ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκεφαλοαγγειακή νόσος : Παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Εγκεφαλοαγγειακή νόσος : Παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Εγκεφαλοαγγειακή νόσος : Περιλαμβάνει μια σειρά καταστάσεων που επηρεάζουν τη ροή του αίματος μέσω του εγκεφάλου. Αυτή η αλλαγή της ροής του αίματος μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου είτε σε προσωρινή είτε μόνιμη βάση.

Τα συμπτώματα της εγκεφαλοαγγειακής νόσου μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τη συγκεκριμένη πάθηση που έχετε. Ωστόσο, το εγκεφαλικό είναι η πιο κοινή παρουσία εγκεφαλοαγγειακών παθήσεων. Τα εγκεφαλικά επεισόδια χαρακτηρίζονται από ξαφνική εμφάνιση συμπτωμάτων και η επιβίωση και τα λειτουργικά αποτελέσματα είναι ευαίσθητα στο χρόνο. Για να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τα προειδοποιητικά σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά.

Αιτίες εγκεφαλοαγγειακής νόσου

Εγκεφαλικό 

 • Ο πιο κοινός τύπος εγκεφαλοαγγειακής νόσου. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου είναι η μόνιμη απώλεια αίσθησης ή κινητικής λειτουργίας. Οι δύο γενικές κατηγορίες εγκεφαλικών επεισοδίων είναι αιμορραγικές (αιμορραγία στον εγκέφαλο) ή ισχαιμικές (ανεπαρκής ροή αίματος στον εγκέφαλο).
 • Παροδική ισχαιμική επίθεση (TIA) : Αυτό είναι παρόμοιο με ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά τα συμπτώματα υποχωρούν εντελώς εντός 24 ωρών . Το TIA αναφέρεται μερικές φορές ως «μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο.
 • Ανευρύσματα των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο: Ένα ανεύρυσμα προκαλείται από εξασθένιση του αρτηριακού τοιχώματος, με αποτέλεσμα μια διόγκωση στο αιμοφόρο αγγείο.
 • Αγγειακές δυσπλασίες: Αυτό αναφέρεται σε ανωμαλίες που υπάρχουν στις αρτηρίες ή στις φλέβες.
 • Αγγειακή άνοια : Γνωστική εξασθένηση που είναι συνήθως μόνιμη.
 • Υποαραχνοειδής αιμορραγία : Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει το αίμα που διαρρέει από ένα αιμοφόρο αγγείο στην επιφάνεια του εγκεφάλου.
Συμπτώματα εγκεφαλοαγγειακής νόσου
 • F acial γέρνουν: Η μία πλευρά του προσώπου μπορεί να εμφανιστεί «πεσμένα» ή το πρόσωπο που μπορεί να είναι σε θέση να χαμογελάσει.
 • Μια αδυναμία rm: Το άτομο δεν είναι σε θέση να σηκώσει το χέρι τους πάνω από το κεφάλι τους
 • S Peech δυσκολία: Το άτομο που έχει η ομιλία, δεν είναι σε θέση να βρει τις λέξεις, ή δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι λέει ο κόσμος για να τους
 • T ime για να καλέσετε το 911: ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν έστω και ένα από αυτά τα συμπτώματα είναι παρόντα.

 • Σύμφωνα με την Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κάποιο είδος εγκεφαλικού επεισοδίου στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2015. Το 2014, εγκεφαλοαγγειακή νόσος ή εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν αριθμός 5 στον κατάλογο των κύριων αιτιών θανάτου.
 • Για άτομα που επιβιώνουν από εγκεφαλικό επεισόδιο, τα δύο πιο σημαντικά αποτελέσματα είναι λειτουργικά αποτελέσματα και προσδόκιμο ζωής. Αυτά καθορίζονται από τη συγκεκριμένη κατάσταση που προκαλεί το εγκεφαλικό επεισόδιο, τη σοβαρότητα του εγκεφαλικού επεισοδίου και την απόκριση του ατόμου στη θεραπεία αποκατάστασης.
 • Μια εγκεφαλοαγγειακή νόσος, ειδικά ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, πρέπει να λάβει άμεση ιατρική βοήθεια για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.
 • Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής σας, μπορεί να μείνετε μόνιμη ψυχική αναπηρία, προβλήματα με την κινητικότητα ή αδυναμία ή παράλυση στα χέρια, το πρόσωπο ή τα πόδια σας.

Ακολουθεί βίντεο για την εγκεφαλοαγγειακή νόσο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΠΕΚΑ : Δείτε πότε καταβάλλει τα επιδόματα Ιουνίου

Εμβόλιο - ΕΟΦ : Αυτοί δεν πρέπει να εμβολιασθούν με το Astrazeneca σύμφωνα με νέες οδηγίες

Αλλεργία στα φρούτα : Τα συμπτώματα για να το αντιληφθείτε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί το εμβόλιο κατά της Covid να σχετίζεται με αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο;

Κορωνοϊός: Όπως επισημαίνει η ειδικός στην αναπαραγωγή, Δρ Victoria Male, οι εμμηνοροϊκές αλλαγές εμβολιασμένων που αναφέρθηκαν ήταν βραχύβιες, ωστόσο η έρευνα για αυτήν την πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου παραμένει κρίσιμη για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Μπορεί το μηλόξυδο να βοηθήσει με το έκζεμα;

Μηλόξυδο έκζεμα: Πιθανοί λόγοι που η χρήση μηλόξυδου στο δέρμα θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση και ανακούφιση του εκζέματος - Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Ενισχύστε την ψυχική σας ανθεκτικότητα μέσω του mindfulness

Ψυχική υγεία: Μόλις λίγα λεπτά επίγνωσης, διαμέσου της εστίασης στο παρόν, και διαλογισμού μπορούν να σας βοηθήσουν να συγκρατήσετε τα συναισθήματα που σας προκαλούν και να παρατηρήσετε τα ισχυρά μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς που ενδεχόμενα οδηγούν και τροφοδοτούν τις υπερβολικές ανησυχίες.

Πώς επηρεάζει η άσκηση την καρδιαγγειακή υγεία

Αθλητισμός: Η άσκηση έχει μακροπρόθεσμα καρδιαγγειακά οφέλη. Αυτά περιλαμβάνουν μειωμένο καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης, βελτιωμένη ικανότητα αναπνοής, μειωμένη αρτηριακή πίεση σε κατάσταση ηρεμίας, αυξημένη καύση θερμίδων που θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους και μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο

Στη νέα έρευνα σύμφωνα με τον Δρ Ζαχαρίου η ερευνητική ομάδα εστίασε σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και όχι σε μια συγκεκριμένη διατροφή. Επρόκειτο για συστατικά που είτε συμβάλλουν στην αποβολή του πλεονάζοντος σιδήρου από τον εγκέφαλο είτε καταπολεμούν την επιβαρυντική του δράση.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές