Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σάλτσα μουστάρδας: Το πιο νόστιμο φαγητό με σάλτσα μουστάρδας

Σάλτσα μουστάρδας: Το πιο νόστιμο φαγητό με σάλτσα μουστάρδας

Σάλτσα μουστάρδας: Ένα από τα πιο ευέλικτα και νόστιμα πιάτα που ενσωματώνει σάλτσα μουστάρδας είναι ένας κλασικός σολομός με μουστάρδα με μέλι.

Ένα από τα πιο ευέλικτα και νόστιμα πιάτα που ενσωματώνει σάλτσα μουστάρδας είναι ένας κλασικός σολομός με μουστάρδα με μέλι. Αυτό το πιάτο όχι μόνο αναδεικνύει την πικάντικη γεύση της μουστάρδας αλλά και τη συμπληρώνει με τη γλυκύτητα του μελιού, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία γεύσεων. Δείτε πώς να το φτιάξετε.


Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1/4 φλιτζάνι μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο (προαιρετικά)
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C). Στρώστε ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο για εύκολο καθάρισμα.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τη μουστάρδα Dijon, τη μουστάρδα ολικής αλέσεως, το μέλι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνετε με κουτάλι τη σάλτσα μουστάρδας πάνω από τα φιλέτα σολομού, απλώνοντάς την ομοιόμορφα για να καλυφθούν οι κορυφές.
Ψήνετε τον σολομό στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος των φιλέτων. Αν θέλετε, πασπαλίστε ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο πάνω από τον μαγειρεμένο σολομό για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης. Σερβίρετε τον γλασαρισμένο σολομό με μουστάρδα με μέλι ζεστό από το φούρνο, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού για στύψιμο πάνω από το ψάρι.


Αυτός ο σολομός με γλασέ με μουστάρδα μελιού δεν είναι μόνο απλός στην παρασκευή του αλλά και απίστευτα γευστικός και χορταστικός. Ο συνδυασμός πικάντικης μουστάρδας, γλυκού μελιού και αλμυρού σκόρδου δημιουργεί ένα λαχταριστό γλάσο που συμπληρώνει τέλεια την πλούσια, βουτυρώδη γεύση του σολομού. Είτε μαγειρεύετε για μια ειδική περίσταση είτε απλά λαχταράτε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί, μουστάρδα και ντομάτα

Ποια είναι τα οφέλη στην υγεία μας αν τρώμε πικάντικα και καυτερά φαγητά;

Μοσχαράκι ψητό με την πιο νόστιμη σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο σοτέ με μουστάρδα και μανιτάρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon