Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κριθαράκι: Συνταγή για κριθαράκι με χταπόδι, κρασί και κόκκινο πιπέρι

Κριθαράκι: Συνταγή για κριθαράκι με χταπόδι, κρασί και κόκκινο πιπέρι

Το χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο δεν έχει σημασία, το βάζεις να βγάλει τα ζουμάκια του και να κοκκινίσει, κάπου-κάπου το ‘τσιμπάς” με το πιρούνι να δεις αν μαλάκωσε και αυτό είναι.

Η πρώτη και καλύτερη λεπτομέρεια σε τέτοιου είδους συνταγές με κριθαράκι είναι πως το πιο κατάλληλο είναι το κριθαράκι ολικής άλεσης, υπογράφω για το αποτέλεσμα! Σπυρωτό, μελωμένο, στο επόμενο ζέσταμα προσθέτεις λίγο νερό, ζεσταίνεις και το τρως σαν να το έχεις μαγειρέψει μόλις! Το χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο δεν έχει σημασία, το βάζεις να βγάλει τα ζουμάκια του και να κοκκινίσει, κάπου-κάπου το ‘τσιμπάς” με το πιρούνι να δεις αν μαλάκωσε και αυτό είναι.


Υλικά

  • 300 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
  • 12ο0 γραμμάρια χταπόδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γραμμάρια ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1200ml ζεστό νερό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το ξύδι και το δαφνόφυλλο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Όταν το χταπόδι κοκκινίσει, βγάλει όλα του τα υγρά και να μαλακώσει, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  • Στην ίδια κατσαρόλα που προετοιμάσαμε το χταπόδι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον τοματοπελτέ και το κρασί, ανακατεύουμε και «ξύνουμε» την κατσαρόλα με την κουτάλα.
  • Μόλις μελώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχάρια, το κόκκινο πιπέρι, το χταπόδι, 500ml από το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε για 20’ και προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό σε δύο δόσεις.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά και μόλις χυλώσει το κριθαράκι, περίπου 20’ μετά, αποσύρουμε.
  • Σερβίρουμε το χταπόδι με το κριθαράκι με φρέσκο θυμάρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σκόρδο με ελαιόλαδο: Το ισχυρότερο αντιβιοτικό στο σπίτι σας

Διατροφικά tips για καλή ποιότητα ύπνου

Ωμέγα 3: Βασικές πηγές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Εύκολη συνταγή για μεξικάνικα λαζάνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon