Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Θαλασσινό αλάτι: Ποιο είδος αλατιού είναι το καλύτερο;

Θαλασσινό αλάτι: Ποιο είδος αλατιού είναι το καλύτερο;

Θαλασσινό αλάτι:: Το θαλασσινό ή το επιτραπέζιο αλάτι είναι καλύτερο για την υγεία δείτε τα οφέλη τους.


Το θαλασσινό αλάτι έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα στα εστιατόρια και τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ. Μερικοί σεφ το προτιμούν από το επιτραπέζιο αλάτι για τη χοντρή, τραγανή υφή και την πιο δυνατή γεύση του. Οι κατασκευαστές το χρησιμοποιούν σε πατατάκια και άλλα σνακ επειδή είναι «όλα φυσικό» και ορισμένοι καταναλωτές που προσέχουν την υγεία το επιλέγουν επειδή περιέχει μέταλλα όπως το μαγνήσιο.

Πώς συγκρίνεται η ποσότητα νατρίου στο θαλασσινό αλάτι με το επιτραπέζιο αλάτι;

Σε μια έρευνα που διεξήχθη από την American Heart Association, το 61 τοις εκατό των ερωτηθέντων συμφώνησε λανθασμένα ότι το θαλασσινό αλάτι είναι μια εναλλακτική λύση χαμηλότερης περιεκτικότητας σε νάτριο στο επιτραπέζιο αλάτι. Το επιτραπέζιο αλάτι και τα περισσότερα θαλασσινά άλατα περιέχουν όλα περίπου 40 τοις εκατό νάτριο κατά βάρος.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τρόπου παρασκευής του θαλασσινού και του επιτραπέζιου αλατιού;

Το θαλασσινό αλάτι λαμβάνεται απευθείας μέσω της εξάτμισης του θαλασσινού νερού. Συνήθως δεν υποβάλλεται σε επεξεργασία ή υφίσταται ελάχιστη επεξεργασία και επομένως διατηρεί ίχνη ορυκτών όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, το ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Το επιτραπέζιο αλάτι, από την άλλη πλευρά, εξορύσσεται από εναποθέσεις αλατιού και στη συνέχεια επεξεργάζεται για να του δώσει μια λεπτή υφή, ώστε να είναι πιο εύκολο να αναμειχθεί και να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές. Αυτή η επεξεργασία αφαιρεί το επιτραπέζιο αλάτι από οποιαδήποτε μέταλλα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα για να αποφευχθεί η συσσώρευση.

Έχει πλεονέκτημα για την υγεία η κατανάλωση θαλασσινού αλατιού;

Τα περισσότερα θαλασσινά άλατα δεν προσφέρουν πραγματικά πλεονεκτήματα για την υγεία.

Οι ελάχιστες ποσότητες ιχνοστοιχείων που βρίσκονται στο θαλασσινό αλάτι λαμβάνονται εύκολα από άλλα υγιεινά τρόφιμα. Το θαλασσινό αλάτι περιέχει επίσης γενικά λιγότερο ιώδιο (που προστίθεται για την πρόληψη της βρογχοκήλης) από το επιτραπέζιο αλάτι.

Λοιπόν, ποιο να διαλέξετε

Μπορείτε συνήθως να αφήσετε τους γευστικούς σας κάλυκες να επιλέξουν μεταξύ αλατιού κοσέρ, θαλασσινού και επιτραπέζιου αλατιού. Όλα περιέχουν περίπου την ίδια ποσότητα νατρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Για ποιους λόγους είναι σημαντικό το θαλασσινό αλάτι για την υγεία;

Απαλλάξτε τον οργανισμό σας από την κατακράτηση

Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο υγιεινό από το κανονικό αλάτι;

Πώς να φτιάξετε θαλασσινό αλάτι από αλμυρό νερό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon