Διατροφή

Χυμός ντομάτα χοληστερίνη: Μεσογειακός χυμός χαρίζει λάμψη και υγεία

Χυμός ντομάτα χοληστερίνη: Μεσογειακός χυμός χαρίζει λάμψη και υγεία

Ένα ποτήρι ντοματοχυμός την ημέρα δε μας προστατεύει μόνο από καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά βοηθά στην πέψη και στην διατήρηση της λάμψης του δέρματος.

Χυμός ντομάτα χοληστερίνη: Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι πίνοντας ανάλατο χυμό ντομάτας μπορούμε να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της χοληστερόλης, δύο σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science and Nutrition και τα στοιχεία της αποδεικνύουν ότι η αρτηριακή πίεση σε 94 συμμετέχοντες με υπέρταση έπεσε σε σημαντικό βαθμό μετά την κατανάλωση χυμού ντομάτας. Πιο συγκεκριμένα, η συστολική αρτηριακή πίεση ελαττώθηκε από 141.2 σε 137 mmHg και η διαστολική κατά μέσο όρο από 155 σε 149.9 mg/dL. Ακόμα, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης LDL (κακής) χοληστερόλης σε 125 συμμετέχοντες μειώθηκαν κατά μέσο όρο από 155 σε 149,9 mg/dL. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα ήταν παρόμοια και για τους άντρες και για τις γυναίκες καθώς και για τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο δε θα πρέπει να λείπει ο χυμός ντομάτας από το καθημερινό σας διαιτολόγιο και ακολουθούν ορισμένοι ακόμα:

Υγιές δέρμα: Η συστηματική κατανάλωση της ντομάτας θρέφει το δέρμα από μέσα προς τα έξω. Αυτό συμβαίνει γιατί οι χημικές ενώσεις της ντομάτας μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση της ακμής, να βελτιώσουν τις διχρωμίες αλλά και την υπερβολική έκκριση σμήγματος. Ακόμα και η τοπική εφαρμογή του χυμού μπορεί να κάνει το δέρμα σας να λάμψει.

Χοληστερόλη: Υπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν ότι ο χυμός της ντομάτας μειώνει τις τιμές της κακής χοληστερόλης λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

Βοηθά στην πέψη:  Η ντομάτα χάρη στις ουσίες που περιέχει βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος σας βελτιώνοντας έτσι την ικανότητα του να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα.

Απώλεια βάρους: Μια μελέτη από το 2015 ανακάλυψε ότι ένας χυμός ντομάτας καθημερινά συμβάλλει στην μείωση του βάρους γύρω από τη μέση. Μάλιστα, αυτή η κίνηση είναι αρκετή χωρίς να κάνετε κάποια άλλη αλλαγή στη διατροφή σας και το τρόπο ζωής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι το λυκοπένιο & σε ποιές τροφές το βρίσκουμε;

Πόσο αλάτι κρύβουν οι καθημερινές τροφές

Μυστικά για να μειωθεί το λίπος της κοιλιάς στην εμμηνόπαυση

Νέα θεραπεία χοληστερίνης με δύο δόσεις ετησίως

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσα αμυλούχα λαχανικά πρέπει να τρώμε καθημερινά

Άμυλο λαχανικά: Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά συνιστούν επίσης αμυλούχα τρόφιμα, οπότε αν τα καταναλώνετε ως μέρος του κύριου γεύματός σας, μπορεί να είναι σκόπιμο να επιλέξετε λαχανικά που δεν είναι αμυλούχα ως συνοδευτικά.

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Μοσχάρι κρέας οφέλη: Πόσο ωφέλιμο είναι το κόκκινο κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι στη διατροφή μας; Ποια η προτεινόμενη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση & γιατί;

Πλούσια τα θρεπτικά συστατικά της ντομάτας - Γιατί να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η ντομάτα ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα «χρυσό μήλο», για το κίτρινο ή το πορτοκαλί χρώμα που είχε τότε η ώριμη ντομάτα. Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.