Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

DIY chips: Πώς να φτιάξετε σπίτι σας τα δικά σας πατατάκια;

DIY chips: Πώς να φτιάξετε σπίτι σας τα δικά σας πατατάκια;

DIY chips: Το να φτιάχνετε τα δικά σας πατατάκια στο σπίτι είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό γαστρονομικό έργο

Το να φτιάχνετε τα δικά σας πατατάκια στο σπίτι είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό γαστρονομικό έργο που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις γεύσεις και να ελέγξετε τα συστατικά για μια πιο υγιεινή επιλογή σνακ. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να φτιάξετε νόστιμα σπιτικά πατατάκια.

Συστατικά

  • Πατάτες (ή άλλα λαχανικά όπως γλυκοπατάτες, παντζάρια ή λάχανο)
  • Λάδι (φυτικό, κανόλα ή ελαιόλαδο)
  • Αλας
  • Προαιρετικά καρυκεύματα (πάπρικα, σκόνη σκόρδου, βότανα κ.λπ.)

Εξοπλισμός

  • Κοφτερό μαχαίρι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Ταψιά ή φριτέζα
  • χαρτί ψησίματος

Ετοιμάζουμε τις πατάτες

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες (το ξεφλούδισμα είναι προαιρετικό για μια ρουστίκ εμφάνιση).
Κόψτε σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας έναν κόφτη μαντολίνης για ομοιόμορφο πάχος, ιδανικά περίπου 1/8 ίντσας. Οι ομοιόμορφες φέτες εξασφαλίζουν ομοιόμορφο μαγείρεμα.

  • Μουλιάζουμε τις φέτες:

Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μουλιάστε για τουλάχιστον 30 λεπτά για να αφαιρέσετε το περίσσιο άμυλο, το οποίο βοηθά στην επίτευξη τραγανότητας.
Αφού μουλιάσουν, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τις φέτες με χαρτί κουζίνας. Οποιαδήποτε υπολειμματική υγρασία μπορεί να προκαλέσει τα τσιπ να ατμίσουν και όχι να γίνουν τραγανά.

  • Καρυκεύστε τις φέτες:

Ρίξτε τις στεγνές φέτες σε ένα μπολ με μια μικρή ποσότητα λαδιού, βεβαιώνοντας ότι κάθε φέτα είναι ελαφρά επικαλυμμένη. Προσθέστε αλάτι και όλα τα καρυκεύματα που θέλετε. Ανακατέψτε καλά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κάλυψη.

  • Τρόποι μαγειρέματος:

Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C). Στρώνουμε τα λαδόκολλα με λαδόκολλα και τακτοποιούμε τις φέτες σε μία στρώση. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή μια μεγάλη κατσαρόλα στους 350°F (175°C). Τηγανίζουμε τις φέτες σε μικρές παρτίδες για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε τα τσιπ και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

  • Ψύξη και αποθήκευση:

Αφήστε τα τσιπς να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα. Αυτό τα βοηθά να παραμείνουν τραγανά.
Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Απολαμβάνονται καλύτερα φρέσκα, αλλά μπορούν να διαρκέσουν για λίγες μέρες.

Πειραματιστείτε με διάφορα λαχανικά και καρυκεύματα. Δοκιμάστε να προσθέσετε δεντρολίβανο για μια αρωματική πινελιά ή ένα πασπαλάκι με τυρί παρμεζάνα για μια αλμυρή κλωτσιά. Η παρασκευή των δικών σας πατατών επιτρέπει ατελείωτη δημιουργικότητα και οδηγεί σε ένα πιο υγιεινό, πιο νόστιμο σνακ προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μυστικά για την κατάλληλη επιλογή υδατανθράκων

Τι σημαίνει η έντονη λιγούρα για πατατάκια και αλμυρά;

Ποια προϊόντα είναι διαθέσιμα χωρίς γλουτένη;

Τροφοδοτήστε την εργάσιμη ημέρα σας με θρεπτικές επιλογές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο ωφέλιμα είναι τα γλυκά του κουταλιού;

Γλυκά του κουταλιού: Ενώ τα γλυκά του κουταλιού πρέπει να τα απολαμβάνετε με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία, από αντιοξειδωτικές ιδιότητες έως υποστήριξη του πεπτικού συστήματος

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμη σκορδαλιά;

Σκορδαλιά συνταγή: Η κρέμα σκόρδου ή αλλιώς σκορδαλιά, ένα ευέλικτο και γευστικό καρύκευμα, λατρεύεται σε διάφορες μαγειρικές παραδόσεις για τις στιβαρές και αρωματικές της ιδιότητες.

Πρωτεϊνικές Δίαιτες μπορεί να επηρεάσουν το μικροβίωμα του εντέρου και τη σύνθεση του σώματος

Η έρευνα διεξήχθη από τον Adejumo στο εργαστήριο Marcell, στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις του Σικάγο και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής  Εταιρεία Μικροβιολογίας ASM Microbe 2024 στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στις 15 Ιουνίου 2024.

Χοιρινό στο τηγάνι με πιπεριές και φέτα

Χοιρινό τηγανητό με πιπεριές και φέτα είναι ένα νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή πιάτο που συνδυάζει τις αλμυρές γεύσεις του χοιρινού με τη γλύκα της πιπεριάς και τη νοστιμιά της φέτας.

Μπορούν τα λειτουργικά τρόφιμα να σας κρατήσουν υγιή ή είναι απλώς διαφημιστικά;

Λειτουργικά τρόφιμα: Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα μούρα, οι ξηροί καρποί και τα σκούρα πράσινα λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Close Icon