Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τσικνοπέμπτη: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο τζατζίκι για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέμπτη: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο τζατζίκι για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέμπτη: Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι πρέπει να μαγειρέψετε για τους καλεσμένους σας.

Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι πρέπει να μαγειρέψετε για τους καλεσμένους σας. Ένα είναι το σίγουρο! Το τζατζίκι δεν πρέπει να λείπει από τα πιάτα σας! Δημιουργήστε ένα λαχταριστό dip τζατζικιού, ελαφρύ και γεμάτο νόστιμα μυρωδικά.


Τζατζίκι για την Τσικνοπέμπτη

Συστατικά συνταγής:

  • 1 μεγάλο αγγούρι, ξεφλουδισμένο, κομμένο στη μέση και ξεσποριασμένο
  • 500 γρ ελληνικό γιαούρτι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μικρή χούφτα φύλλα μέντας ή κλωναράκια άνηθου, ψιλοκομμένα

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Τρίψτε το αγγούρι χοντροκομμένα κατά μήκος για να δημιουργήσετε μακριές κλωστές, ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι πάνω από τον νεροχύτη ή σε ένα μπολ, ανακατέψτε με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά. Ρίξτε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξύδι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε τα με μαύρο πιπέρι.

ΒΗΜΑ 2

Στύψτε όσο περισσότερο υγρό μπορείτε από το αγγούρι χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, στη συνέχεια ανακατέψτε με το μείγμα του γιαουρτιού μαζί με τη μέντα, δοκιμάστε το καρύκευμα και σερβίρετε. Μπορεί να παρασκευαστεί μια μέρα μπροστά και να παγώσει – απλώς ανακατέψτε καλά πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 υγιεινά επιδόρπια για την επιθυμία σας για γλυκό

Σήμερα Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου ανοίγει το Τριώδιο

Τι να κάνετε μετά από την κατανάλωση υπερβολικού φαγητού;

Τσικνοπέμπτη: Ένα έθιμο που τιμούν όλοι οι Έλληνες

Dip με καραμελωμένα κρεμμύδια: Το πιο νόστιμο συνοδευτικό για την Τσικνοπέμπτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon