Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Θεοφάνεια: Τι μπορείτε να φάτε ανήμερα των Θεοφανείων;

Θεοφάνεια: Τι μπορείτε να φάτε ανήμερα των Θεοφανείων;

Θεοφάνεια: Τι μπορείτε να μαγειρέψετε ανήμερα των Φώτων;


Τα Θεοφάνεια είναι η τελευταία γιορτή των Χριστουγέννων. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας δεν εργάζονται, γι΄ αυτό είναι ωραίο να δημιουργήσετε ένα μεσημεριανό τραπέζι με μεγάλη ποικιλία ορεκτικών. Ως κύριο πιάτο σας εφιστούμε την προσοχή να δημιουργήσετε πεντανόστιμα λαβράκια με μέλι και πορτοκάλι. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους με τη νοστιμιά του πιάτου.

Λαβράκι με μέλι και πορτοκάλι

Συστατικά συνταγής:

  • 2 μεγάλα φιλέτα λαβράκι με δέρμα
  • ξύσμα και χυμό ½ πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού διαυγές μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φακές 250 γρ έτοιμες προς κατανάλωση
  • 100 γρ κάρδαμο
  • μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Τοποθετούμε κάθε φιλέτο λαβράκι, με το δέρμα προς τα κάτω, σε μεμονωμένα τετράγωνα αλουμινόχαρτο. Ανακατεύουμε μαζί το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο καρύκευμα και περιχύνουμε με αυτό τα φιλέτα. Τραβάμε τις πλευρές του αλουμινόχαρτου προς τα πάνω και στρίβουμε τις άκρες μεταξύ τους για να κάνετε μεμονωμένα δέματα. Τοποθετούμε τα δέματα σε ένα ταψί και ψήνουμε τα στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ξεφλουδίσει εύκολα όταν πιεστεί με ένα μαχαίρι.

ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε τις φακές ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά ανακατεύουμε με το χυμό πορτοκαλιού, το υπόλοιπο λάδι, το κάρδαμο, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα. Μοιράζουμε τις φακές σε 2 πιάτα και ρίχνουμε από πάνω ένα φιλέτο λαβράκι. Περιχύνουμε τους χυμούς ψησίματος που έχουν πιαστεί στο αλουμινόχαρτο και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα 7 Ιανουαρίου τιμάται ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής

Ποιος γιορτάζει σήμερα 12 Μαρτίου

Θεοφάνεια: Ρίψη του Τίμιου Σταυρού για πρώτη φορά στα νερά του Ατλαντικού από Έλληνες της Φλόριντα

Πώς θα κάνουμε Θεοφάνεια το 2022-Έκκληση Μαγιορκίνη για αποχή ανεμβολίαστων απ'τους εορτασμούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρνητικές θερμίδες: Τι είναι οι αρνητικές θερμίδες;

Αρνητικές θερμίδες: Ο όρος «αρνητικές θερμίδες» αναφέρεται σε τροφές που θεωρητικά απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη και την επεξεργασία τους από την ενέργεια που παρέχουν στον οργανισμό.

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Close Icon