Διατροφή

Τροπικά φρούτα: Γιατί να τα εντάξουμε στη διατροφή μας 365 ημέρες τον χρόνο;

Τροπικά φρούτα: Γιατί να τα εντάξουμε στη διατροφή μας 365 ημέρες τον χρόνο;

Τροπικά φρούτα: Από την ανεξάντλητη λίστα τροπικών φρούτων επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο συνδυάζοντας γευστικές απολαύσεις,  ισορροπημένη διατροφή και μια καλή υγεία.

Τα τροπικά φρούτα είναι μια ευχάριστη απόλαυση για πολλούς, ενώ ταυτόχρονα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Ευδοκιμούν στα τροπικά περιβάλλοντα μεταξύ του Τροπικού του Καρκίνου και του Τροπικού του Αιγόκερω. Το έντονο χρώμα τους και το μεθυστικό άρωμά τους τα καθιστούν ακαταμάχητα. Η υπέροχη γεύση τους υπόσχεται ένα απολαυστικό γεύμα. Πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό συνεισφέρουν σε μια ισορροπημένη διατροφή. Σε γενικές γραμμές τα οφέλη των τροπικών φρούτων απαριθμούνται παρακάτω.

  • Δημιουργούν ευχάριστη διάθεση: Η έντονη και λαμπερή εμφάνιση των τροπικών φρούτων με το πλούσιο, ισχυρό άρωμα, ερεθίζουν μέρη του εγκεφάλου που βοηθούν στο ανέβασμα της διάθεσής σας. Οι υψηλές ποσότητες ποτάσιου και υδραργύρου στα τροπικά φρούτα μειώνουν το στρες και το άγχος.
  • Μειώνουν τις φλεγμονές: Τα τροπικά φρούτα περιέχουν ένζυμα για την χώνευση των πρωτεϊνών κι αυτό μειώνει την φλεγμονή του σώματος.
  • Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς: Τα τροπικά φρούτα είναι πλούσια σε ποτάσιο το οποίο βοηθά στην διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών. Αυτό με τη σειρά του βοηθά στην ρύθμιση της πίεσης του αίματος και στην καρδιαγγειακή υγεία.
  • Βοηθούν στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου: Τα τροπικά φρούτα που έχουν κίτρινο, κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα περιέχουν καροτενοειδή, την ουσία που είναι υπεύθυνη για το χρώμα τους. Τα καροτενοειδή έχουν προστατευτικές ιδιότητες λόγω του περιεχομένου τους σε αντιοξειδωτικά. Συνεπώς μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου.
  • Ενισχύουν την ανοσία: Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που αφαιρεί τα ελεύθερα οξέα από το σώμα. Αυτό ισχυροποιεί τον φυσικό αμυντικό μηχανισμό του σώματος.
  • Βελτιώνουν την χώνεψη: Το υψηλό περιεχόμενο φυτικών ινών στα τροπικά φρούτα διευκολύνουν την πέψη. Μειώνουν την δυσκοιλιότητα και είναι σπουδαία για την υγεία του εντέρου.
  • Βελτιώνουν την ποιότητα των μαλλιών και του δέρματος: Γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και μικροθρεπτικά συστατικά, τα τροπικά φρούτα βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος και των μαλλιών σας.
  • Προστατεύουν τα νεφρά: Τα υψηλά αντιοξειδωτικά επίπεδα των τροπικών φρούτων μειώνουν τις φλεγμονές του σώματος κι αυτό βοηθάει στην ίαση και την επιδιόρθωση του νεφρού. Επιπλέον, είναι πλούσια σε νερό – οπωσδήποτε ένα «συν» για το νεφρό.

Συμπερασματικά, τα τροπικά φρούτα συνιστούν εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση της υγείας μας. Πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, συνεισφέρουν εκτός από την υγεία και στην φυσική κατάσταση ενώ η αντιοξειδωτική τους δράση βελτιώνει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματός μας. Από την ανεξάντλητη λίστα τροπικών φρούτων επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο συνδυάζοντας γευστικές απολαύσεις,  ισορροπημένη διατροφή και μια καλή υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αγκαλιάζοντας έναν καρποφόρο τρόπο ζωής για βέλτιστη υγεία

Προσθέστε τα φρούτα στην καθημερινή σας διατροφή

Πόσο σημαντικός είναι ένας vegan τρόπος ζωής;

5 φρούτα που πρέπει να τρώτε για νεανικό δέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα