Διατροφή

Μπανάνα μαρμελάδα: Μια συνταγή για εύκολη μαρμελάδα με φρουτένια γεύση

Μπανάνα μαρμελάδα: Μια συνταγή για εύκολη μαρμελάδα με φρουτένια γεύση

Μπανάνα μαρμελάδα: Δοκιμάστε μαρμελάδα μπανάνα για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο, επάνω σε φέτες από ψωμί ή κέικ, σε σάντουιτς ή και μόνη της με το κουτάλι!

Αυτή η συνταγή μαρμελάδας μπανάνας είναι υπέροχη για να φτιάξετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η σπιτική μαρμελάδα είναι ένα υπέροχο βρώσιμο δώρο. Η μπανάνα είναι ένα από τα λίγα φρούτα που είναι προσιτά για μαρμελάδα όλο το χρόνο. Μπορείτε ακόμη να το φτιάξετε τον Δεκέμβριο για δώρα Χριστουγέννων. Μια μαρμελάδα μπανάνας είναι εξαιρετική επάλειψη σε αγγλικά μάφιν, ψωμί μπανάνας ή scones. Είναι επίσης ένα υπέροχο topping για βάφλες, τηγανίτες ή παγωτό. Θα χρειαστείτε χυμό λεμονιού ή λάιμ για να διασφαλίσετε ότι υπάρχει αρκετό οξύ στη μαρμελάδα. Μπορείτε να ανταλλάξετε 1 κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ.

Πόσο ώριμες πρέπει να είναι οι μπανάνες;

Οι μπανάνες πρέπει να είναι από κίτρινες ώριμες έως ελαφρώς ώριμες με καφέ κηλίδες. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και λιγότερο ώριμες μπανάνες. Ωστόσο, για το βέλτιστο αποτέλεσμα γευστικά, οι ώριμες μπανάνες είναι οι πιο κατάλληλες.

Συστατικά

  • 5 φλιτζάνια ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (ή άλλη γλυκαντική ουσία)
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές χυμό λάιμ ή χυμό λεμονιού
  • Μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις η μαρμελάδα αρχίσει να φουσκώνει, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Ενώ μαγειρεύεται η μαρμελάδα τοποθετήστε βάζα, καπάκια και κάθε εξοπλισμό που θα έρθει σε άμεση επαφή με τη μαρμελάδα στο φούρνο. Αφήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια κλείστε το φούρνο, αλλά αφήστε τα αντικείμενα εκεί μέχρι να είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε.
  • Μόλις μαγειρευτεί η μαρμελάδα, ρίξτε την μέσα στα βάζα και τοποθετήστε τα καπάκια και βιδώστε τα. Καθώς η μαρμελάδα κρυώνει, θα δημιουργηθεί κενό και τα καπάκια θα σφραγίζονται (γενικά θα ακούσετε έναν ήχο κλικ όταν συμβαίνει η σφράγιση).

Σημειώσεις: Αυτή η συνταγή φτιάχνει 4 στάνταρ βαζάκια με μαρμελάδα μπανάνα. Οι μπανάνες είναι ένα από τα λίγα φρούτα που μπορούν να αγοραστούν ανέξοδα όλο το χρόνο. Επομένως είναι εξαιρετική συνταγή για δώρα διακοπών της τελευταίας στιγμής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Banana split: Το εμβληματικό επιδόρπιο με μπανάνα και παγωτό

Είναι η μπανάνα το ιδανικό φρούτο για τη βελτίωση της υγείας μας;

Ξυπνήστε γλυκά με αφράτα μπισκότα μπανάνας με βρώμη

Πώς να διατηρήσετε τις μπανάνες φρέσκες περισσότερο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνταγή για γιορτινή Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα: Πρόκειται για μία συνταγή για βασιλόπιτα κέικ, η οποία είναι πολύ αφράτη και μυρωδάτη και πραγματικά θα την ευχαριστηθείτε με τους καλεσμένους σας.

Ρόλο κιμά με μοσχαρίσιο κρέας

Ρόλο κιμά μοσχάρι: Το ρολό με μοσχαρίσιο κιμά είναι ένα φαγητό που μπορείτε άνετα να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, είτε σε μια απλή επίσκεψη για φαγητό, είτε σε ένα γιορτινό τραπέζι, χωρίς να φτιάξετε πολλά έξτρα συνοδευτικά

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

Μπρόκολο αμύγδαλο: Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα.

Σήμερα η Google τιμά με Doodle την πίτσα!

Google Doodle πίτσα: Την ημέρα αυτή το 2007, η μαγειρική τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Δοκιμάστε μπιφτέκια σολομού με βρώμη

Μπιφτέκια σολομού: Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12 κι άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.