Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Tik Tok πατάτες: Τραγανές πατάτες γίνονται viral στο Tik Tok

Tik Tok πατάτες: Τραγανές πατάτες γίνονται viral στο Tik Tok

Tik Tok πατάτες: Εμπνευσμένες από μια viral τάση TikTok, αυτές οι πατάτες έχουν ένα τραγανό εξωτερικό και ένα απίστευτα κρεμώδες εσωτερικό.


Εμπνευσμένες από μια viral τάση TikTok, αυτές οι πατάτες έχουν ένα τραγανό εξωτερικό και ένα απίστευτα κρεμώδες εσωτερικό. Ένας συνδυασμός αλεύρου ρυζιού και αμύλου πατάτας εξασφαλίζει ένα τραγανό εξωτερικό, ενώ η σκόνη σκόρδου και η πάπρικα προσθέτουν μια ώθηση στη γεύση. Σερβίρετε αυτές τις πατάτες με κέτσαπ ή την αγαπημένη σας σάλτσα.

Τραγανές πατάτες του Tik Tok

Συστατικά συνταγής:

  • 4 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 ιντσών
  • λάδι για τηγάνισμα
  • ¼ φλιτζάνι ρυζάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι καρυκευμένο

Παρασκευή συνταγής

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό για να τις καλύψει κατά 1 ίντσα. Φέρτε σε μια δυνατή βράση? καλύψτε, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες όταν τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι, για 15 έως 20 λεπτά. Στραγγίστε και περάστε κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε. Στραγγίστε καλά και στεγνώστε.

Ενώ οι πατάτες μαγειρεύονται, ζεστάνετε 3 ίντσες λάδι σε ένα μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή άλλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία έως 350 βαθμούς Φ (175 βαθμούς C).

Χρησιμοποιώντας ένα ρύζι ή πουρέ πατάτας, πολτοποιήστε καλά τις πατάτες ώστε να μην μείνουν κομμάτια. Ανακατέψτε μαζί τον πουρέ πατάτας, το ρυζάλευρο, το άμυλο καλαμποκιού και το αλάτι καρύκευμα σε ένα μέτριο μπολ μέχρι το μείγμα να ενωθεί και να σχηματιστεί μια ζύμη, προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού νερό κάθε φορά όπως χρειάζεται.

Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Διαμορφώστε κάθε κομμάτι σε ένα κούτσουρο διαμέτρου 1 ίντσας και κόψτε κάθε κορμό σε κομμάτια 1 ίντσας.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, τηγανίστε κομμάτια ζύμης σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, γυρίζοντάς τα περιστασιακά, για 2 έως 3 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα αράχνη ή τρυπητή, μεταφέρετε από το λάδι σε μια σχάρα που τοποθετείται πάνω από ένα ταψί για να στραγγίξει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

Αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή για να αυξήσετε τη θερμοκρασία του λαδιού στους 375 βαθμούς F (190 βαθμούς C).

Τηγανίστε για δεύτερη φορά, σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, άλλα 2 λεπτά. Επιστρέψτε στη σχάρα και ξεσκονίστε με πρόσθετο αλάτι, εάν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 απίστευτα οφέλη για την υγεία του φυτικού γάλακτος σόγιας

Τα κορυφαία 5 οφέλη για την υγεία των ξηρών καρπών

Ποια τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μελιού;

Τα 6 καλύτερα ροφήματα για μακροζωία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon