Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χταπόδι βίδες: Φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο χταπόδι κρασάτο με βίδες

Χταπόδι βίδες: Φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο χταπόδι κρασάτο με βίδες

Χταπόδι βίδες: Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ιδανικό σαν γεύμα αν έχετε αυξημένες τιμές λιπιδίων.


Το χταπόδι αποτελεί πλούσια πηγή ψευδαργύρου, μαγγανίου, χαλκού, σεληνίου, ριβοφλαβίνης και βιταμίνης Β12, ενώ περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας που συναντάς συνήθως στο κοτόπουλο. Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ιδανικό σαν γεύμα αν έχετε αυξημένες τιμές λιπιδίων. Ακόμη, αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου καλύπτοντας εξολοκλήρου τις απαιτήσεις ενός ενήλικα άντρα και σχεδόν τη μισή από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα για τις γυναίκες.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι, 1 ½ κιλό περίπου
  • 1 πακέτο βίδες
  • 1 φλ. τσαγιού ροζέ ή κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι.
  2. Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα  με τα φύλλα δάφνης και 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιάσει βρασμό.
  3. Μόλις πιάσει βρασμό το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Στα 20 λεπτά τρυπάμε το χταπόδι με ένα πιρούνι. Αν τσιμπιέται άνετα σημαίνει πως είναι έτοιμο, διαφορετικά συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
  4. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις βίδες.
  6. Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε την κατσαρόλα που έβρασε το χταπόδι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  7. Προσθέτουμε το χταπόδι, σοτάρουμε 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας και σβήνουμε με 1/2 φλ. τσαγιού κρασί. Αφήνω 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τις ντομάτες (ή τα ντοματάκια κονκασέ), πιπέρι και αφήνω να σιγοβράσει η σάλτσα για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  8. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στις βίδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γλουταθειόνη: Γιατί και πώς θα την εντάξετε στη διατροφή σας

Τι να φάτε αν τύχει και επισκεφθείτε την Πολωνία;

Ο ρόλος των αμυγδάλων στην αντιμετώπιση της παλινδρόμησης

Ποιες τροφές μας προκαλούν αύξηση βάρους τον χειμώνα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon