Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σαρδέλα τοστ: Προσθέστε την σαρδέλα στη διατροφή σας

Σαρδέλα τοστ: Προσθέστε την σαρδέλα στη διατροφή σας

Σαρδέλα τοστ: Προσθέστε τη σαρδέλα στη διατροφή σας και βοηθήστε τον οργανισμό σας να απορροφήσει όλα τα Ω3 που χρειάζεστε.


Είτε είστε μεγάλος λάτρης της σαρδέλας, είτε απλά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, η παρακάτω συνταγή είναι η ιδανική για όλους τους λάτρεις των θαλασσινών. Μπορείτε να την βάλετε μέσα σε ζυμαρικά, ψητά ή σε φρυγανιά εφόσον είναι από τους πιο νόστιμους τρόπους για να απολαύσετε αυτό το ψάρι. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα δούμε τις σαρδέλες σε φρυγανιά.

Τοστ με σαρδέλες

Οι σαρδέλες σε φρυγανιά είναι ότι καλύτερο έχετε φάει και περιέχει όλα εκείνα τα Ω3 που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Τα συστατικά είναι:

  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για να τηγανιστεί, συν επιπλέον για να περιχυθεί
  • 110g βάζο μωρό κάππαρη, στραγγισμένη, στεγνή
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 125 g κάθε κίτρινο και κόκκινο ντοματίνι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1/2 ματσάκι μαντζουράνα ή ρίγανη, φύλλα μαζεμένα
  • 4 χοντρές φέτες ψωμί με προζύμι, ψητές στη σχάρα, κομμένες σε μπουκιές
  • 2 x 140 g κουτάκια σαρδέλες σε λάδι, στραγγισμένες

Αυτό που χρειάζεται είναι να πασπαλίσετε το κρεμμύδι, τοποθετώντας το σε ένα μπολ με 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες αλατιού και ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Αφήστε το να σταθεί για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, στη συνέχεια προσθέστε το ξύδι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε να ενωθούν. Γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα γεμάτη κατά το ένα τρίτο με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά στους 160°C. Προσθέστε την κάπαρη και τηγανίστε για 3 με 5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε την κάπαρη και στραγγίστε την σε απορροφητικό χαρτί και μετά αλατοπιπερώστε τη γεύση. Κρατήστε το τηγάνι σε φωτιά, προσθέστε το σκόρδο και τηγανίστε, ανακατεύοντας συχνά για 1 με 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Κρατήστε το λάδι τηγανίσματος και κρυώστε σε θερμοκρασία δωματίου. Ταυτόχρονα, βάλτε τη ντομάτα σε ένα μεγάλο μπολ με τη μαντζουράνα και το ψητό προζύμι.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε να ενωθούν. Στραγγίστε το υγρό τουρσί από το κρεμμύδι και κρατήστε το κρεμμύδι και το υγρό σε ξεχωριστά μπολ. Προσθέστε 60 ml κρατημένο λάδι στο υγρό τουρσί για να φτιάξετε το ντρέσινγκ. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε να ενωθούν. Σε ένα μπολ βάζουμε το στραγγισμένο τουρσί κρεμμύδι, την τραγανή κάπαρη, το τραγανό σκόρδο, την ντομάτα και το ψωμί με το μισό ντρέσινγκ. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε και περιχύστε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ για να σερβίρετε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η άνοια μπορεί να αποφευχθεί με την τακτική κατανάλωση ψαριών

Αντιστρές διατροφή για δύσκολες μέρες

Σαρδέλα : Η κατανάλωση της αποτρέπει τον διαβήτη τύπου 2

Τα οφέλη της κατανάλωσης ψαριού στην παιδική διατροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon