Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τσικνοπέμπτη: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο τζατζίκι για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέμπτη: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο τζατζίκι για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέμπτη: Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι πρέπει να μαγειρέψετε για τους καλεσμένους σας.


Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι πρέπει να μαγειρέψετε για τους καλεσμένους σας. Ένα είναι το σίγουρο! Το τζατζίκι δεν πρέπει να λείπει από τα πιάτα σας! Δημιουργήστε ένα λαχταριστό dip τζατζικιού, ελαφρύ και γεμάτο νόστιμα μυρωδικά.

Τζατζίκι για την Τσικνοπέμπτη

Συστατικά συνταγής:

  • 1 μεγάλο αγγούρι, ξεφλουδισμένο, κομμένο στη μέση και ξεσποριασμένο
  • 500 γρ ελληνικό γιαούρτι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μικρή χούφτα φύλλα μέντας ή κλωναράκια άνηθου, ψιλοκομμένα

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Τρίψτε το αγγούρι χοντροκομμένα κατά μήκος για να δημιουργήσετε μακριές κλωστές, ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι πάνω από τον νεροχύτη ή σε ένα μπολ, ανακατέψτε με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά. Ρίξτε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξύδι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε τα με μαύρο πιπέρι.

ΒΗΜΑ 2

Στύψτε όσο περισσότερο υγρό μπορείτε από το αγγούρι χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, στη συνέχεια ανακατέψτε με το μείγμα του γιαουρτιού μαζί με τη μέντα, δοκιμάστε το καρύκευμα και σερβίρετε. Μπορεί να παρασκευαστεί μια μέρα μπροστά και να παγώσει – απλώς ανακατέψτε καλά πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 υγιεινά επιδόρπια για την επιθυμία σας για γλυκό

Σήμερα Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου ανοίγει το Τριώδιο

Τι να κάνετε μετά από την κατανάλωση υπερβολικού φαγητού;

Τσικνοπέμπτη: Ένα έθιμο που τιμούν όλοι οι Έλληνες

Dip με καραμελωμένα κρεμμύδια: Το πιο νόστιμο συνοδευτικό για την Τσικνοπέμπτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατάτες με κιμά και ρίγανη στην κατσαρόλα

Πιάτο ημέρας: Οι πατάτες με κιμά και ρίγανη είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει απλά υλικά και πλούσιες γεύσεις, προσφέροντας μια ζεστή και χορταστική επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι.

Μπάρες βρώμης με μπανάνα - Το ιδανικό σνακ ενέργειας

Μπάρες βρώμης με μπανάνα: Οι μπάρες βρώμης με μπανάνα είναι ένα θρεπτικό και γευστικό σνακ, ιδανικό για πρωινό ή ως ενδιάμεσο γεύμα. Είναι εύκολες στην παρασκευή, χωρίς ζάχαρη και γεμάτες φυτικές ίνες

7 Οφέλη του ελαιόλαδου που θα σας εκπλήξουν

Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Εκτός από την καρδιαγγειακή υγεία, προσφέρει πολλά ακόμα οφέλη

Το ιδανικό γλυκό με ελάχιστα υλικά

Μπισκότα με Φουντούκια: Τα μπισκότα με φουντούκια είναι ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος να απολαύσετε μια γλυκιά απόλαυση. Με την κρεμώδη υφή και τη γεμάτη γεύση του φουντουκιού, αυτά τα μπισκότα αποτελούν την τέλεια επιλογή για σνακ ή επιδόρπιο.

Τα αυγά είναι μια υγιεινή συνήθεια ή ένας διατροφικός μύθος; 

Αυγά: Νέες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση αυγών δεν φαίνεται να έχει την ίδια επίδραση στην χοληστερόλη του αίματος, όπως πιστευόταν παλιότερα. Για πολλούς ανθρώπους, η κατανάλωση αυγών μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής, χωρίς να αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων.

Ακτινίδιο ως σύμμαχος στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

Ακτινίδιο: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, τη συμβολή του στη ρύθμιση της σεροτονίνης και την ευεργετική του δράση στον ύπνο, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό συμπλήρωμα στη διατροφή όσων θέλουν να βελτιώσουν τη διάθεσή τους.

Close Icon