Διατροφή

Tik Tok πατάτες: Τραγανές πατάτες γίνονται viral στο Tik Tok

Tik Tok πατάτες: Τραγανές πατάτες γίνονται viral στο Tik Tok

Tik Tok πατάτες: Εμπνευσμένες από μια viral τάση TikTok, αυτές οι πατάτες έχουν ένα τραγανό εξωτερικό και ένα απίστευτα κρεμώδες εσωτερικό.

Εμπνευσμένες από μια viral τάση TikTok, αυτές οι πατάτες έχουν ένα τραγανό εξωτερικό και ένα απίστευτα κρεμώδες εσωτερικό. Ένας συνδυασμός αλεύρου ρυζιού και αμύλου πατάτας εξασφαλίζει ένα τραγανό εξωτερικό, ενώ η σκόνη σκόρδου και η πάπρικα προσθέτουν μια ώθηση στη γεύση. Σερβίρετε αυτές τις πατάτες με κέτσαπ ή την αγαπημένη σας σάλτσα.

Τραγανές πατάτες του Tik Tok

Συστατικά συνταγής:

  • 4 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 ιντσών
  • λάδι για τηγάνισμα
  • ¼ φλιτζάνι ρυζάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι καρυκευμένο

Παρασκευή συνταγής

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό για να τις καλύψει κατά 1 ίντσα. Φέρτε σε μια δυνατή βράση? καλύψτε, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες όταν τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι, για 15 έως 20 λεπτά. Στραγγίστε και περάστε κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε. Στραγγίστε καλά και στεγνώστε.

Ενώ οι πατάτες μαγειρεύονται, ζεστάνετε 3 ίντσες λάδι σε ένα μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή άλλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία έως 350 βαθμούς Φ (175 βαθμούς C).

Χρησιμοποιώντας ένα ρύζι ή πουρέ πατάτας, πολτοποιήστε καλά τις πατάτες ώστε να μην μείνουν κομμάτια. Ανακατέψτε μαζί τον πουρέ πατάτας, το ρυζάλευρο, το άμυλο καλαμποκιού και το αλάτι καρύκευμα σε ένα μέτριο μπολ μέχρι το μείγμα να ενωθεί και να σχηματιστεί μια ζύμη, προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού νερό κάθε φορά όπως χρειάζεται.

Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Διαμορφώστε κάθε κομμάτι σε ένα κούτσουρο διαμέτρου 1 ίντσας και κόψτε κάθε κορμό σε κομμάτια 1 ίντσας.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, τηγανίστε κομμάτια ζύμης σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, γυρίζοντάς τα περιστασιακά, για 2 έως 3 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα αράχνη ή τρυπητή, μεταφέρετε από το λάδι σε μια σχάρα που τοποθετείται πάνω από ένα ταψί για να στραγγίξει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

Αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή για να αυξήσετε τη θερμοκρασία του λαδιού στους 375 βαθμούς F (190 βαθμούς C).

Τηγανίστε για δεύτερη φορά, σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, άλλα 2 λεπτά. Επιστρέψτε στη σχάρα και ξεσκονίστε με πρόσθετο αλάτι, εάν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 απίστευτα οφέλη για την υγεία του φυτικού γάλακτος σόγιας

Τα κορυφαία 5 οφέλη για την υγεία των ξηρών καρπών

Ποια τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μελιού;

Τα 6 καλύτερα ροφήματα για μακροζωία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.