ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβήτης: 4 εύκολες ασκήσεις για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Διαβήτης: 4 εύκολες ασκήσεις για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Διαβήτης: Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, περίπου 537 εκατομμύρια ενήλικες μεταξύ ηλικιακής ομάδας 20 έως 79 ετών ζουν με διαβήτη παγκοσμίως.

Η τακτική άσκηση και η γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε ασθενείς με διαβήτη. Τα κρούσματα διαβήτη αυξάνονται αυτές τις μέρες σε όλο τον κόσμο λόγω πολλών παραγόντων. Τα κρούσματα διαβήτη αυξάνονται λόγω ανθυγιεινών επιλογών τρόπου ζωής σε συνδυασμό με δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και έλλειψη άσκησης. Τα ταραχώδη προγράμματα εργασίας και τα υψηλά επίπεδα στρες αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο διαβήτη σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, περίπου 537 εκατομμύρια ενήλικες μεταξύ ηλικιακής ομάδας 20 έως 79 ετών ζουν με διαβήτη παγκοσμίως. Ενώ τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχητικά, ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής και ένα πρόγραμμα προπόνησης μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της νόσου σε μεγάλο βαθμό. Εδώ είναι τέσσερις απλές ασκήσεις που μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε για να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

  • Περπάτημα: Το περπάτημα έχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τα διαβητικά άτομα να ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στο σώμα. Είτε μπορείτε να βγείτε έξω για μια βόλτα είτε, αν δεν είναι δυνατό, μπορείτε ακόμα να περπατήσετε στη βεράντα σας. Το τακτικό περπάτημα βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε όλους τους ασθενείς με διαβήτη, ειδικά μεταξύ των ασθενών με διαβήτη τύπου 2.
  • Κολύμβηση: Η κολύμβηση είναι μια άσκηση αεροβική, την οποία μπορείτε να απολαύσετε ως δραστηριότητα ελεύθερου χρόνου για να παραμείνετε σε φόρμα. Μπορείτε να δοκιμάσετε υδάτινες δραστηριότητες όπως Aqua-Zumba, Aqua-Yoga και αερόβια στο νερό, μεταξύ άλλων, για να ασκήσετε πολύ λίγο άγχος στις αρθρώσεις σας και να ασκήσετε την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μύες σας. Το κολύμπι αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και βοηθά στην απώλεια βάρους σε διαβητικά άτομα. Το κολύμπι μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε ασθενείς με διαβήτη.
  • Γιόγκα: Για ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, η γιόγκα θα βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα. Η γιόγκα βοηθά επίσης στη μείωση του βάρους και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία των διαβητικών ατόμων. Είναι σοφό να ασκείτε γιόγκα υπό την επίβλεψη ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία για αποτελεσματικά αποτελέσματα.

  • Ποδηλασία: Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το ποδήλατο βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε ασθενείς με διαβήτη. Η τακτική ποδηλασία βοηθά στην άσκηση των αρθρώσεων και ως εκ τούτου μειώνει τους πόνους στις αρθρώσεις, ειδικά γύρω από τις αρθρώσεις του αστραγάλου και των γονάτων. Το ποδήλατο βοηθά επίσης στη μείωση του βάρους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τα διαβητικά άτομα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος σχετίζεται με την άνοια [Μελέτη]

Τα περισσότερα παιδιά με παχυσαρκία δεν ελέγχονται σωστά για σχετικές παθήσεις

Πρωτοβουλίες για να εξαλειφθεί το στίγμα ψυχικής υγείας που σχετίζεται με τον διαβήτη

Αριθμός βημάτων ανά ημέρα που απαιτούνται για την πρόληψη του θανάτου στον διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορεί το διαδίκτυο να βελτιώσει τον έλεγχο της υπέρτασης;

Αρτηριακή πίεση: Μια παρέμβαση πολλαπλών συστατικών που παρέχεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης (ΑΠ) μεταξύ των ατόμων με υπέρταση, σύμφωνα με μια μελέτη.