Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Διοξίνες: Εξαπλώθηκαν μετά τον εκτροχιασμό τρένου στο Οχάιο;

Διοξίνες: Εξαπλώθηκαν μετά τον εκτροχιασμό τρένου στο Οχάιο;

Διοξίνες: Μετά από έναν καταστροφικό εκτροχιασμό βαγονιού 38 τρένων στο Οχάιο, ορισμένοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για έναν τύπο τοξικής ουσίας που τείνει να παραμένει στο περιβάλλον.

Μετά από έναν καταστροφικό εκτροχιασμό βαγονιού 38 τρένων στο Οχάιο, ορισμένοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για έναν τύπο τοξικής ουσίας που τείνει να παραμένει στο περιβάλλον. Την περασμένη εβδομάδα, ο Sherrod Brown και ο J.D. Vance, γερουσιαστές από το Οχάιο, έστειλαν επιστολή στην υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας της πολιτείας εκφράζοντας την ανησυχία ότι μπορεί να είχαν απελευθερωθεί διοξίνες όταν κάποια από τα χημικά στα κατεστραμμένα βαγόνια κάηκαν σκόπιμα για λόγους ασφαλείας. Μαζί με τους κατοίκους της μικρής πόλης του Midwestern και περιβαλλοντολόγους από όλες τις ΗΠΑ ζητούσαν από τις κρατικές και ομοσπονδιακές περιβαλλοντικές υπηρεσίες να δοκιμάσουν το έδαφος γύρω από την τοποθεσία όπου ανατράπηκαν τα βυτιοφόρα.


Ιδιαίτερα τοξικές ενώσεις

Οι διοξίνες αναφέρονται σε μια ομάδα τοξικών χημικών ενώσεων που μπορούν να παραμείνουν στο περιβάλλον για μεγάλες χρονικές περιόδους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Δημιουργούνται μέσω της καύσης και προσκολλώνται σε σωματίδια σκόνης, έτσι αρχίζουν να κυκλοφορούν μέσα από ένα οικοσύστημα. Οι κάτοικοι κοντά στο έγκαυμα θα μπορούσαν να είχαν εκτεθεί σε διοξίνες στον αέρα που προσγειώθηκαν στο δέρμα τους ή εισπνέονταν στους πνεύμονές τους, δήλωσε ο Frederick Guengerich, τοξικολόγος στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt.

Η έκθεση του δέρματος σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να προκαλέσει αυτό που είναι γνωστό ως χλωράκνη – μια έντονη φλεγμονή του δέρματος, είπε ο Guengerich. Αλλά η κύρια οδός που εισέρχεται η διοξίνη στα ανθρώπινα σώματα δεν είναι απευθείας μέσω κάτι που καίγεται όπως το περιεχόμενο των βυτιοφόρων της Ανατολικής Παλαιστίνης. Είναι μέσω της κατανάλωσης κρέατος, γαλακτοκομικών, ψαριών και οστρακοειδών που έχουν μολυνθεί. Αυτή η μόλυνση απαιτεί χρόνο.

Δημιουργεί διοξίνες η καύση χλωριούχου βινυλίου;

Η Linda Birnbaum, κορυφαία ερευνήτρια διοξινών, τοξικολόγος και πρώην διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας, είπε ότι η καύση του χλωριούχου βινυλίου δημιουργεί διοξίνες. Άλλοι ειδικοί συμφώνησαν ότι το ατύχημα θα μπορούσε να τα είχε δημιουργήσει. Το «τεράστιο μαύρο λοφίο» που παρατηρήθηκε στην Ανατολική Παλαιστίνη υποδηλώνει ότι η διαδικασία καύσης άφησε πίσω του πολλές σύνθετες ενώσεις άνθρακα, είπε ο Murray McBride, επιστήμονας εδάφους και καλλιεργειών στο Πανεπιστήμιο Cornell.

Ο ΜακΜπράιντ είπε ότι θα είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα εάν αυτές οι ενώσεις απελευθερώθηκαν μέχρι να γίνουν οι δοκιμές όπου εκτροχιάστηκαν τα βαγόνια του τρένου. Αυτός είναι πιθανόν γιατί οι κάτοικοι, οι πολιτικοί, οι περιβαλλοντολόγοι και οι επαγγελματίες της δημόσιας υγείας ζητούν από τις κρατικές και ομοσπονδιακές περιβαλλοντικές υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν δοκιμές στο σημείο του εκτροχιασμού.

Κίνδυνος για το περιβάλλον

Υπάρχει ήδη κάποιο επίπεδο διοξινών στο περιβάλλον – μπορεί να δημιουργηθούν από ορισμένες βιομηχανικές διαδικασίες ή ακόμα και από ανθρώπους που καίνε σκουπίδια στις αυλές τους, είπε ο McBride. Μόλις απελευθερωθούν, οι διοξίνες μπορούν να κολλήσουν στο έδαφος για δεκαετίες. Μπορούν να μολύνουν φυτά, συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργειών. Συσσωρεύουν την τροφική αλυσίδα σε έλαια και άλλα λίπη.

Στην Ανατολική Παλαιστίνη, είναι πιθανό τα σωματίδια αιθάλης από το λοφίο να μετέφεραν διοξίνες σε κοντινά αγροκτήματα, όπου θα μπορούσαν να κολλήσουν στο έδαφος, είπε ο McBride. «Αν έχετε ζώα που βόσκουν εκεί έξω στο χωράφι, θα πάρουν μερικές από τις διοξίνες από τα σωματίδια του εδάφους», είπε. «Και έτσι ένα μέρος από αυτό μπαίνει στο σώμα τους και στη συνέχεια συσσωρεύεται στον λιπώδη ιστό». Τελικά, αυτές οι διοξίνες θα μπορούσαν να ανέβουν στην τροφική αλυσίδα στους ανθρώπινους καταναλωτές. Η βιοσυσσώρευση σημαίνει ότι περισσότερη διοξίνη μπορεί να εισέλθει στον άνθρωπο από ό,τι βρίσκεται στο περιβάλλον μετά τη συντριβή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η υψηλότερη κατανάλωση ψαριών σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κακοήθους μελανώματος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη

Οι κρυμμένοι κίνδυνοι της κατανάλωσης ψαριών από τη θάλασσα

Τι έδειξαν οι μετρήσεις ρύπων για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

Πώς το χλωριούχο βινύλιο, η χημική ουσία που απελευθερώθηκε στον εκτροχιασμό του τρένου στο Οχάιο, μπορεί να βλάψει το συκώτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το άγχος επηρεάζει κυρίως γυναίκες;

Άγχος: Το άγχος είναι μια κοινή ψυχική διαταραχή που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, και σύμφωνα με πολλές μελέτες, οι γυναίκες φαίνεται να πλήττονται σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άνδρες. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες

Apps για την έμμηνο ρύση θέτουν σε κίνδυνο τις χρήστριες 

Η συλλογή και αποθήκευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως η ημερομηνία έναρξης και λήξης της περιόδου, τα συμπτώματα, η διάθεση και άλλα σχετικά στοιχεία, μπορεί να αποτελέσει στόχο για hackers ή κακόβουλες εταιρείες. Αν τα δεδομένα αυτά διαρρεύσουν ή καταχραστούν, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για καταστάσεις παρενόχλησης, διακρίσεων ή ακόμα και οικονομικής εκμετάλλευσης της χρήστριας.

Τι κάνει την ζάχαρη τόσο εθιστική;

Ζάχαρη: Η ζάχαρη είναι μια από τις πιο εθιστικές ουσίες στη σύγχρονη διατροφή, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει τον εγκέφαλό μας μπορεί να συγκριθεί με τον εθισμό που προκαλούν ουσίες όπως η νικοτίνη και η κοκαΐνη.

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Η παγκόσμια αντασφάλιση θεωρείται σταθερή

S&P: Ο συμβουλευτικός ρόλος ενός μεσίτη γίνεται ακόμη πιο κρίσιμος σε περιόδους αβεβαιότητας, βοηθώντας τους πελάτες να πλοηγηθούν σε ασφαλιστικές αποφάσεις σε ένα εξελισσόμενο τοπίο.

Οι τροφές που πρέπει να αποφύγετε αν έχετε υπέρταση

Υπέρταση: Η υπέρταση, ή αλλιώς υψηλή αρτηριακή πίεση, αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλες σοβαρές ασθένειες. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της υπέρτασης και στην πρόληψή της.

Close Icon