ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Έλλειψη σύριγγες ΠΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τεράστια έλλειψη σε σύριγγες το 2022

Έλλειψη σύριγγες ΠΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τεράστια έλλειψη σε σύριγγες το 2022

Έλλειψη σύριγγες ΠΟΥ: Οι ελλείψεις είναι το αποτέλεσμα που επέφεραν οι μαζικοί εμβολιασμοί για την Covid-19, με δισεκατομμύρια περισσότερες σύριγγες από το κανονικό να χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε την Τρίτη ότι μπορεί να υπάρξει έλλειψη έως και δύο δισεκατομμυρίων σύριγγων το 2022. Αυτό το γεγονός απειλεί να παρεμποδίσει τις προσπάθειες εμβολιασμού παγκοσμίως, εάν η παραγωγή δεν βελτιωθεί. Οι ελλείψεις είναι το αποτέλεσμα που επέφεραν οι μαζικοί εμβολιασμοί για την Covid-19, με δισεκατομμύρια περισσότερες σύριγγες από το κανονικό να χρησιμοποιούνται παγκοσμίως, μειώνοντας έντονα τις παγκόσμιες προμήθειες. Η Λίζα Χέντμαν, ανώτερη σύμβουλος του ΠΟΥ για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας, δήλωσε ότι καθώς αυξάνεται η προσφορά των δόσεων εμβολίων Covid-19, η προμήθεια σε σύριγγες πρέπει να συμβαδίζει με τη ζήτηση.

Μεγάλη ανησυχία για ενδεχόμενη έλλειψη σε σύριγγες

«Εκφράζουμε την πραγματική ανησυχία ότι θα μπορούσαμε να έχουμε έλλειψη συρίγγων εμβολιασμού, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, όπως η επιβράδυνση των προσπαθειών ανοσοποίησης. Ανάλογα με το πώς πάει η πρόσληψη του εμβολίου, θα μπορούσε να είναι ένα έλλειμμα από ένα δισεκατομμύριο έως δύο δισεκατομμύρια». Περισσότερες από 7,25 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου Covid-19 έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό των τακτικών εμβολιασμών που γίνονται ετησίως — και διπλάσιο από τον αριθμό των συριγγών που απαιτούνται. Η Χέντμαν είπε ότι ένα σοβαρό αποτέλεσμα μιας έλλειψης θα μπορούσε να είναι οι καθυστερήσεις στους συνήθεις εμβολιασμούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στη δημόσια υγεία “για τα επόμενα χρόνια” εάν μια γενιά νέων χάσει τους κανονικούς παιδικούς εμβολιασμούς. Οι ελλείψεις θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν στην μη ασφαλή πρακτική της επαναχρησιμοποίησης συριγγών και βελόνων.

Η Χέντμαν είπε ότι οποιοσδήποτε περιορισμός στην προμήθεια σύριγγας θα μπορούσε να επιδεινωθεί μόνο από περιορισμούς στις εξαγωγές και προβλήματα μεταφοράς. Προέτρεψε τις χώρες να προγραμματίσουν τις ανάγκες σύριγγας πολύ εκ των προτέρων για να αποφευχθεί η συσσώρευση και οι καταστάσεις αγοράς πανικού. Τέλος η Χέντμαν ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος στο μηδέν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οδηγός επιβίωσης πριν και μετά τον εμβολιασμό

Προγράμματα κινήτρων εμβολίων covid-19 που προσφέρουν μετρητά και δώρα συμπεριλαμβάνουν και παιδιά 5-11 ετών

Ο αμερικανός γενικός χειρουργός Vivek Murthy υπερασπίζεται την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για το εμβόλιο covid-19 στον χώρο εργασίας

Θεμιστοκλέους: Από 12/11 αναμνηστική δόση και με Moderna - Αύξηση 185% στα ραντεβού για 1η δόση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αύξηση 4.000% στα καθαρά έσοδα για την Fidelis Insurance Group

Fidelis Insurance Group: Το αποτέλεσμα περιελάμβανε καθαρό κέρδος από τη διανομή της Fidelis MGU ύψους 1,6 δισ. δολαρίων και τη δημιουργία καθαρού αναβαλλόμενου φορολογικού ενεργητικού ύψους 90 εκατ. δολαρίων.

Πώς αντιμετωπίζετε το άσθμα στην ενήλικη ζωή;

Άσθμα: Η ζωή με άσθμα στην ενήλικη ζωή μπορεί να παρουσιάζει μοναδικές προκλήσεις, αλλά με την κατάλληλη διαχείριση και υποστήριξη, πολλά άτομα μπορούν να ζήσουν ικανοποιητική και δραστήρια ζωή.

Ποια είναι η καλύτερη μέρα της εβδομάδας για να κάνει ένα παντρεμένο ζευγάρι σεξ;

Γάμος σεξ: Ο καθορισμός της καλύτερης ημέρας της εβδομάδας για ένα παντρεμένο ζευγάρι για να συμμετάσχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες είναι ένα υποκειμενικό ζήτημα και μπορεί να διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι.

Δρ Γεώργιος Κ. Σακκάς: Άσκηση για την υγεία των νεφροπαθών συνιστά ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συμπερασματικά, τονίζει ο κ. Σακκάς, η θεραπευτική άσκηση πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής θεραπείας των ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και όχι προαιρετική επιλογή.

Άννα Παρδάλη Παιδίατρος: Έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα - Απαραίτητος ο εμβολιασμός

Η κα. Παρδάλη εξήγησε πως, «οι έγκυες, είναι πρωτόκολλο, είναι σύσταση, είναι οδηγία να εμβολιάζονται στο τρίτο τρίμηνο της κύησης, κάτι το οποίο δεν εφαρμόζεται καθολικά. Είναι ένα νόσημα που προλαμβάνεται. Κάθε δέκα χρόνια, επτά με δέκα χρόνια, όπου μειώνονται, τελειώνουν τα αντισώματα από τον προηγούμενο εμβολιασμό, πρέπει όλοι να εμβολιάζονται για τον κοκκύτη».