Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ταρτάρ Μπριζόλα: Φτιάχνοντας μπριζόλα ταρτάρ piedmontese με αμύγδαλα και κροστίνι

Ταρτάρ Μπριζόλα: Φτιάχνοντας μπριζόλα ταρτάρ piedmontese με αμύγδαλα και κροστίνι

Ταρτάρ Μπριζόλα: Δημιουργήστε ταρτάρ από μπριζόλα και προσθέστε αμύγδαλα και κροτσίνι. Θα εντυπωσιαστείτε με τη γεύση, τη μυρωδιά, αλλά και με τον εαυτό σας που φτιάξατε κάτι τόσο ιδιαίτερο.


Αν φοβάστε να φτιάξετε ταρτάρ, θα πρέπει να βρείτε λίγο θάρρος και ασφαλώς τα κορυφαία υλικά, και θα έχετε ότι ακριβώς χρειάζεστε για να φτιάξετε υπέροχο ταρτάρ βοδινού στο σπίτι. Αυτή η έκδοση σε στυλ piedmontese είναι αρωματισμένη με τρούφα και αφήνει μια επίγευση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, παρ’ όλο τον ντόρο που επικρατεί γύρω από το όνομά του.

Φτιάξτε ταρτάρ από μπριζόλες

Τα συστατικά του είναι ασφαλή και θα κάνουν το συγκεκριμένο πιάτο να μοιάζει βγαλμένο από βιβλίο μαγειρικής και είναι τα εξής:

  • 400 γρ φιλέτο μοσχαρίσιο μάτι καλύτερης ποιότητας κατά προτίμηση βιολογικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
  • 1 μικρό εσκαλότ, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • 1/4 του φλυτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 αυγά ορτυκιού
  • 20 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 8-12 φέτες ψημένη τσιαπάτα
  • Πάστα τρούφας ή λάδι τρούφας προαιρετικά για το σερβίρισμα

Για να το φτιάξετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε σε λεπτές φέτες το μοσχαρίσιο κρέας και στη συνέχεια ψιλοκόψτε μέχρι να έχετε μια υφή που να μοιάζει με κιμά. Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχάρι με το θυμάρι, το εσκαλότ, το μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο όσο για να υγρανθεί το βόειο κρέας χωρίς να το πνίξουμε. Προσθέστε το πεκορίνο, ανακατέψτε τα όλα μαζί, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν θέλετε. Αν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο να ψιλοκόψετε δεντρολίβανο και θυμάρι, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα στρογγυλό κόφτη ζαχαροπλαστικής 8 εκατοστών, σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και να ρίξετε ένα τέταρτο από το βόειο κρέας στη φόρμα.

Πιέστε απαλά προς τα κάτω για να σχηματιστεί ένας δίσκος. Αφαιρέστε τη φόρμα και επαναλάβετε με το υπόλοιπο ταρτάρ. Αμέσως μετά, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο αρχίσει να τσιγαρίζει, σπάστε τα αυγά ορτυκιού και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσουν τα ασπράδια. Γεμίστε κάθε στρώση ταρτάρ με ένα τηγανητό αυγό ορτυκιού. Σερβίρετε τα ταρτάρ με φρυγανισμένη τσιαπάτα, περιχυμένη με πάστα τρούφας ή λάδι, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες και φιλικές προς τα παιδιά ιδέες για πρωτεϊνικό φαγητό

Μοσχάρι Bourguignon για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μοσχάρι με τζίντερ

Ετοιμάζουμε χοιρινή μπριζόλα au poivre

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon