Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

DIY chips: Πώς να φτιάξετε σπίτι σας τα δικά σας πατατάκια;

DIY chips: Πώς να φτιάξετε σπίτι σας τα δικά σας πατατάκια;

DIY chips: Το να φτιάχνετε τα δικά σας πατατάκια στο σπίτι είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό γαστρονομικό έργο


Το να φτιάχνετε τα δικά σας πατατάκια στο σπίτι είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό γαστρονομικό έργο που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις γεύσεις και να ελέγξετε τα συστατικά για μια πιο υγιεινή επιλογή σνακ. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να φτιάξετε νόστιμα σπιτικά πατατάκια.

Συστατικά

  • Πατάτες (ή άλλα λαχανικά όπως γλυκοπατάτες, παντζάρια ή λάχανο)
  • Λάδι (φυτικό, κανόλα ή ελαιόλαδο)
  • Αλας
  • Προαιρετικά καρυκεύματα (πάπρικα, σκόνη σκόρδου, βότανα κ.λπ.)

Εξοπλισμός

  • Κοφτερό μαχαίρι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Ταψιά ή φριτέζα
  • χαρτί ψησίματος

Ετοιμάζουμε τις πατάτες

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες (το ξεφλούδισμα είναι προαιρετικό για μια ρουστίκ εμφάνιση).
Κόψτε σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας έναν κόφτη μαντολίνης για ομοιόμορφο πάχος, ιδανικά περίπου 1/8 ίντσας. Οι ομοιόμορφες φέτες εξασφαλίζουν ομοιόμορφο μαγείρεμα.

  • Μουλιάζουμε τις φέτες:

Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μουλιάστε για τουλάχιστον 30 λεπτά για να αφαιρέσετε το περίσσιο άμυλο, το οποίο βοηθά στην επίτευξη τραγανότητας.
Αφού μουλιάσουν, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τις φέτες με χαρτί κουζίνας. Οποιαδήποτε υπολειμματική υγρασία μπορεί να προκαλέσει τα τσιπ να ατμίσουν και όχι να γίνουν τραγανά.

  • Καρυκεύστε τις φέτες:

Ρίξτε τις στεγνές φέτες σε ένα μπολ με μια μικρή ποσότητα λαδιού, βεβαιώνοντας ότι κάθε φέτα είναι ελαφρά επικαλυμμένη. Προσθέστε αλάτι και όλα τα καρυκεύματα που θέλετε. Ανακατέψτε καλά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κάλυψη.

  • Τρόποι μαγειρέματος:

Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C). Στρώνουμε τα λαδόκολλα με λαδόκολλα και τακτοποιούμε τις φέτες σε μία στρώση. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή μια μεγάλη κατσαρόλα στους 350°F (175°C). Τηγανίζουμε τις φέτες σε μικρές παρτίδες για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε τα τσιπ και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

  • Ψύξη και αποθήκευση:

Αφήστε τα τσιπς να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα. Αυτό τα βοηθά να παραμείνουν τραγανά.
Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Απολαμβάνονται καλύτερα φρέσκα, αλλά μπορούν να διαρκέσουν για λίγες μέρες.

Πειραματιστείτε με διάφορα λαχανικά και καρυκεύματα. Δοκιμάστε να προσθέσετε δεντρολίβανο για μια αρωματική πινελιά ή ένα πασπαλάκι με τυρί παρμεζάνα για μια αλμυρή κλωτσιά. Η παρασκευή των δικών σας πατατών επιτρέπει ατελείωτη δημιουργικότητα και οδηγεί σε ένα πιο υγιεινό, πιο νόστιμο σνακ προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μυστικά για την κατάλληλη επιλογή υδατανθράκων

Τι σημαίνει η έντονη λιγούρα για πατατάκια και αλμυρά;

Ποια προϊόντα είναι διαθέσιμα χωρίς γλουτένη;

Τροφοδοτήστε την εργάσιμη ημέρα σας με θρεπτικές επιλογές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon