Διατροφή

Διατροφή :Προωθείστε την γεύση και θα τραφείτε πιο υγιεινά

Διατροφή :Προωθείστε την γεύση και θα τραφείτε πιο υγιεινά

Διατροφή : Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά, αλλά οι προσπάθειες ενθάρρυνσης της υγιεινής διατροφής παρέχοντας πληροφορίες για τη διατροφή δεν έχουν αλλάξει δραστικά τις συνήθειες. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι ετικέτες με έμφαση στη γεύση και τη θετική εμπειρία θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Οι προκλητικές ετικέτες, όπως στριμμένα καρότα με υαλοπίνακα εσπεριδοειδών” και “απόλυτα σπαράγγια  ψητά στα κάρβουνα μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να επιλέξουν και να καταναλώσουν περισσότερα λαχανικά από ό, τι διαφορετικά , εφ ‘όσον το φαγητό προετοιμάζεται με γούστο.

Αυτό είναι ριζικά διαφορετικό από την τρέχουσα πολιτιστική μας προσέγγιση για την υγιεινή διατροφή, η οποία, εστιάζοντας στην υγεία έως την παραμέληση της γεύσης, ενσταλάζει ακούσια τη νοοτροπία ότι η υγιεινή διατροφή είναι άγευστη και στερείται.

Τι διαπίστωσαν οι επιστήμονες

  • Διαπίστωσαν ότι οι επισκέπτες βάζουν λαχανικά στα πιάτα τους 29 τοις εκατό πιο συχνά όταν το φαγητό είχε εστιασμένη στη γεύση έναντι εστιασμένη στην υγεία ονόματα και 14 τοις εκατό πιο συχνά όταν είχε εστιασμένη γεύση έναντι ουδέτερων ονομάτων. Οι δείπνοι έτρωγαν επίσης 39% περισσότερα λαχανικά κατά βάρος, σύμφωνα με τις μετρήσεις του τι σερβίρονται σε σχέση με το πόσο κατέληξαν στο κομπόστ.
  • Η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ονόματα που εστιάζουν στα λαχανικά δούλεψαν μόνο όταν τα πιάτα ήταν όντως νόστιμα. Σε ένα σχολείο όπου οι γευματίζοντες πίστευαν ότι τα πιάτα λαχανικών γενικά δεν ήταν τόσο νόστιμα, η επισήμανσή τους χρησιμοποιώντας νόστιμους περιγράφεις είχε μικρή επίδραση.

Σημαντική η επισήμανση της γεύσης

  • Η επισήμανση με επίκεντρο τη γεύση λειτουργεί, , επειδή αυξάνει την προσδοκία για μια θετική εμπειρία γεύσης. Συγκεκριμένα, οι αναφορές σε συστατικά όπως «σκόρδο» ή «τζίντζερ», μέθοδοι προετοιμασίας όπως «ψητό», και λέξεις που επισημαίνουν την εμπειρία όπως το «sizzling» ή το «στιλ ταβέρνας» βοηθούν στη μεταφορά του πιάτου δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και επιεικό , παρηγορητικό ή νοσταλγικό. Για παράδειγμα, το “στριμμένα καρότα με υαλοπίνακα εσπεριδοειδών” λειτουργεί επειδή αναδεικνύει τη γεύση, ενώ το “απολύτως φοβερό κολοκύθι” αποτυγχάνει επειδή είναι πολύ ασαφές.

Η μελέτη είναι μέρος ενός ευρύτερου έργου για να κάνει τα υγιή τρόφιμα πιο αξιαγάπητα και λιγότερο σαν κάτι που ανέχουμε γιατί είναι καλά για εμάς.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για την υγιεινή διατροφή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψυχική υγεία : Η δραστηριότητα την διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα

Διατροφή : Προτρέψτε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να φροντίσετε το εγώ σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο διατροφικό σχήμα συστήνεται για την μείωση της αρτηριακής πίεσης

Επιπλέον λόγους δίνουν στους ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας με υπέρταση οι επιστήμονες για να προσθέσουν στη διατροφή τους ένα δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν. Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

Τροφές που μπορούν να σας χαρίσουν λαμπερό δέρμα

Διατροφή για λαμπερό δέρμα: Καθώς οι επιστήμονες μαθαίνουν περισσότερα για τη διατροφή και το σώμα, είναι ολοένα και πιο σαφές ότι αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία και τη γήρανση του δέρματός σας.

Αντιφλεγμονώδης διατροφή - ασπίδα για καρκίνο και διαβήτη

Αν υπάρχει ένας λόγος που οι λαοί της Μεσογείου ζουν περισσότερο και έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, αυτός είναι η διατροφή - Το διατροφικό μοτίβο που ακολουθούν τους προσφέρει καλύτερη καρδιακή και εγκεφαλική υγεία και τους προστατεύει από αρκετές σοβαρές παθήσεις, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2

Tροφές πλούσιες σε νερό για είστε πάντα ενυδατωμένοι

Ενυδάτωση οργανισμού: Οι ειδικοί γενικά συνιστούν να πίνετε πολλά ποτήρια νερό την ημέρα για να καλύψετε τις ανάγκες ενυδάτωσης. Αλλά ενώ το πόσιμο νερό είναι πολύ σημαντικό, μπορείτε επίσης να το πάρετε από τα τρόφιμα. Υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές που μπορούν να συνεισφέρουν μεγάλη ποσότητα νερού στη διατροφή σας.

Ποιες τροφές συμβάλλουν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης

Τα οστά είναι ένας ζωντανός ιστός που χτίζεται και αποδομείται καθημερινά στο σώμα μας. Για να υπάρξει ένα θετικό ισοζύγιο στο τέλος της ημέρας, πρέπει να υπερτερεί ο σχηματισμός νέου οστού από την αποδόμηση.

Πρωινό χωρίς πολλούς υδατάνθρακες: Γίνεται; (Keto friendly edition)

Keto πρωινό συνταγές: Ιδέες για εύκολα και γρήγορα πρωινά, τα οποία μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε ελάχιστα λεπτά χωρίς να σας γεμίσουν με κενές θερμίδες και υπερβολικούς υδατάνθρακες. Ενέργεια και γεύση για το πρωινό σας ξύπνημα!