Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί, μουστάρδα και ντομάτα

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί, μουστάρδα και ντομάτα

Τα μύδια αποτελούν πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, περιέχουν δηλαδή όλα τα αμινοξέα που δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του ο οργανισμός, και μάλιστα σε ποσότητες που σε κάποια είδη υπερβαίνουν αυτές του κρέατος.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύγευστη και ενδιαφέρουσα συνταγή, που μυρίζει …θάλασσα, χάρη στα μύδια που περιέχει. Τα μύδια αποτελούν πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, περιέχουν δηλαδή όλα τα αμινοξέα που δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του ο οργανισμός, και μάλιστα σε ποσότητες που σε κάποια είδη υπερβαίνουν αυτές του κρέατος.


 

ΥΛΙΚΑ

40 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
40γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρασί λευκό
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
60 γρ. μουστάρδα
400 γρ. μύδια καθαρισμένα , με κέλυφος
40 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
ζωμός από το μαγείρεμα των μυδιών

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα δύο είδη κρεμμυδιού, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα.
  3. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε έως ότου το κρασί συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ.
  4. Προσθέστε τη τομάτα και την ψίχα των μυδιών και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
  5. Προσθέστε το ζωμό από τα μύδια, δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι.
  6. Προσθέστε τη μουστάρδα, ανακατέψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
  7. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τη μαργαρίνη και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπιφτέκια λαχανικών: Ιδανική συνταγή για τη Σαρακοστή

Γεμιστές τηγανητές ελιές: Το πιο νόστιμο μεζεδάκι της Ιταλίας

Το πιο νόστιμο γλυκό με βάση τα κεράσια

Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για το ρώσικο πιάτο Μοσχαράκι Στρογγανόφ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon