Συνταγές

Tips Μαγειρική: Η αυθεντική γεύση κρύβεται στις λεπτομέρειες!

Tips Μαγειρική: Η αυθεντική γεύση κρύβεται στις λεπτομέρειες!

και αυτό είναι για το βασικότερο συστατικό κάθε κουζίνας: το ελαιόλαδο! Επίλεξε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο που να ολοκληρώνει τη γεύση και το άρωμα κάθε πιάτου!

Tips Μαγειρική: Υπάρχουν συνταγές που στην κυριολεξία χιλιοφτιάχνουμε αλλά… ποτέ δεν έχουν “αυτό το κάτι που θέλουμε”! Αυτό λοιπόν συμβαίνει γιατί η αυθεντική γεύση κρύβεται στις λεπτομέρειες! Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ταξιδέψουμε στην άλλη άκρη του κόσμου για το μπαχαρικό που μας λείπει ή να κάνουμε road trip στην Ευρώπη για το αρωματικό που ψάχνουμε!

Όλα τα “μυστικά” κρύβονται γύρω μας, σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων, στα συνοικιακά σούπερ μάρκετ, μανάβικά, κρεοπωλεία, και μαγαζάκια με γκουρμέ προϊόντα!

Πάμε να ανακαλύψουμε μερικά από αυτά τα μυστικά;

*Αυθεντική ιταλική πίτσα*

Less is more όταν μιλάμε για ιταλική πίτσα! Τη θέλουμε λεπτή, τραγανή, και σπιτική βρε αδερφέ! Ζητάμε πολλά;;; Αυτό σημαίνει πως αφήνουμε στην άκρη τις μεγάλες ποσότητες κίτρινου τυριού και επιλέγουμε λευκή φρέσκια μοτσαρέλα!

Bonus Tip: Επειδή δεν νομίζω να έχεις ξυλόφουρνο, βάλε ένα χοντρό ταψί ανάποδα να κάψει στους 230ºC!

*Αυθεντική καρμπονάρα*

Όλοι νομίζουν πως η καρμπονάρα έχει μπέικον, κρέμα γάλακτος και τυρί τριμμένο. Αμ δε… Η αυθεντική καρμπονάρα έχει σπαγγέτι, κρόκο αβγού, guanciale -ναι ναι, είναι το πιο σημαντικό υλικό! – πεκορίνο, και πιπέρι! 5 υλικά δηλαδή! Bonus Tip: Ιδανική ποσότητα αλατιού στο βράσιμο των ζυμαρικών είναι 1 κ.σ. αλάτι σε 4 κούπες νερό!

*Αυθεντικά κεφτεδάκια*

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα κεφτεδάκια! Ειδικά αυτά που “κολυμπάνε” σε μια σπιτική κόκκινη σάλτσα! Do it like the Italians τσιγαρίζοντάς τα πρώτα στο λάδι και μετά άφησέ τα να ψηθούν μέσα στη σάλτσα τους!

Bonus Tip: Ιδανική θερμοκρασία λαδιού 160º-170ºC! Μην παραλείψεις τον δυόσμο και τον μαϊντανό!

*Αυθεντικά σκορδόψωμα*

You didn’t see that coming! Και όχι δεν είναι μόνο ψωμί, λίγο σκορδάκι, και έτοιμα. Ψήστα τυλίγοντάς τα καλά σε αλουμινόχαρτο, ώστε να “κλείσεις” καλά τη γεύση του σκόρδου και του ελαιόλαδου!

Bonus Tip: Κράτησε ισορροπίες! Ούτε πολύ μαλακά, ούτε πολύ τραγανά, και σίγουρα πρόσεξε μην τελικά φτιάξεις… σκορδαλιά!

Και φυσικά κλείνω με έξτρα bonus tip για κάτι που λέω συνέχεια – έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου! – και αυτό είναι για το βασικότερο συστατικό κάθε κουζίνας: το ελαιόλαδο! Επίλεξε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο που να ολοκληρώνει τη γεύση και το άρωμα κάθε πιάτου!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tips μαγειρικής που λύνουντ τα χέρια

Μυστικό για απαράμιλλο καφέ φίλτρου

Δυο tips για την κουζίνα που αφορούν σκόρδα και πατάτες

Tips για να κάνεις καλύτερο το καθημερινό σου μαγείρεμα

Πώς θα κάνουμε τα λαχανικά πιο ελκυστικά για κατανάλωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Με ένα τσέρκι βάζετε το κουσκούς σε κάθε πιάτο και από πάνω 4 χτένια με λίγο απ’ το ζουμάκι τους και για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε λίγο σχοινόπρασο.

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.

Υπέροχο επιδόρπιο με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας για όλη την οικογένεια

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Πεϊνιρλί για όλη την οικογένεια

Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Δεν υπάρχει λόγος να τα στραγγίζουμε γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους για τον τραχανά. Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον τραχανά, τα αυγά, τη φέτα τριμμένη και ρίχνουμε το γάλα.

Μυστικά της μοναδικής Ελληνικής "χωριάτικης" σαλάτας

Αν βάλετε πρώτα ξύδι θα μπορέσει να δώσει ένταση στα λαχανικά. Αν έχει μπει όμως πρώτα το λάδι, το ξύδι θα γλιστρήσει και θα πάει στον πάτο. Στη σαλάτα δεν σηκώνει να μπει μέτριο ξύδι της σειράς. Μόνο καλής ποιότητας.