ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκεφαλοαγγειακή νόσος : Παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Εγκεφαλοαγγειακή νόσος : Παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Εγκεφαλοαγγειακή νόσος : Περιλαμβάνει μια σειρά καταστάσεων που επηρεάζουν τη ροή του αίματος μέσω του εγκεφάλου. Αυτή η αλλαγή της ροής του αίματος μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου είτε σε προσωρινή είτε μόνιμη βάση.

Τα συμπτώματα της εγκεφαλοαγγειακής νόσου μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τη συγκεκριμένη πάθηση που έχετε. Ωστόσο, το εγκεφαλικό είναι η πιο κοινή παρουσία εγκεφαλοαγγειακών παθήσεων. Τα εγκεφαλικά επεισόδια χαρακτηρίζονται από ξαφνική εμφάνιση συμπτωμάτων και η επιβίωση και τα λειτουργικά αποτελέσματα είναι ευαίσθητα στο χρόνο. Για να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τα προειδοποιητικά σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά.

Αιτίες εγκεφαλοαγγειακής νόσου

Εγκεφαλικό 

 • Ο πιο κοινός τύπος εγκεφαλοαγγειακής νόσου. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου είναι η μόνιμη απώλεια αίσθησης ή κινητικής λειτουργίας. Οι δύο γενικές κατηγορίες εγκεφαλικών επεισοδίων είναι αιμορραγικές (αιμορραγία στον εγκέφαλο) ή ισχαιμικές (ανεπαρκής ροή αίματος στον εγκέφαλο).
 • Παροδική ισχαιμική επίθεση (TIA) : Αυτό είναι παρόμοιο με ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά τα συμπτώματα υποχωρούν εντελώς εντός 24 ωρών . Το TIA αναφέρεται μερικές φορές ως «μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο.
 • Ανευρύσματα των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο: Ένα ανεύρυσμα προκαλείται από εξασθένιση του αρτηριακού τοιχώματος, με αποτέλεσμα μια διόγκωση στο αιμοφόρο αγγείο.
 • Αγγειακές δυσπλασίες: Αυτό αναφέρεται σε ανωμαλίες που υπάρχουν στις αρτηρίες ή στις φλέβες.
 • Αγγειακή άνοια : Γνωστική εξασθένηση που είναι συνήθως μόνιμη.
 • Υποαραχνοειδής αιμορραγία : Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει το αίμα που διαρρέει από ένα αιμοφόρο αγγείο στην επιφάνεια του εγκεφάλου.
Συμπτώματα εγκεφαλοαγγειακής νόσου
 • F acial γέρνουν: Η μία πλευρά του προσώπου μπορεί να εμφανιστεί «πεσμένα» ή το πρόσωπο που μπορεί να είναι σε θέση να χαμογελάσει.
 • Μια αδυναμία rm: Το άτομο δεν είναι σε θέση να σηκώσει το χέρι τους πάνω από το κεφάλι τους
 • S Peech δυσκολία: Το άτομο που έχει η ομιλία, δεν είναι σε θέση να βρει τις λέξεις, ή δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι λέει ο κόσμος για να τους
 • T ime για να καλέσετε το 911: ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν έστω και ένα από αυτά τα συμπτώματα είναι παρόντα.

 • Σύμφωνα με την Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κάποιο είδος εγκεφαλικού επεισοδίου στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2015. Το 2014, εγκεφαλοαγγειακή νόσος ή εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν αριθμός 5 στον κατάλογο των κύριων αιτιών θανάτου.
 • Για άτομα που επιβιώνουν από εγκεφαλικό επεισόδιο, τα δύο πιο σημαντικά αποτελέσματα είναι λειτουργικά αποτελέσματα και προσδόκιμο ζωής. Αυτά καθορίζονται από τη συγκεκριμένη κατάσταση που προκαλεί το εγκεφαλικό επεισόδιο, τη σοβαρότητα του εγκεφαλικού επεισοδίου και την απόκριση του ατόμου στη θεραπεία αποκατάστασης.
 • Μια εγκεφαλοαγγειακή νόσος, ειδικά ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, πρέπει να λάβει άμεση ιατρική βοήθεια για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.
 • Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής σας, μπορεί να μείνετε μόνιμη ψυχική αναπηρία, προβλήματα με την κινητικότητα ή αδυναμία ή παράλυση στα χέρια, το πρόσωπο ή τα πόδια σας.

Ακολουθεί βίντεο για την εγκεφαλοαγγειακή νόσο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΠΕΚΑ : Δείτε πότε καταβάλλει τα επιδόματα Ιουνίου

Εμβόλιο - ΕΟΦ : Αυτοί δεν πρέπει να εμβολιασθούν με το Astrazeneca σύμφωνα με νέες οδηγίες

Αλλεργία στα φρούτα : Τα συμπτώματα για να το αντιληφθείτε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα κατοικίδια μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση αλλεργιών στα παιδιά;

Αλλεργίες: άπωνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μικρά παιδιά που εκτέθηκαν σε σκύλους στο σπίτι είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες στα αυγά, το γάλα και τους ξηρούς καρπούς.

7 tips για να επιλέξετε τα καλύτερα protein bars

Πρωτεΐνη μπάρες: Μπορεί να φαίνεται βουνό η ανεύρεση μιας μπάρας που να έχει ωραία γεύση, αλλά δεν μεταμφιέζεται σε μια μπάρα σοκολάτας γεμάτη με αμφισβητήσιμα συστατικά και πολύ λίγη πρωτεΐνη.