Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τζατζίκι: Το κορυφαίο συνοδευτικό σε κάθε εορταστικό τραπέζι

Τζατζίκι: Το κορυφαίο συνοδευτικό σε κάθε εορταστικό τραπέζι

Τζατζίκι: Τραπέζι χωρίς τζατζίκι πολύ σπάνια θα συναντήσουμε στην Ελλάδα, πόσο μάλλον σε εορταστικές περιόδους όπως το Πάσχα!

Τραπέζι χωρίς τζατζίκι πολύ σπάνια θα συναντήσουμε στην Ελλάδα, πόσο μάλλον σε εορταστικές περιόδους όπως το Πάσχα! Συνοδεύει υπέροχα το αρνί και το κατσίκι, όπως και κάθε άλλο κρεατικό της επιλογής σας. Πάει εξαιρετικά με πατάτες τηγανητές ή με φρεσκοψημένες πίτες, κάνοντας το τέλειο ντιπ. Φτιαγμένη με αγγούρι, γιαούρτι και σκόρδο, αυτή η συνταγή διαρκεί περίπου 10 λεπτά ή λιγότερο για να γίνει. Δεν υπάρχει δικαιολογία, λοιπόν! Φτιάξτε το!

Συστατικά

  • 1/2 μεγάλο αγγούρι – χωρίς φλούδα
  • 1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο – ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

Οδηγίες

  • Τρίψτε το αγγούρι και στραγγίστε το χρησιμοποιώντας ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε την αποστράγγιση όλη τη νύχτα, απλώς πιέστε απαλά το αγγούρι στο κόσκινο για να πιέσετε περισσότερο από το υγρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πετσέτα κουζίνας για το ίδιο αποτέλεσμα.
  • Συνδυάστε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Εάν θέλετε να το σερβίρετε αμέσως, τότε μπορείτε να παραλείψετε το μέρος της νύχτας.
  • Μεταφέρετε το τριμμένο αγγούρι και τον φρέσκο άνηθο στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν. Σερβίρετε παγωμένο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο επάνω, μια ελιά στη μέση για το ντεκόρ και μπόλικες πίτες για βούτες.

Φυσικά μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά της επιλογής σας, προσθέτοντας για παράδειγμα περισσότερο σκόρδο ή πολλαπλασιάζοντας τις ποσότητες, εάν θέλετε να φτιάξετε αρκετό για όλους στο τραπέζι. Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πασχαλινό τραπέζι: Τι βρίσκουμε στο εορταστικό μενού;

Βάψιμο αυγών: Μια φυσική εναλλακτική για κατακόκκινα αυγά

Μια εναλλακτική συνταγή για τσουρέκια πασχαλινά vegan

Μαγειρίτσα: Μια εναλλακτική light συνταγή με κοτόπουλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να τρώτε υγιεινά όταν έχετε λύκο;

Η κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφών μπορεί να δώσει στο σώμα σας τη διατροφή που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα συμπτώματα λύκου.

Κυριακάτικο πρωινό: Ιδέες για μια απολαυστική συνήθεια

Κυριακάτικο πρωινό: Δεν αφορά μόνο το φαγητό αλλά και την εμπειρία. Είναι η στιγμή να χαλαρώσετε, να αφεθείτε και να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, καθιστώντας την μια ιδιαίτερη παράδοση που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα.

Καρπούζι: Όπλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου

Καρπούζι: Ενώ η διατροφή από μόνη της δεν εγγυάται την πρόληψη του καρκίνου, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως το καρπούζι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου.

Μανταρίνια: Σημαντική προσθήκη στον αγώνα κατά της δυσκοιλιότητας

Μανταρίνια: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, νερό και βιταμίνη C, τα μανταρίνια μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Τα οφέλη του ιπποφαούς για την υγεία

Ιπποφαές: Είτε καταναλώνεται απευθείας είτε χρησιμοποιείται τοπικά, το ιπποφαές προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, καθιστώντας το μια πολύτιμη προσθήκη σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Φρυγανισμένο Farro με ντοματίνια και βασιλικό

Η γεύση ξηρών καρπών του farro συνδυάζεται τέλεια με τα γλυκά ντοματίνια και τον φρέσκο ​​βασιλικό. Απολαύστε αυτή τη συνταγή ως ένα ευέλικτο και χορταστικό πιάτο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο στο ρεπερτόριό σας.

Close Icon