ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκεφαλοαγγειακή νόσος : Παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Εγκεφαλοαγγειακή νόσος : Παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Εγκεφαλοαγγειακή νόσος : Περιλαμβάνει μια σειρά καταστάσεων που επηρεάζουν τη ροή του αίματος μέσω του εγκεφάλου. Αυτή η αλλαγή της ροής του αίματος μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου είτε σε προσωρινή είτε μόνιμη βάση.

Τα συμπτώματα της εγκεφαλοαγγειακής νόσου μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τη συγκεκριμένη πάθηση που έχετε. Ωστόσο, το εγκεφαλικό είναι η πιο κοινή παρουσία εγκεφαλοαγγειακών παθήσεων. Τα εγκεφαλικά επεισόδια χαρακτηρίζονται από ξαφνική εμφάνιση συμπτωμάτων και η επιβίωση και τα λειτουργικά αποτελέσματα είναι ευαίσθητα στο χρόνο. Για να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τα προειδοποιητικά σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά.

Αιτίες εγκεφαλοαγγειακής νόσου

Εγκεφαλικό 

 • Ο πιο κοινός τύπος εγκεφαλοαγγειακής νόσου. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου είναι η μόνιμη απώλεια αίσθησης ή κινητικής λειτουργίας. Οι δύο γενικές κατηγορίες εγκεφαλικών επεισοδίων είναι αιμορραγικές (αιμορραγία στον εγκέφαλο) ή ισχαιμικές (ανεπαρκής ροή αίματος στον εγκέφαλο).
 • Παροδική ισχαιμική επίθεση (TIA) : Αυτό είναι παρόμοιο με ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά τα συμπτώματα υποχωρούν εντελώς εντός 24 ωρών . Το TIA αναφέρεται μερικές φορές ως «μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο.
 • Ανευρύσματα των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο: Ένα ανεύρυσμα προκαλείται από εξασθένιση του αρτηριακού τοιχώματος, με αποτέλεσμα μια διόγκωση στο αιμοφόρο αγγείο.
 • Αγγειακές δυσπλασίες: Αυτό αναφέρεται σε ανωμαλίες που υπάρχουν στις αρτηρίες ή στις φλέβες.
 • Αγγειακή άνοια : Γνωστική εξασθένηση που είναι συνήθως μόνιμη.
 • Υποαραχνοειδής αιμορραγία : Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει το αίμα που διαρρέει από ένα αιμοφόρο αγγείο στην επιφάνεια του εγκεφάλου.
Συμπτώματα εγκεφαλοαγγειακής νόσου
 • F acial γέρνουν: Η μία πλευρά του προσώπου μπορεί να εμφανιστεί «πεσμένα» ή το πρόσωπο που μπορεί να είναι σε θέση να χαμογελάσει.
 • Μια αδυναμία rm: Το άτομο δεν είναι σε θέση να σηκώσει το χέρι τους πάνω από το κεφάλι τους
 • S Peech δυσκολία: Το άτομο που έχει η ομιλία, δεν είναι σε θέση να βρει τις λέξεις, ή δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι λέει ο κόσμος για να τους
 • T ime για να καλέσετε το 911: ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν έστω και ένα από αυτά τα συμπτώματα είναι παρόντα.

 • Σύμφωνα με την Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κάποιο είδος εγκεφαλικού επεισοδίου στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2015. Το 2014, εγκεφαλοαγγειακή νόσος ή εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν αριθμός 5 στον κατάλογο των κύριων αιτιών θανάτου.
 • Για άτομα που επιβιώνουν από εγκεφαλικό επεισόδιο, τα δύο πιο σημαντικά αποτελέσματα είναι λειτουργικά αποτελέσματα και προσδόκιμο ζωής. Αυτά καθορίζονται από τη συγκεκριμένη κατάσταση που προκαλεί το εγκεφαλικό επεισόδιο, τη σοβαρότητα του εγκεφαλικού επεισοδίου και την απόκριση του ατόμου στη θεραπεία αποκατάστασης.
 • Μια εγκεφαλοαγγειακή νόσος, ειδικά ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, πρέπει να λάβει άμεση ιατρική βοήθεια για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.
 • Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής σας, μπορεί να μείνετε μόνιμη ψυχική αναπηρία, προβλήματα με την κινητικότητα ή αδυναμία ή παράλυση στα χέρια, το πρόσωπο ή τα πόδια σας.

Ακολουθεί βίντεο για την εγκεφαλοαγγειακή νόσο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΠΕΚΑ : Δείτε πότε καταβάλλει τα επιδόματα Ιουνίου

Εμβόλιο - ΕΟΦ : Αυτοί δεν πρέπει να εμβολιασθούν με το Astrazeneca σύμφωνα με νέες οδηγίες

Αλλεργία στα φρούτα : Τα συμπτώματα για να το αντιληφθείτε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Περισσότεροι από 2000 Οδοντίατροι από ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να παρακολουθήσουν το 40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις  6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2022, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Τομοσύνθεση αντί μαστογραφίας;

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο δεύτερος πιο συχνά ανιχνεύσιμος καρκίνος, αφού μία στις οκτώ γυναίκες έχουν πιθανότητα να νοσήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Δείτε τα σημαντικότερα προβλήματα της όρασης

Τα πιο σημαντικά προβλήματα των ματιών είναι η πρεσβυωπία, ο καταρράκτης, η αμετρωπία, το τράχωμα, η oγκοκερκίαση ή τύφλωση των ποταμών (παρασιτική λοίμωξη), το γλαύκωμα, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας.

Biorexia - Η διατροφική διαταραχή που απειλεί τους εφήβους σύμφωνα με Καναδική μελέτη

Η νέα μελέτη είναι μία από τις πρώτες που εξετάζουν τον αντίκτυπο αυτής της δημοφιλούς δίαιτας στην ψυχική υγεία και τα ευρήματά της οδηγούν τους συγγραφείς να ζητήσουν αλλαγή στην προσέγγισή της, καθώς θεωρούν ότι συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία.

Στην Αϊτή επιστρέφει αιφνιδιαστικά η χολέρα, καθώς ο αποκλεισμός συμμοριών προκαλεί έλλειψη πόσιμου νερού

Τα Ηνωμένα Έθνη το 2016 ζήτησαν συγγνώμη για το ξέσπασμα της επιδημίας, χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη. Μια ανεξάρτητη επιτροπή που διορίστηκε από τον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέδωσε έκθεση το 2011, η οποία δεν προσδιόριζε οριστικά τον τρόπο με τον οποίο εισήχθη η χολέρα στην Αϊτή.

Μείωση ροχαλητού του ύπνου κατά 40%

Ύπνος Ροχαλητό: Τα αποτελέσματα πολυκαταγραφικής μελέτης, που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Μελέτης Διαταραχών του Ύπνου της Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τη Media Strom, παρουσιάστηκαν στο 12ο Συνέδριο Υπνολογίας, που διεξήχθη μεταξύ 26 & 28 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.