Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σαλάτα με αμύγδαλα: Μια χειμωνιάτικη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα για τις γιορτές

Σαλάτα με αμύγδαλα: Μια χειμωνιάτικη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα για τις γιορτές

Σαλάτα με αμύγδαλα: Οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες.

Οι περισσότεροι από εμάς όταν αναζητάμε κάποια συνταγή, αυτό γίνεται συνήθως για να βρούμε οδηγίες για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό γλυκό, ένα πρωτότυπο πρωινό, ένα γευστικό κυρίως πιάτο ή απλά για κάτι κλασικό, που ποτέ δεν έχουμε μεγειρέψει ως τώρα! Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια όπως και στον υπόλοιπο κόσμο έτσι και στην χώρα μας, οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα, αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες. Σήμερα θα δούμε μια πράσινη σαλάτα με αμύγδαλο, πολύ θρεπτική και με όλα εκίνα τα υλικά που θα την κάνουν εξτρα χορταστική και εντυπωσιακή.


Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε:

  • Τα φύλλα από δύο μαρούλια περίπου
  • Τα φύλλα από ένα ματσάκι ρόκα
  • 5 φύλλα σπανάκι
  • 1 ρόδι
  • 6 τοματίνια
  • 3 καρύδια
  • Μισή χούφτα αμύγδαλα
  • Γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 ποτήρι του κρασιού βαλσάμικο ξύδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (Προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Αρχίζουμε πλένοντας πολύ καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τα φύλλα από την ρόκα, το σπανάκι και το μαρούλι σε όποιο πάχος μας αρέσει. Κόβουμε τα τοματίνια στην μέση και τα ρίχνουμε στην σαλατιέρα μας, μαζί με τα φύλλα που κόψαμε προηγουμένως, το ρόδι, το τυρί, τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Στην συνέχεια παίρνουμε το μούλτι και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το λάδι, το βαλσάμικο και το μέλι και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το μείγμα και σερβίρουμε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλάτι στην σαλάτα.

Εμείς δεν το συνιστούμε, γιατί τα λαχανικά μας έχουν όσο αλάτι χρειάζεται ο οργανισμός. Τα καρύδια και τα αμύγδαλα, μπορείτε να τα ρίξετε ελαφρά θρυμματισμένα ή ολόκληρα, ανάλογα με την προτίμησή σας. Επίσης αν σε κάποιον δεν αρέσει η ρόκα, επειδή πικρίζει, μπορείτε να βάλετε λιγότερη ποσότητα ή και καθόλου. Απλή συνταγή, ελαφριά και υπέροχη. Φτιάξτε την και θα δείτε ότι θα εντυπωσιάσετε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Καλή σας όρεξη!

Και μια παραλλαγή:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινά vegan μπισκότα με βρώμη, σταφίδες και αμύγδαλα

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Lactose-free πουρές με γάλα αμυγδάλου

Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για ένα σνακ γεμάτο γεύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon