Διατροφή

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα: Μια κλασική χειμωνιάτικη συνταγή για γλυκό από την Πόλη

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα: Μια κλασική χειμωνιάτικη συνταγή για γλυκό από την Πόλη

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα: Είναι μία από τις πιο κλασικές χειμερινές συνταγές, αν και πολλοί το φτιάχνουν και το καλοκαίρι. Σίγουρα πάντως, είναι μία συνταγή, που είναι και γλυκιά, αλλά και θρεπτική, καθώς περιέχει βασικά συστατικά της ελληνικής κουζίνας, όπως το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα.

Σήμερα σας έχουμε μία κλασική πολίτικη συνταγή, για σιμιγδαλένιο χαλβά. Είναι μία από τις πιο κλασικές χειμερινές συνταγές, αν και πολλοί το φτιάχνουν και το καλοκαίρι. Σίγουρα πάντως, είναι μία συνταγή, που είναι και γλυκιά, αλλά και θρεπτική, καθώς περιέχει βασικά συστατικά της ελληνικής κουζίνας, όπως το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα. Είμαστε σίγουροι ότι θα την απολαύσετε όσο κι εμείς, αφού οι παλιές πολίτικες συνταγές, είναι ξακουστές για τις γεύσεις και τα υπέροχα αρώματά τους. Ας δούμε όμως πρώτα τα υλικά που θα χρειαστείτε για να τον φτιάξετε.

Υλικά

  • φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 1,5 χούφτα ή και περισσότερα, αμύγδαλα καβουρδισμένα

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει κάπως το μείγμα. Έπειτα κατεβάζουμε από το μάτι, και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Το σιμιγδάλι θα αρχίσει σιγά-σιγά να σκουραίνει (όσο πιο πολύ καβουρδίσουμε το σιμιγδάλι τόσο πιο σκούρο το χρώμα του χαλβά μας), μόλις το μείγμα πάρει χρώμα, θα ρίξουμε μέσα στο μείγμα την κανέλλα και τα αμύγδαλα.
  • Έπειτα, θα πρέπει να ρίξουμε το σιρόπι που έχουμε ήδη έτοιμο. Σε αυτό το σημείο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προσθέσετε το σιρόπι πολύ αργά, γιατί το σιμιγδάλι μας είναι καυτό και θα κοχλάζει, διαφορετικά μπορείτε να περιμένετε μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία από το σιμιγδάλι και να ρίξετε το σιρόπι μετά.
  • Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι, αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να πήζει και να γίνει σχεδόν στερεό, μόλις γίνει αυτό κατεβάζουμε από την φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε μικρά φαρμάκια, το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με καννελίτσα και σερβίρουμε.

Έτοιμο το γλυκό μας. Απλή, κλασική και σπουδαία συνταγή, που θα σας μείνει αξέχαστη. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δώστε προτεραιότητα στην ευεξία του θυρεοειδούς με την ενσωμάτωση φρούτων

Φρούτα θυρεοειδής: Η υγεία του θυρεοειδούς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής ευημερίας και η λήψη ενημερωμένων διατροφικών επιλογών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην υποστήριξη ενός υγιούς θυρεοειδούς.

Βελουτέ σούπα με πράσο και πατάτα

Σούπα πράσο: Οι σούπες λαχανικών θα έπρεπε να ήταν από τις πρώτες επιλογές σας! Γιατί; Επειδή κρατάνε τα περισσότερα υδατοδιαλυτά συστατικά των υλικών που περιέχουν.

Μαύρο κύμινο: Οι ευεργετικές ιδιότητες του Nigella Sativa

Μαύρο κύμινο: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενσωματώσετε το μαύρο κύμινο στην καθημερινή σας διατροφή. Μπορείτε να το προσθέσετε σε σαλάτες, να το ανακατέψετε σε χυμούς ή smoothies, ή ακόμη και να τον προσθέσετε σε καυτά φαγητά.

Πλούσιες πηγές βιταμίνης Α στη διατροφή μας

Νέα υγείας: Η ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή παραμένει πάντα το βασικό στοιχείο για την υγεία μας, και η βιταμίνη Α είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του παζλ.