Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σάλτσα μουστάρδας: Το πιο νόστιμο φαγητό με σάλτσα μουστάρδας

Σάλτσα μουστάρδας: Το πιο νόστιμο φαγητό με σάλτσα μουστάρδας

Σάλτσα μουστάρδας: Ένα από τα πιο ευέλικτα και νόστιμα πιάτα που ενσωματώνει σάλτσα μουστάρδας είναι ένας κλασικός σολομός με μουστάρδα με μέλι.


Ένα από τα πιο ευέλικτα και νόστιμα πιάτα που ενσωματώνει σάλτσα μουστάρδας είναι ένας κλασικός σολομός με μουστάρδα με μέλι. Αυτό το πιάτο όχι μόνο αναδεικνύει την πικάντικη γεύση της μουστάρδας αλλά και τη συμπληρώνει με τη γλυκύτητα του μελιού, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία γεύσεων. Δείτε πώς να το φτιάξετε.

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1/4 φλιτζάνι μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο (προαιρετικά)
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C). Στρώστε ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο για εύκολο καθάρισμα.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τη μουστάρδα Dijon, τη μουστάρδα ολικής αλέσεως, το μέλι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνετε με κουτάλι τη σάλτσα μουστάρδας πάνω από τα φιλέτα σολομού, απλώνοντάς την ομοιόμορφα για να καλυφθούν οι κορυφές.
Ψήνετε τον σολομό στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος των φιλέτων. Αν θέλετε, πασπαλίστε ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο πάνω από τον μαγειρεμένο σολομό για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης. Σερβίρετε τον γλασαρισμένο σολομό με μουστάρδα με μέλι ζεστό από το φούρνο, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού για στύψιμο πάνω από το ψάρι.


Αυτός ο σολομός με γλασέ με μουστάρδα μελιού δεν είναι μόνο απλός στην παρασκευή του αλλά και απίστευτα γευστικός και χορταστικός. Ο συνδυασμός πικάντικης μουστάρδας, γλυκού μελιού και αλμυρού σκόρδου δημιουργεί ένα λαχταριστό γλάσο που συμπληρώνει τέλεια την πλούσια, βουτυρώδη γεύση του σολομού. Είτε μαγειρεύετε για μια ειδική περίσταση είτε απλά λαχταράτε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί, μουστάρδα και ντομάτα

Ποια είναι τα οφέλη στην υγεία μας αν τρώμε πικάντικα και καυτερά φαγητά;

Μοσχαράκι ψητό με την πιο νόστιμη σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο σοτέ με μουστάρδα και μανιτάρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon