Διατροφή

Θαλασσινό αλάτι: Ποιο είδος αλατιού είναι το καλύτερο;

Θαλασσινό αλάτι: Ποιο είδος αλατιού είναι το καλύτερο;

Θαλασσινό αλάτι:: Το θαλασσινό ή το επιτραπέζιο αλάτι είναι καλύτερο για την υγεία δείτε τα οφέλη τους.

Το θαλασσινό αλάτι έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα στα εστιατόρια και τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ. Μερικοί σεφ το προτιμούν από το επιτραπέζιο αλάτι για τη χοντρή, τραγανή υφή και την πιο δυνατή γεύση του. Οι κατασκευαστές το χρησιμοποιούν σε πατατάκια και άλλα σνακ επειδή είναι «όλα φυσικό» και ορισμένοι καταναλωτές που προσέχουν την υγεία το επιλέγουν επειδή περιέχει μέταλλα όπως το μαγνήσιο.

Πώς συγκρίνεται η ποσότητα νατρίου στο θαλασσινό αλάτι με το επιτραπέζιο αλάτι;

Σε μια έρευνα που διεξήχθη από την American Heart Association, το 61 τοις εκατό των ερωτηθέντων συμφώνησε λανθασμένα ότι το θαλασσινό αλάτι είναι μια εναλλακτική λύση χαμηλότερης περιεκτικότητας σε νάτριο στο επιτραπέζιο αλάτι. Το επιτραπέζιο αλάτι και τα περισσότερα θαλασσινά άλατα περιέχουν όλα περίπου 40 τοις εκατό νάτριο κατά βάρος.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τρόπου παρασκευής του θαλασσινού και του επιτραπέζιου αλατιού;

Το θαλασσινό αλάτι λαμβάνεται απευθείας μέσω της εξάτμισης του θαλασσινού νερού. Συνήθως δεν υποβάλλεται σε επεξεργασία ή υφίσταται ελάχιστη επεξεργασία και επομένως διατηρεί ίχνη ορυκτών όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, το ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Το επιτραπέζιο αλάτι, από την άλλη πλευρά, εξορύσσεται από εναποθέσεις αλατιού και στη συνέχεια επεξεργάζεται για να του δώσει μια λεπτή υφή, ώστε να είναι πιο εύκολο να αναμειχθεί και να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές. Αυτή η επεξεργασία αφαιρεί το επιτραπέζιο αλάτι από οποιαδήποτε μέταλλα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα για να αποφευχθεί η συσσώρευση.

Έχει πλεονέκτημα για την υγεία η κατανάλωση θαλασσινού αλατιού;

Τα περισσότερα θαλασσινά άλατα δεν προσφέρουν πραγματικά πλεονεκτήματα για την υγεία.

Οι ελάχιστες ποσότητες ιχνοστοιχείων που βρίσκονται στο θαλασσινό αλάτι λαμβάνονται εύκολα από άλλα υγιεινά τρόφιμα. Το θαλασσινό αλάτι περιέχει επίσης γενικά λιγότερο ιώδιο (που προστίθεται για την πρόληψη της βρογχοκήλης) από το επιτραπέζιο αλάτι.

Λοιπόν, ποιο να διαλέξετε

Μπορείτε συνήθως να αφήσετε τους γευστικούς σας κάλυκες να επιλέξουν μεταξύ αλατιού κοσέρ, θαλασσινού και επιτραπέζιου αλατιού. Όλα περιέχουν περίπου την ίδια ποσότητα νατρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για ποιους λόγους είναι σημαντικό το θαλασσινό αλάτι για την υγεία;

Απαλλάξτε τον οργανισμό σας από την κατακράτηση

Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο υγιεινό από το κανονικό αλάτι;

Πώς να φτιάξετε θαλασσινό αλάτι από αλμυρό νερό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρπούζι για διαβητικούς.......καλό ή κακό;

Καρπούζι ζάχαρο: Χωρίς αμφιβολία, το καρπούζι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό.