόντων σε ατομικό επίπεδο όπως η ηλικία, η εργασιακή εμπειρία και το στάδιο της ζωής. παράγοντες σε θεσμικό επίπεδο, οι οποίοι περιελάμβαναν ανισότητες πόρων, θεσμικό είδος και μέγεθος και πολιτικές· παράγοντες επαγγελματικού επιπέδου όπως η άτυπη δελτίο και η ιατρική αβεβαιότητα· και παράγοντες σε κοινωνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της ομοσπονδιακής αντίδρασης, της πολιτικής του COVID-19 και των κοινωνικών ανισοτήτων. Οι αντιλήψεις των γιατρών για το επαγγελματικό άγχος σε ατομικό επίπεδο διαμορφώθηκαν από στρεσογόνους παράγοντες εντός και σε αυτά τα τέσσερα επίπεδα που λειτουργούν σε συνδυασμό.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι γιατροί επηρεάζονται από κοινωνικούς και πολιτικούς κοινωνικούς στρεσογόνους παράγοντες που έχουν διερευνηθεί λιγότερο καλά στη βιβλιογραφία για την επαγγελματική εξουθένωση», γράφουν οι συγγραφείς. «Οι παρεμβάσεις για τη μείωση του στρες και της εξουθένωσης των γιατρών μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές εάν στοχεύουν παράγοντες του συστήματος και στρεσογόνους παράγοντες σε πολλαπλά επίπεδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Tips για να διώξετε το άγχος από τη ζωή σας

Ποιες είναι οι καλύτερες δουλειές για άτομα με άγχος και κατάθλιψη;

Τεχνικές για να διαχειριστείτε το άγχος.

Πώς τα επαγγελματικά ταξίδια συχνά επηρεάζουν την ψυχική σας υγεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10 Βασικές συμβουλές για να διατηρήσετε την όρασή σας σε πολύ καλό επίπεδο

Όραση συμβουλές: Η διατήρηση της βέλτιστης όρασης είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευημερία και την ποιότητα ζωής. Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε και να βελτιώσετε την όρασή σας

Πώς η έλλειψη της Β12 συνδέεται με τον διαβήτη;

Βιταμίνη Β12: Η βιταμίνη Β12, γνωστή και ως κοβαλαμίνη, παίζει αρκετούς ρόλους στο σώμα που μπορεί να επηρεάσει τον διαβήτη, τόσο τύπου 1 όσο και τύπου 2, αν και οι ακριβείς μηχανισμοί βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα.

Πώς μπορώ να αποτρέψω την αρθρίτιδα;

Αρθρίτιδα αντιμετώπιση: Η αρθρίτιδα περιλαμβάνει μια σειρά καταστάσεων που επηρεάζουν τις αρθρώσεις, προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία, πρήξιμο και μειωμένο εύρος κίνησης. Ενώ ορισμένες μορφές αρθρίτιδας,

Μια σε βάθος ματιά σε μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή

Σύνδρομο Evans: Το σύνδρομο Evans είναι μια σπάνια και σύνθετη αυτοάνοση διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ταυτόχρονη ή διαδοχική εμφάνιση αυτοάνοσης αιμολυτικής αναιμίας (AIHA) και ανοσοθρομβοπενίας (ITP).

Μελέτη δεν διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 ή τον εμβολιασμό στην αρχή της εγκυμοσύνης

Ως εκ τούτου, λένε ότι ούτε η μόλυνση από τον COVID-19 ούτε ο εμβολιασμός κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης συνδέθηκαν με συγγενείς ανωμαλίες. Δεν φάνηκε, επίσης, να υπάρχει αξιοσημείωτη διακύμανση στον κίνδυνο σύμφωνα με τις παραλλαγές του ιού, αν και απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες για την παροχή πιο ισχυρών στοιχείων.

Close Icon