ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εξετάσεις αίματος ανιχνεύουν αντισώματα κατά του κοροναϊού

Εξετάσεις αίματος ανιχνεύουν αντισώματα κατά του κοροναϊού
 
Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό SARS-COV-2 αναπτύσσουν αντισώματα που πιθανότατα ελέγχουν την ασθένεια αν προσβληθούν ξανά. Αλλά είναι ασαφές πόσο διαρκεί η προστασία. Ορισμένες εταιρίες αναπτύσσουν εξετάσεις αίματος που μπορούν να ανιχνεύσουν αντισώματα κατά της COVID-19 για τον εντοπισμό των ατόμων με ανοσία.
 
«Τελικά, αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε ποιος μπορεί να επανέλθει στην κανονικότητα», δήλωσε στο Reuters ο Florian Krammer, καθηγητής εμβολιολογίας στη Σχολή Ιατρικής του Mount Sinai. «Οι άνθρωποι που έχουν ανοσία μπορούν να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στην κανονική ζωή». Ορισμένες αναφορές έχουν προκαλέσει φόβους ότι η ανοσία δεν διαρκεί όσο ελπίζουμε.
Το κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών δήλωσε ότι μια ομάδα 51 ατόμων που είχαν αναρρώσει από τον κοροναϊό στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί. Η Κίνα έχει αναφέρει παρόμοια περιστατικά. Ωστόσο, η γενική διευθύντρια του κέντρου Jeong Eun-kyeong, δήλωσε ότι είναι πιθανότερο ο ιός να επανενεργοποιήθηκε στους 51 ασθενείς και όχι να επανεμφανίστηκε.
 
Εάν είστε άρρωστοι και αναρωτιέστε αν έχετε ανακάμψει, πρέπει να κάνετε τεστ. Εάν δεν κάνετε το τεστ θα πρέπει να παραμείνετε απομονωμένοι μέχρι να ανταποκριθείτε σε ορισμένα κριτήρια: Δεν έχετε πυρετό για τουλάχιστον 72 ώρες (χωρίς φάρμακο μείωσης του πυρετού), τα άλλα συμπτώματα (όπως ο βήχας) έχουν βελτιωθεί και έχουν περάσει τουλάχιστον επτά ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
Αν κάνετε διαγνωστικό έλεγχο, θα πρέπει να είστε αρνητικοί δύο φορές, σε διάστημα 24 ωρών, πριν εγκαταλείψετε την απομόνωση. Αυτές οι δοκιμές πρέπει να γίνονται αφού δεν έχετε πλέον πυρετό και αφού έχουν βελτιωθεί τα άλλα συμπτώματα.
 
Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι πότε ένα άτομο που έχει τον ιό σταματά να τον μεταδίδει στους άλλους, αλλά μια ομάδα Γερμανών ερευνητών διαπίστωσε ότι οι ασθενείς με κοροναϊό “εκπέμπουν” υψηλές ποσότητες νωρίς κατά τη μόλυνσή τους. Στις ήπιες περιπτώσεις, η ποσότητα του ιού που εκπέμπεται είναι σημαντικά μικρότερη μετά την πέμπτη ημέρα. Οι ασθενείς με ήπια περιστατικά δεν ήταν μολυσματικοί οκτώ ημέρες μετά την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων ενώ στις σοβαρές περιπτώσεις δεν ήταν μολυσματικοί μετά την 10η ή 11η ημέρα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στα συμβόλαια υγείας  

Βελονισμός και εκφυλιστικές νόσοι

Γιατί είναι δύσκολο για μένα να συσχετιστώ με ανθρώπους

Συναισθηματική σύνδεση: Τι μας δυσκολεύει. Μερικές φορές, οι δυσκολίες που σχετίζονται με εμάς μπορεί να προέρχονται από την εκπαίδευσή μας, από τραύματα ή ακόμη και από το άγχος. Όσοι έχουν περιορισμούς να κοινωνικοποιηθούν, στην πραγματικότητα, θέλουν να το κάνουν, θέλουν να έχουν μεγαλύτερη άνεση  να μετακινούνται στο πανεπιστήμιο, στην εργασία, σε χώρους ψυχαγωγίας και σε […]

