Διατροφή

Ροδάκινα : Τα οφέλη τους στον οργανισμό

Ροδάκινα : Τα οφέλη τους στον οργανισμό

Ροδάκινα : Σε αυτό το άρθρο σας βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα οφέλη που προκύπτουν στον οργανισμό από την κατανάλωση των Ροδάκινων.

Τα ροδάκινα είναι ασαφή φρούτα που προέρχονται από τη βορειοδυτική Κίνα. Είναι μέλη της οικογένειας των λίθων φρούτων, που σημαίνει ότι η σάρκα τους περιβάλλει έναν μεγάλο μεσαίο σπόρο. Η εσωτερική σάρκα του ροδάκινου κυμαίνεται από λευκό σε κίτρινο ή πορτοκαλί.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές ποικιλίες ροδάκινου: freestone και clingstone. Αυτά τα ονόματα υποδεικνύουν εάν η σάρκα κολλά στον εσωτερικό σπόρο ή διαχωρίζεται εύκολα από αυτήν.

Οφέλη στον οργανισμό

  • Τα ροδάκινα δεν περιέχουν σημαντική ποσότητα θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, παρέχει ένα φλιτζάνι ροδάκινο σε κύβους11,1 χιλιοστόγραμμα(mg) βιταμίνης C, καθώς επίσης συμβάλλει στη συνιστώμενη ημερήσια δόση (RDA) καλίου , φυτικών ινών και σιδήρου.
  • Αυτή η ποσότητα βιταμίνης C ισούται με 12,33% του RDA για έναν ενήλικο άνδρα και 14,80% του RDA για έναν ενήλικο θηλυκό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA)
  • Παρά το σχετικά χαμηλό προφίλ θρεπτικών συστατικών τους, τα ροδάκινα μπορούν ακόμα να ωφελήσουν την υγεία των ανθρώπων ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά. Τα ροδάκινα μπορούν να προσθέσουν γλυκύτητα στα γλυκά και τις λιχουδιές, αντικαθιστώντας τα πιο επιβλαβή πρόσθετα σάκχαρα.

Μείωση του κινδύνου καρκίνου

  • Τα ροδάκινα παρέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C. Αυτή η βιταμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσειαποτρέπουν το σχηματισμό ελεύθερων ριζών, που είναι ενώσεις που συνδέονται με την ανάπτυξη του καρκίνου .
  • Ως αποτέλεσμα, η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου. Ωστόσο, η έκθεση σε άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως το κάπνισμα, αυξάνει την ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεται ένα άτομο να έχει σημαντική επίδραση στον κίνδυνο καρκίνου.

Διατήρηση της υγείας του δέρματος

  •  Η τακτική κατανάλωση βιταμίνης C μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση και την υγεία του δέρματος.
  • Το ισχυρό αντιοξειδωτικό παίζει ζωτικό ρόλο στο σχηματισμό κολλαγόνου . Το κολλαγόνο λειτουργεί ως σύστημα στήριξης του δέρματος, προωθώντας την επούλωση των πληγών και ενισχύοντας τη δύναμη του δέρματος.

Ακολουθεί βίντεο με τα οφέλη του Ροδάκινου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αναιμία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Μεγαλύτερα τα ποσοστά εκτοπισμού και προσφύγων εν μέσω της πανδημίας

Σχιζοφρένεια : Συμπτώματα να τα αναγνωρίσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα