Διατροφή

Σορμπέ μπανάνας: Μια φρουτώδης απόλαυση που θέλει μόνο ελάχιστα λεπτά

Σορμπέ μπανάνας: Μια φρουτώδης απόλαυση που θέλει μόνο ελάχιστα λεπτά

Μπανάνα σορμπέ: Αν έχετε ώριμες μπανάνες και μόλις λίγα λεπτά, μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο σορμπέ για μια δροσιστική συνταγή με έντονη γεύση φρούτου.

H αλήθεια είναι ότι υπάρχουν παρασκευές φαγητών και γλυκών που μας εντυπωσιάζουν και μας διασκεδάζουν, εφόσον φτιάχνονται με χαρά και μεγάλη προσμονή. Όταν για παράδειγμα δούμε ή διαβάσουμε για κάποια συνταγή που μας κέντρισε το ενδιαφέρον, τότε σίγουρα δεν βλέπουμε την ώρα να την φτιάξουμε. Κάνουμε πρώτα όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες. Μετά από αυτό, συγκεντρωνόμαστε στο να πετύχουμε ακριβώς την συνταγή προσθέτοντας παράλληλα και κάποιες εμπνευσμένες πινελιές δικές μας. Μία τέτοια συνταγή είναι και το σορμπέ μπανάνας.

Γιατί να φτιάξετε σορμπέ μπανάνας

Αν λοιπόν έχετε δεσμευτεί να κάνετε το τραπέζι σε κάποιους πολύ εκλεκτούς προσκεκλημένους, μην παραλείψετε να φτιάξετε σορμπέ μπανάνας σαν επιδόρπιο είναι πολύ απλό και τα μόνα συστατικά που χρειάζονται είναι οι πολύ πολύ ώριμες μπανάνες. Μπορεί στην αρχή της παρασκευής αυτής της συνταγής να μην έχει ωραία εμφάνιση και να σας φαίνεται σαν λάσπη, αλλά αν επιμείνετε στις οδηγίες της συνταγής τότε θα δείτε ότι θα βγει κάτι λείο,  ένα πλούσιο δηλαδή κρεμώδες σορμπέ μπανάνας που μπορεί να σερβιριστεί αμέσως. Ξεκινήστε το τραπέζι που έχετε να κάνετε με ένα μενού γευσιγνωσίας με πολύ έντονες γεύσεις. Έτσι όταν φτάσει η ώρα του γλυκού όλα θα κυλήσουν ακριβώς όπως τα θέλετε. Ο χρόνος προετοιμασίας για το σορμπέ μπανάνας είναι συνολικά 5 λεπτά και έχετε στο νου σας ότι κάθε μέτρια μπανάνα θα δώσει δύο μικρές μεζούρες ή μία μεγάλη μεζούρα.

Τα μοναδικά συστατικά είναι:

  • Πολύ πολύ ώριμες μπανάνες. Η ώριμη φλούδα τους πρέπει να είναι εξ ολοκλήρου μαύρη και κατά προτίμηση βιολογική.

Οι οδηγίες παρασκευής είναι πολύ απλές και είναι οι εξής:

  1. Την προηγούμενη μέρα, ξεφλουδίστε τις μπανάνες, κόψτε τις σε φέτες και βάλτε τις σε ένα κατάλληλο δοχείο στην κατάψυξη.
  2. Βγάζετε τις φέτες μπανάνας από την κατάψυξη και τις επεξεργάζεστε σε ένα δυνατό επεξεργαστή τροφίμων ή σε μπλέντερ. Στην αρχή, θα φαίνεται άσχημο, αλλά αν συνεχίσετε, σύντομα θα ομογενοποιηθεί και θα γίνει λεία.
  3. Προαιρετικά σε αυτό το σημείο, θα μπορούσατε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε ζαχαρωμένους ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένη σοκολάτα, αποξηραμένες νιφάδες καρύδας, σάλτσα καραμέλας ή λιωμένη σοκολάτα για να δημιουργήσετε εντυπωσιασμό.
  4. Σερβίρουμε αμέσως ή το επιστρέφουμε στην κατάψυξη για μελλοντική κατανάλωση.

Ένα από τα πιο σημαντικά tips που πρέπει πάντα να θυμάστε είναι ότι πρέπει να καταψύξετε όσο πιο ώριμες μπανάνες μπορείτε να βρείτε για να βγει ακριβώς όπως το θέλουμε. Μόλις βρείτε μια υπερώριμη μπανάνα στη φρουτιέρα, αφήστε τη να ωριμάσει ακόμα περισσότερο μέχρι να μαυρίσει για πιο γλυκό αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη συνταγή θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι θα λέγατε για μια λαχταριστή πουτίγκα με μπανάνα;

Milkshake μπανάνα: Ένα δροσιστικό ρόφημα με φρουτένια γεύση για όλες τις ώρες

Θα τρώγατε ποτέ μια μπανάνα βραστή; Ίσως θα έπρεπε!

Μαρμελάδα μπανάνα για μια έκρηξη γεύσης στο στόμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνταγή για γιορτινή Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα: Πρόκειται για μία συνταγή για βασιλόπιτα κέικ, η οποία είναι πολύ αφράτη και μυρωδάτη και πραγματικά θα την ευχαριστηθείτε με τους καλεσμένους σας.

Ρόλο κιμά με μοσχαρίσιο κρέας

Ρόλο κιμά μοσχάρι: Το ρολό με μοσχαρίσιο κιμά είναι ένα φαγητό που μπορείτε άνετα να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, είτε σε μια απλή επίσκεψη για φαγητό, είτε σε ένα γιορτινό τραπέζι, χωρίς να φτιάξετε πολλά έξτρα συνοδευτικά

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

Μπρόκολο αμύγδαλο: Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα.

Σήμερα η Google τιμά με Doodle την πίτσα!

Google Doodle πίτσα: Την ημέρα αυτή το 2007, η μαγειρική τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Δοκιμάστε μπιφτέκια σολομού με βρώμη

Μπιφτέκια σολομού: Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12 κι άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.