Κολοκυθόσουπα ... Μία από τις πιο εύκολες συνταγές με υλικά που συμβάλλουν στην γονιμότητα

Τροφές γονιμότητας: Συνταγές με υλικά που ευνοούν την γονιμότητα. Η κολοκύθα είναι μια από τις τροφές που βοηθούν στην αύξηση της γονιμότητας, είναι καλή στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και την κατακράτηση υγρών, κατά τους μήνες της εγκυμοσύνης. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνες το καθιστούν το βασικό φαγητό στη διατροφή σας που βοηθά […]

Συναισθηματικός εκβιασμός ή θυματοποίηση, χαρακτηριστικά ελεγκτικών γονιών

Οικογένεια: Ελεγκτικοί γονείς. Οι γονείς που ελέγχουν τα παιδιά τους δεν σταματούν  επειδή τα παιδιά τους είναι ενήλικες. Αντιθέτως, σε αυτό το στάδιο τείνουν να ασκούν πιο εξελιγμένους μηχανισμούς ελέγχου, όπως συναισθηματικό εκβιασμό ή την θυματοποίηση.  Υπάρχουν πολλοί γονείς που ελέγχουν τα ενήλικα παιδιά τους από κοντά και ακόμη και από μακριά. Δεν έχει σημασία […]

Σεξ και παρωχημένες απόψεις

Sex και ψέματα: 10 ατάκες που έχεις ακούσει αλλά δεν ισχύουν. Δυστυχώς, υπήρξαν πολλά ψέματα γύρω από τις γυναίκες και το σεξ, που  δεν βοηθούν κανέναν (και μπορούν, στην πραγματικότητα, να είναι συναισθηματικά και ακόμη και σωματικά, βλαβεροί). Οπότε ήρθε η ώρα να γίνουν γνωστά μερικά από τα ψέματα που έχουν αναφερθεί έμμεσα ή ρητά […]

Φυσικές λύσεις για την αντιμετώπιση του ευερέθιστου εντέρου

Τα άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου μπορεί επίσης να εμφανίζουν κοιλιακό πόνο, αέρια, φούσκωμα, πονοκέφαλο και κόπωση - αλλά όχι απαραίτητα όλα μαζί. Τα ίδια συμπτώματα εμφανίζονται και σε ένα εύρος άλλων παθήσεων, όπως πιθανότητα επικίνδυνων μολύνσεων, οπότε εδώ απαιτείται προσεκτική διάγνωση.

Όταν τα παιδιά μαθαίνουν από το παράδειγμά σου

Δημιούργησε επιλογές. Επιλογές για εσένα και για το παιδί σου. Όσες περισσότερες επιλογές, τόσες περισσότερες ευκαιρίες. Πάντα υπάρχουν περισσότεροι τρόποι διαχείρισης μιας κατάστασης από όσους αρχικά βλέπεις.

Κορωνοϊός: Πώς να προστατευθείτε σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες

Το τακτικό πλύσιμο πιάτων, ποτηριών και σκευών και η πλύση των τραπεζομάντηλων εξαφανίζουν τον ιό. Θα πρέπει όμως να γίνονται πολύ συχνά και σε υψηλές θερμοκρασίες πλύσης. Οπότε, όχι δεν υπάρχει ανάγκη για αντικείμενα μιας χρήσης στο τραπέζι.

Δώστε την κατάλληλη υποστήριζη στους αγαπημένους σας που πάσχουν από ψύχωση

Ψύχωση μπορεί να εκδηλωθεί σε πολλές διαταραχές, όπως στη σχιζοφρένεια, στη διπολική διαταραχή και στη μείζονα κατάθλιψη, όπως επίσης και σε ψυχωτικές διαταραχές που σχετίζονται με χρήση ουσιών. Όποια κι αν είναι η αιτία, όσοι τη βιώνουν, συχνά απομονώνονται από την κοινωνία και από την ίδια τους την οικογένεια.