Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χοιρινό δαμάσκηνα: Υπέροχη συνταγή με χοιρινό και δαμάσκηνα

Χοιρινό δαμάσκηνα: Υπέροχη συνταγή με χοιρινό και δαμάσκηνα

Χοιρινό δαμάσκηνο: Μια απολαυστική συνταγή χοιρινού κρέατος που συνδυάζει αλμυρές και γλυκές γεύσεις είναι το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα δαμάσκηνου.

Μια απολαυστική συνταγή χοιρινού κρέατος που συνδυάζει αλμυρές και γλυκές γεύσεις είναι το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα δαμάσκηνου. Αυτό το πιάτο παντρεύει τη χυμώδη του τρυφερού χοιρινού κρέατος με την αφράτη γεύση των δαμάσκηνων, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων που γοητεύει τον ουρανίσκο. Τα συστατικά του είναι εύκολα και η παρασκευή του σχετικά γρήγορη.


Συστατικά

  • 1 χοιρινό φιλέτο (περίπου 1-1,5 λίβρα)
  • 4-5 ώριμα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό φιλέτο από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το χοιρινό φιλέτο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε το χοιρινό για 15-20 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 63°C για μέτρια προετοιμασία. Βγάζουμε το χοιρινό από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες. Όσο ψήνεται το χοιρινό, ετοιμάζουμε τη σάλτσα δαμάσκηνου. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι και τη μουστάρδα Dijon. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τη σάλτσα δαμάσκηνου για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Μόλις ξεκουραστεί το χοιρινό, κόψτε το σε μενταγιόν και σερβίρετε με μια γενναιόδωρη σάλτσα δαμάσκηνου. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο αν θέλουμε. Σερβίρετε το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα δαμάσκηνου μαζί με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως ψητά λαχανικά ή πουρέ πατάτας, για ένα νόστιμο και κομψό γεύμα. Αυτή η συνταγή χοιρινού φιλέτου με σάλτσα δαμάσκηνου είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με τον γευστικό συνδυασμό τρυφερού χοιρινού κρέατος και σάλτσας γλυκιάς τάρτας δαμάσκηνου. Απολαύστε τη γαστρονομική απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα

Συμβουλές για να συγκρατήσετε την λαιμαργία σας στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Συνταγή της ημέρας: ”Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα” απο τον Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας: εύκολο χοιρινό με φρούτα στη γάστρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon