Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Viva Mexico: Κρύα μεξικάνικη σαλάτα με κινόα 

Viva Mexico: Κρύα μεξικάνικη σαλάτα με κινόα 

Viva Mexico: Αυτή η κρύα μεξικάνικη σαλάτα με κινόα είναι ένα δροσιστικό και θρεπτικό πιάτο που είναι τέλειο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Αυτή η κρύα μεξικάνικη σαλάτα με κινόα είναι ένα δροσιστικό και θρεπτικό πιάτο που είναι τέλειο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες από την κινόα, τα μαύρα φασόλια και τα λαχανικά. Ο συνδυασμός γεύσεων από το χυμό λάιμ, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι του δίνει μια υπέροχη γεύση εμπνευσμένη από το Μεξικό. Αυτή η σαλάτα είναι επίσης ευέλικτη και μπορεί να προσαρμοστεί με πρόσθετα συστατικά όπως ντοματίνια, jalapenos ή τριμμένο τυρί.


Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουτί μαύρα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 φλιτζάνι κόκκους καλαμποκιού
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

 

Οδηγίες:

  1. Ξεπλύνετε την κινόα σε ένα διχτυωτό σουρωτήρι κάτω από κρύο νερό. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την κινόα να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η κινόα και να απορροφηθεί το νερό. Αφράτε με ένα πιρούνι και αφήστε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τη μαγειρεμένη κινόα, τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι και τον κόλιανδρο.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το μείγμα της κινόα και ανακατεύουμε να ενωθούν.
  4. Διπλώστε απαλά το αβοκάντο κομμένο σε κύβους.
  5. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο τη σαλάτα για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε για να ενωθούν οι γεύσεις.
  6. Σερβίρετε κρύο ως συνοδευτικό ή ως κύριο γεύμα.

 

Φτιάξτε μια παρτίδα από αυτήν την κρύα μεξικάνικη σαλάτα με κινόα για να την απολαύσετε ως ελαφριά επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα ή φέρτε την στο επόμενο ποτό σας ή για πικνίκ για ένα πιάτο που αρέσει στο πλήθος. Είναι εύκολο να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για λίγες μέρες, καθιστώντας το μια βολική και υγιεινή επιλογή γεύματος. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και προσθέστε λίγο ξύσμα στην εναλλαγή των γευμάτων σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα κάνετε το παιδί σας να φάει μπρόκολο;

Πώς να μαγειρέψετε φασόλια και να τα κάνετε θελκτικά για τα παιδιά;

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα στιφάδο;

Η καλύτερη συνταγή για να φτιάξετε με κόκκινες φακές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon