Διατροφή

Θαλασσινό αλάτι: Τρόποι για να δημιουργήσετε πεντανόστιμες συνταγές

Θαλασσινό αλάτι: Τρόποι για να δημιουργήσετε πεντανόστιμες συνταγές

Θαλασσινό αλάτι: Διαφορετικές υφές αλατιού και καθεμία από τις οποίες μπορεί να επιτύχει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Για κάποιους, η δημιουργία ενός πιάτου είναι εξίσου διασκεδαστική με την γευστική δοκιμή ενός φαγητού. Με τις εκπομπές μαγειρικής και τα βίντεο στα social media, υπάρχουν πλέον ατελείωτες επιλογές για μαγειρική έμπνευση. Ακολουθήστε τους ή δημιουργήστε δικούς σας για να εκπλήξετε, χρησιμοποιώντας το θαλασσινό αλάτι σαν κύριο συστατικό. Ένας από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι μπορούν να αλλάξουν την υφή και τη γεύση των φαγητών τόσο αλμυρών όσο και γλυκών είναι με το θαλασσινό αλάτι! Όταν επιλέγετε το σωστό αλάτι για χρήση σε οποιαδήποτε συνταγή, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε καθαρό θαλασσινό αλάτι. Ωστόσο και σε αυτήν την μορφή, υπάρχουν διαφορετικές υφές αλατιού και καθεμία από τις οποίες μπορεί να επιτύχει διαφορετικό αποτέλεσμα σε όλα τα είδη τροφίμων και ακόμη και να αλλάξει την υφή ορισμένων τροφίμων. Γίνετε λοιπόν δημιουργικοί όταν πρόκειται να επιλέξετε κόκκους αλατιού απευθείας από την θάλασσα.

Αλάτι ως άλμη

Το αλατισμένο κρέας μπορεί να αλλάξει την υφή των κρεάτων και των πουλερικών, καθιστώντας το πιο τρυφερό και ζουμερό. Το αλάτισμα περιλαμβάνει τη βύθιση ενός κομματιού κρέατος ή πουλερικού, ακόμη και μιας ολόκληρης γαλοπούλας σε διάλυμα νερού και αλατιού. Η διαδικασία επιτρέπει στο κρέας να απορροφήσει τα υγρά και το αλάτι, με αποτέλεσμα ένα πιο γευστικό και πιο ζουμερό κομμάτι κρέατος, ειδικά για τα άπαχα κομμάτια που τείνουν να στεγνώνουν εύκολα κατά τη διαδικασία μαγειρέματος. Η αναλογία άλμης είναι γενικά τέσσερις κουταλιές της σούπας αλάτι ανά τέσσερα φλιτζάνια νερό. Ανάλογα με το μέγεθος του κρέατος, μπορεί να μουλιάσει στην άλμη οπουδήποτε από μία έως δώδεκα ώρες.

Καρυκεύματα και τρίψιμο

Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ξηρά καρυκεύματα και ξηρά τρίψιμο για να μαλακώσει το κρέας. Αφήστε το τριμμένο αλάτι να κάτσει πάνω στο κρέας, όπως σε μια μοσχαρίσια ή χοιρινή μπριζόλα, περίπου 15 λεπτά πριν το ψήσιμο.

Γλυκό και αλμυρό

Η χρήση θαλασσινού αλατιού σε νιφάδες ως τελικό προϊόν μπορεί να αλλάξει εντελώς τη γεύση ενός γλυκού επιδόρπιου και ακόμη και να προσθέσει λίγη τραγανή γεύση σε κατά τα άλλα απαλές γλυκές λιχουδιές. Μπορεί να πασπαλιστεί σε φρεσκοψημένα μπισκότα σοκολάτας, καραμέλες ή φρέσκες τρούφες φοντάν ή μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσετε μια αλμυρή πινελιά σε μπράουνις, μπισκότα με φυστικοβούτυρο, σε φλοιό αμυγδάλου με θαλασσινό αλάτι μαύρης σοκολάτας και πολλά άλλα.

Όταν μαγειρεύετε στην κουζίνα, να έχετε κατά νου ότι το θαλασσινό αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ατελείωτους τρόπους για να αναζωογονήσετε μια ποικιλία συνταγών. Δεν υπάρχουν όρια όταν πρόκειται για δημιουργικές χρήσεις για το αλάτι της θάλασσας.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούν τα άλατα να βοηθήσουν στην χαλάρωσή μας;

Φτιάξτε το απόλυτο ελληνικό παραδοσιακό πιάτο και γεμίστε με ενέργεια!

Τι προσφέρει το θαλασσινό αλάτι στον οργανισμό μας;

Ποιο είδος αλατιού είναι το καλύτερο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

Ντομάτες: Η ντομάτα αποτελεί ένα εξαιρετικό λαχανικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης και της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.