Διατροφή

Μοσχάρι ταρτάρ: Μια αμφιλεγόμενη συνταγή που αναδεικνύει την αυθεντική γεύση του κρέατος

Μοσχάρι ταρτάρ: Μια αμφιλεγόμενη συνταγή που αναδεικνύει την αυθεντική γεύση του κρέατος

Μοσχάρι ταρτάρ: Η αυθεντική γεύση του μοσχαριού αναδεικνύεται αρμονικά μέσα από αυτή την συνταγή για beef tartare. Είναι 100% ασφαλής για κατανάλωση και υπόσχεται να σας εκπλήξει γαστρονομικά από την πρώτη μπουκιά.

Μάθετε πώς να φτιάχνετε κλασικό ταρτάρ μόσχου (Beef Tartare) στο σπίτι. Τολμηρό και νόστιμο, θα λατρέψετε αυτό το κομψό πιάτο για ένα σπέσιαλ δείπνο. Είναι απόλυτα ασφαλές για κατανάλωση και δεν απαιτεί μαγείρεμα. Αυτή η κλασική γαλλική συνταγή είναι εύκολο να βρεθεί σε μπιστρό, καφετέριες και εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Κάθε μπουκιά είναι τολμηρή, όξινη και εξακολουθεί να είναι απόλυτα ικανοποιητική. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ωμό κρέας, αξίζει να ξεκινήσετε τώρα. Το πικάντικο Sashimi σολομού είναι ένα αγαπημένο γεύμα γιατί δεν χάνεται καμία από τις φυσικές γεύσεις του κρέατος. Το ίδιο ισχύει και στο ταρτάρ μοσχαρίσιου κρέατος, όπου οι μοσχομυριστές γεύσεις είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης. Μερικά επιπλέον συστατικά, όπως κάπαρη, κρεμμυδάκια εσαλότ, αγγουράκια κορνισόν και μουστάρδα ενισχύουν αυτές τις υπέροχες γεύσεις!

Υλικά ταρτάρ βοείου κρέατος

  • Άπαχη μπριζόλα – Ξεκινήστε με μια πολύ καλή άπαχη μπριζόλα, όπως φιλέτο βοείου κρέατος. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας μια φρέσκια μπριζόλα και πείτε του ότι θα την φάτε ωμή.
  • Κάπαρη – Αυτά προσθέτουν μια ωραία οξύτητα για να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των γεύσεων.
  • Αγγουράκι κορνισόν – Ή μικρά τουρσιά άνηθου. Απλώς μην χρησιμοποιείτε γλυκά τουρσιά.
  • Κρεμμυδάκι εσαλότ – Για να δώσετε σε κάθε μπουκιά μια διακριτική αλμυρή γεύση.
  • Σάλτσα Worcestershire – Μια κλασική επιλογή στις περισσότερες συνταγές ταρτάρ βοείου κρέατος. Οι τολμηρές γεύσεις umami παίζουν καλά με την οξύτητα σε κάθε μπουκιά.
  • Μαϊντανός φρέσκος
  • Κρόκοι αυγών – Για να σερβίρετε πάνω από το ταρτάρ του βοείου κρέατος ή να το ανακατέψετε με το κρέας. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα αυγά και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του σερβίρισμα.

Πώς να προετοιμάσετε και να κόψετε ταρτάρ μοσχαρίσιου κρέατος

  • Κόψτε το λίπος: Δεν πρέπει να υπάρχει πολύ, καθώς η μπριζόλα είναι άπαχη, αλλά προσπαθήστε να αφαιρέσετε τυχόν τένοντες ή μεγάλα κομμάτια λίπους.
  • Παγώστε τη μπριζόλα: Αν αφήσετε τη μπριζόλα να σφίξει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 20 λεπτά, θα κάνει το κόψιμό της πολύ πιο εύκολο.
  • Κόψτε και ψιλοκόψτε την μπριζόλα: Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε την παγωμένη μπριζόλα σε φέτες ¼ ίντσας και στην συνέχεια σε λωρίδες ίντσας. Κόψτε τις λωρίδες σε πολύ λεπτά κομμάτια. Το προσθέτουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να ετοιμάσουμε τις επιπλέον γεύσεις.

Πώς να φτιάξετε κλασική μπριζόλα ταρτάρ

  • Ετοιμάστε τα έξτρα: Κόψτε σε κύβους την κάπαρη, τα αγγουράκια κορνισόν, τα κρεμμυδάκι εσαλότ και τον μαϊντανό και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τη σάλτσα Worcestershire και τη μουστάρδα από πάνω και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
  • Προσθέστε την μπριζόλα: Προσθέστε την έτοιμη μπριζόλα στο μπολ και διπλώστε την απαλά στα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι όσο χρειάζεται. Αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού.
  • Πιάστε το ταρτάρ: Πιέστε το μισό από το μείγμα ταρτάρ σε στρογγυλή φόρμα ή ramekin. Αναποδογυρίστε το σε ένα πιάτο και μετά επαναλάβετε με το δεύτερο μισό. Δημιουργήστε ένα μικρό πηγάδι πάνω από κάθε ταρτάρ και προσθέστε από πάνω έναν κρόκο αυγού.
  • Σερβίρετε: Προσθέστε μερικά επιπλέον κορνιχόν, κροστίνι και μουστάρδα στο πιάτο και απολαύστε!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

Παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο με μοσχαρίσιο κιμά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πράσινη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα

Σαλάτα με αμύγδαλα: Οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες.

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά: Το πιάτο που θα δούμε σήμερα σίγουρα δεν είναι ούτε ένα πιάτο συνηθισμένο, ούτε κάτι που θα φτιάχνετε κάθε εβδομάδα. Εκτός κι αν είστε μερακλήδες! Είναι όμως ένα εντυπωσιακό πιάτο και οπτικά, αλλά και γευστικά.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη και αυτό θα βοηθήσει και εκείνους που θέλουν να προσέξουν την διατροφή τους και να μην ξεφύγουν τόσο πολύ την περίοδο των γιορτών, αλλά και εκείνους που απλά θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά, ακόμα και όταν τρώνε ένα γλυκό.

Ποιες τροφές ωφελούν την υγεία μας και πού

Φρούτα λαχανικά υγεία: Υπάρχουν τροφές που μπορούν στοχευμένα να μας βοηθήσουν να φροντίσουμε συγκεκριμένα όργανα μέσα στο σώμα μας, γλιτώνοντας έτσι πολλές φορές μια πρόωρη επίσκεψη σε κάποιον γιατρό.

Νόστιμη κρεατόπιτα με μοσχάρι και λαχανικά

Κρεατόπιτα: Όλοι πιστεύω έχουμε αναμνήσεις από τις πίτες που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Μία από αυτές ήταν και η κρεατόπιτα! Οι περισσότερες γιαγιάδες πάντα έφτιαχναν την πίτα τους με μοσχαρίσιο κρέας.

Η αλήθεια για τα τρόφιμα στο τραπέζι μας εν όψει Χριστουγέννων

Η «ελλειμματική άρδευση», η στάγδην άρδευση, τα συστήματα ανακύκλωσης νερού, τα συστήματα λεκάνης απορροής, καθώς και τα υπερσύγχρονα συστήματα φιλτραρίσματος μεγάλης χωρητικότητας εξοικονομούν εκατομμύρια γαλόνια καθαρού νερού, το οποίο παράγει ασφαλή, ποιοτικά τρόφιμα.