Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για τάρτα με πλούσια κρέμα αμυγδάλου που θα κάνει σίγουρα το σπίτι σας να μοσχοβολήσει ενώ ψήνετε!


H τάρτα Bourdaloue είναι ένα γλυκό που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα σαν μια παραλλαγή της τάρτας αμυγδάλου, από έναν Παριζιάνο ζαχαροπλάστη. Η τάρτα Bourdaloue έχει τις ρίζες της σε ένα ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται στην οδό Bourdaloue στο Παρίσι δύο αιώνες πριν. Η ιδιαιτερότητά της βρισκόταν στην κρέμα αμυγδάλου και ένας ζαχαροπλάστης έψαχνε ένα όνομα για τη νόστιμη τάρτα του που είχε τρελάνει τους πάντες. Μην έχοντας καμία ιδέα της έδωσε τελικά το όνομα του δρόμου όπου έχει το ζαχαροπλαστείο του, Bourdaloue.

Τα συστατικά της είναι: 

Για τα αχλάδια ποσέ

  • 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αχλάδια

Για τη ζύμη

  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • ¼ φλιτζάνι αμύγδαλο αλεσμένο
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό

Για την κρέμα αμυγδάλου

  • 7 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 αυγα
  • ⅓ φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού αλεσμένο αμύγδαλο
  • 3 κουταλιές σκούρο ρούμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλασάρισμα

  • 4 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο

Οι οδηγίες παρασκευής είναι απλές:

Για τα αχλάδια ποσέ ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να πάρουν βράση. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση, προσθέτοντας το εκχύλισμα βανίλιας στο σιρόπι. Βουτάμε τα αχλάδια στο σιρόπι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν σε ένα πιάτο, με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη ρίχνοντας το αλεσμένο αμύγδαλο, μετά το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Παίρνουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε με αυτήν έναν μεγάλο κύκλο καλύπτοντάς το με μεμβράνη. Το αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά με τη σειρά και ανακατεύουμε συνεχώς. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε τον κύκλο λίγο περισσότερο. Αλείφουμε ελαφρά τη φόρμα με βούτυρο και τυλίγουμε προσεκτικά τη ζύμη γύρω από τον πλάστη για να ξετυλίξουμε τη ζύμη πάνω στη φόρμα. Απλώστε τη γύρω-γύρω, στις άκρες της φόρμας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την περίσσεια ζύμη που εξέχει από τη φόρμα και ξαναβάζουμε ψυγείο για 15 λεπτά ώστε η ζύμη να είναι κρύα και έτοιμη για ψήσιμο. Έπειτα απλώστε μια στρώση από την κρέμα αμυγδάλου και κόψτε τα μισά αχλάδια ποσέ σε κανονικές λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Πασπαλίζουμε την τάρτα με αμύγδαλα κομμένα σε λεπτές φέτες. Ψήστε στους 180 C για 25 έως 30 λεπτά. Βράζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά και έπειτα απλώνουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

Γιαούρτι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα

Ετοιμάστε μαντολάτο στο σπίτι με αγνά υλικά

Θρεπτικό, πεντανόστιμο, σπιτικό σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon