Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τζατζίκι: Το κορυφαίο συνοδευτικό σε κάθε εορταστικό τραπέζι

Τζατζίκι: Το κορυφαίο συνοδευτικό σε κάθε εορταστικό τραπέζι

Τζατζίκι: Τραπέζι χωρίς τζατζίκι πολύ σπάνια θα συναντήσουμε στην Ελλάδα, πόσο μάλλον σε εορταστικές περιόδους όπως το Πάσχα!

Τραπέζι χωρίς τζατζίκι πολύ σπάνια θα συναντήσουμε στην Ελλάδα, πόσο μάλλον σε εορταστικές περιόδους όπως το Πάσχα! Συνοδεύει υπέροχα το αρνί και το κατσίκι, όπως και κάθε άλλο κρεατικό της επιλογής σας. Πάει εξαιρετικά με πατάτες τηγανητές ή με φρεσκοψημένες πίτες, κάνοντας το τέλειο ντιπ. Φτιαγμένη με αγγούρι, γιαούρτι και σκόρδο, αυτή η συνταγή διαρκεί περίπου 10 λεπτά ή λιγότερο για να γίνει. Δεν υπάρχει δικαιολογία, λοιπόν! Φτιάξτε το!


Συστατικά

  • 1/2 μεγάλο αγγούρι – χωρίς φλούδα
  • 1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο – ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

Οδηγίες

  • Τρίψτε το αγγούρι και στραγγίστε το χρησιμοποιώντας ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε την αποστράγγιση όλη τη νύχτα, απλώς πιέστε απαλά το αγγούρι στο κόσκινο για να πιέσετε περισσότερο από το υγρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πετσέτα κουζίνας για το ίδιο αποτέλεσμα.
  • Συνδυάστε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Εάν θέλετε να το σερβίρετε αμέσως, τότε μπορείτε να παραλείψετε το μέρος της νύχτας.
  • Μεταφέρετε το τριμμένο αγγούρι και τον φρέσκο άνηθο στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν. Σερβίρετε παγωμένο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο επάνω, μια ελιά στη μέση για το ντεκόρ και μπόλικες πίτες για βούτες.

Φυσικά μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά της επιλογής σας, προσθέτοντας για παράδειγμα περισσότερο σκόρδο ή πολλαπλασιάζοντας τις ποσότητες, εάν θέλετε να φτιάξετε αρκετό για όλους στο τραπέζι. Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πασχαλινό τραπέζι: Τι βρίσκουμε στο εορταστικό μενού;

Βάψιμο αυγών: Μια φυσική εναλλακτική για κατακόκκινα αυγά

Μια εναλλακτική συνταγή για τσουρέκια πασχαλινά vegan

Μαγειρίτσα: Μια εναλλακτική light συνταγή με κοτόπουλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon