Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο υγιεινό από το κανονικό αλάτι;

Διατροφή: Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο υγιεινό από το κανονικό αλάτι;

Διατροφή: Δείτε τις διαφορές του επιτραπέζιου με του θαλασσινού αλατιού και ποιο είναι πιο υγιεινό.

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο κοινά συστατικά που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα και την παρασκευή τροφίμων, αλλά το λεπτότερο (και ακριβότερο) θαλασσινό αλάτι και το αλάτι Ιμαλαΐων έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα, εν μέρει επειδή είναι λιγότερο επεξεργασμένα και οι άνθρωποι εξισώνουν το φυσικό με το υγιεινό.


Θαλασσινό αλάτι

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το θαλασσινό αλάτι προέρχεται από το θαλασσινό νερό. Όπως και άλλα λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα , διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά – σε αυτήν την περίπτωση, μέταλλα, όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και το ασβέστιο – και αυτά τα μέταλλα προσθέτουν στο φωτεινότερο χρώμα και την καθαρότερη γεύση του θαλασσινού αλατιού. Μπορείτε να βρείτε θαλασσινό αλάτι από μικρές, εξειδικευμένες μάρκες, καθώς και μεγαλύτερες, mainstream μάρκες, και ειρωνικά, λόγω του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για πιο φυσικά συστατικά, οι κατασκευαστές προσθέτουν τώρα θαλασσινό αλάτι σε συσκευασμένα σνακ, όπως πατατάκια! Εκτός από τα φυσικά μέταλλα που έχει, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να έχει και ένα απροσδόκητο συστατικό. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη , οι περισσότερες μάρκες θαλασσινού αλατιού περιέχουν μικροσκοπικά πλαστικά σωματίδια που προέρχονται από μεγαλύτερα πλαστικά συντρίμμια, τα οποία μολύνουν το νερό από το οποίο προέρχεται το θαλασσινό αλάτι.

Επιτραπέζιο αλάτι

Το επιτραπέζιο αλάτι, που συχνά προέρχεται από αλατωρυχεία, είναι πιο βαριά επεξεργασμένο και, όπως και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι απαλλαγμένο από τα φυσικά του μέταλλα. Ωστόσο, οι κατασκευαστές μπορούν να προσθέσουν ιώδιο στο επιτραπέζιο αλάτι – μια πρακτική που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920 για να διορθωθεί η έλλειψη ιωδίου. Το ιώδιο είναι ένα άλλο μέταλλο και είναι κρίσιμο για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. μια ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε διόγκωση του θυρεοειδούς (γνωστή ως βρογχοκήλη). Καθώς άλλες μορφές αλατιού έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς, μπορείτε επίσης να βρείτε μερικές κύριες μάρκες που εμπλουτίζουν επιπλέον ποικιλίες αλατιού με ιώδιο.

Ποιο αλάτι είναι πιο υγιεινό;

Μην παρασύρεστε από τους ισχυρισμούς για την υγιεινή του αλατιού. «Το αλάτι είναι αλάτι είναι αλάτι, είτε είναι ροζ είτε λευκό είτε σε μικροσκοπικούς κρυστάλλους ή μεγάλες νιφάδες – δεν είναι καλό για εμάς και το θαλασσινό αλάτι δεν είναι πιο υγιεινό από το επιτραπέζιο αλάτι όσον αφορά την επίδρασή του στην αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς». Η κύρια διαφορά είναι στο μέγεθος των νιφάδων. Μεγαλύτεροι κρύσταλλοι από τη θάλασσα, το αλάτι Ιμαλαΐων και το αλάτι κοσέρ καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο κουτάλι μέτρησής σας, οπότε αν μετρήσετε το αλάτι σας σε σχέση με το αλάτι στη γεύση, μπορείτε να πάρετε λίγο λιγότερο, λέει. «Το ερώτημα δεν είναι τι είδους αλάτι χρησιμοποιείται, είναι για το πόσο χρησιμοποιείται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε ένα χαλαρωτικό scrub με αλάτι

Σπιτικά Scrubs σώματος για λαμπερό δέρμα

Μύθοι & αλήθειες για την κατανάλωση θαλασσινού αλατιού

DIY σαμπουάν με θαλασσινό αλάτι που προσθέτει όγκο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon