Διατροφή

Αμύγδαλα σνακ: Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για το ιδανικό snack

Αμύγδαλα σνακ: Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για το ιδανικό snack

Αμύγδαλα σνακ: Το αμύγδαλο αποτελεί πραγματικά έναν διατροφικό θησαυρό, με βιταμίνες και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε τα ως ένα υγιεινό σνακ σε μια πικάντικη παραλλαγή.

Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως μαγγάνιο και μαγνήσιο τα οποία σίγουρα δεν θα δείτε να πασπαλίζουν φαγητά και γλυκά. Παρόλο που οι πιθανότητες να γαρνίρουν έτοιμα πιάτο με βιταμίνη Β2, χαλκό ή φώσφορο, είναι απειροελάχιστες, όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που τροφοδοτούν το σώμα σας με υγεία και ζωντάνια μπορούν να προσληφθούν με άλλους τρόπους, όπως με την κατανάλωση αμυγδάλων. Τα αντιοξειδωτικά των αμυγδάλων βοηθούν στη μείωση του στρες που μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, δίνουν έναν αγώνα για λογαριασμό προστατεύοντάς σας από παθήσεις όπως ο καρκίνος.

Τα οφέλη του αμυγδάλου

Επιπλέον, τα αμύγδαλα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Ε. Άρα τα σνακ με λίγα αμύγδαλα μειώνουν πραγματικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο. Τα αμύγδαλα είναι επίσης οι καλύτεροι φίλοι των διαβητικών. Ναι, εάν είστε διαβητικός, τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, επειδή έχουν πολύ μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που σχετίζεται με περισσότερες από 300 σωματικές διαδικασίες, μία από τις οποίες είναι ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα.

Μια χούφτα αμύγδαλα περιέχουν μόνο 150 θερμίδες, αλλά είναι πολύτιμα στην καταπολέμηση όλων των ειδών των απειλών για την υγεία και στη βελτίωση της γενικής σας ευεξίας. Γι’ αυτούς που δεν είναι λάτρεις των αμυγδάλων, υπάρχει μία μεξικάνικη συνταγή με ελαφρώς καβουρδισμένα αμύγδαλα σε συνδυασμό με  μπαχαρικά.

Τα συστατικά είναι:

  • 2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) ωμά αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

 

Η μέθοδος για να τα φτιάξετε είναι σχετικά εύκολη και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 160 C και να στρώσετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ενώστε όλα τα υλικά που αναφέρονται στη λίστα των συστατικών σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ενωθούν για να έχετε ομοιόμορφη κάλυψη όλων των γεύσεων. Απλώστε τα σε όλο το ταψί σας και βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να αρωματιστούν και να ροδίσουν ελαφρά.

Έχετε πάντα το νου σας όταν τα ψήνετε, καθώς οι φούρνοι μπορεί να διαφέρουν σε θερμοκρασία και μπορεί να καούν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα μεταφέρετε σε γυάλινο βάζο για αποθήκευση. Μπορείτε να τα απολαύσετε ζεστά ή να τα διατηρήσετε το στο ντουλάπι για έως και 2 εβδομάδες ή στο ψυγείο για έως και 3 μήνες. Οι μεξικανοί συνηθίζουν να το σερβίρουν ως σνακ, χοντροκομμένο και ανακατωμένο σε γουακαμόλε ή πασπαλισμένο σε σαλάτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχταριστή συνταγή για τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλο

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Φτιάξτε σπιτική granola και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό με γάλα ή γιαούρτι

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

Γυναίκες αβοκάντο: Γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών C, E, K και B6 και ριβοφλαβίνης, νιασίνης, φυλλικού οξέος, παντοθενικού οξέος, μαγνησίου και καλίου.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.