Διατροφή

Διατροφή : Τρόφιμα που μειώνουν τον καρκίνο

Διατροφή : Τρόφιμα που μειώνουν τον καρκίνο

Διατροφή : Αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει δραστικά πολλές πτυχές της υγείας σας, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων όπως καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και καρκίνου.

Η ανάπτυξη του καρκίνου,  έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή σας. Πολλά τρόφιμα περιέχουν ευεργετικές ενώσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της ανάπτυξης του καρκίνου. Υπάρχουν επίσης πολλές μελέτες που δείχνουν ότι η υψηλότερη πρόσληψη ορισμένων τροφών θα μπορούσε να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο της νόσου.

Κανέλα

 • Η κανέλα είναι γνωστή για τα οφέλη της για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς της να μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και να διευκολύνει τη φλεγμονή .
 •  Ορισμένες μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες και σε ζώα διαπίστωσαν ότι η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στον αποκλεισμό της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων.
 • Το εκχύλισμα κανέλας μπόρεσε να μειώσει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και να προκαλέσει το θάνατό τους.
 • Το αιθέριο έλαιο κανέλας καταστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων κεφαλής και λαιμού και επίσης μείωσε σημαντικά το μέγεθος του όγκου .
 • Το εκχύλισμα κανέλας προκάλεσε κυτταρικό θάνατο σε καρκινικά κύτταρα, και επίσης μείωσε τον αριθμό των όγκων που αναπτύχθηκαν και εξαπλώθηκαν .

Ξηροί καρποί

 •  Η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου.
 • Η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας ξηρών καρπών σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.
 • Η κατανάλωση ξηρών καρπών συσχετίστηκε τακτικά με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, του παγκρέατος και του ενδομητρίου .
 • Συγκεκριμένοι τύποι ξηρών καρπών μπορεί να συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου.
 • Τα καρύδια της Βραζιλίας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο του πνεύμονα σε άτομα με χαμηλή κατάσταση σεληνίου .
 • Η προσθήκη μερίδας ξηρών καρπών στη διατροφή σας κάθε μέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο μέλλον.

Ελαιόλαδο

 • Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο με οφέλη για την υγεία, οπότε δεν είναι περίεργο ότι είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής.
 •  Η υψηλότερη πρόσληψη ελαιολάδου μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο.
 • Τα άτομα που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα ελαιολάδου είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και καρκίνου του πεπτικού συστήματος από εκείνα με τη χαμηλότερη πρόσληψη .
 • Περιοχές με υψηλότερη πρόσληψη ελαιολάδου είχαν μειωμένα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου .

Ακολουθεί βίντεο για καλή διατροφή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Υποθυρεοειδισμός : Συμβουλές για σωστή διατροφή

Εμμηνόπαυση : Τρόποι για να έρθετε σε οργασμό

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διατροφή : Τα καλύτερα τρόφιμα για να τρώτε όταν είστε άρρωστοι

Διατροφή : Η σούπα με κοτόπουλο υπήρξε μια γενιά για ασθένειες για γενιές - και για καλό λόγο. Είναι μια εύχρηστη πηγή βιταμινών, μετάλλων, θερμίδων και πρωτεϊνών , τα οποία είναι θρεπτικά συστατικά που μπορεί να χρειαστεί το σώμα σας σε μεγαλύτερες ποσότητες ενώ αναρρώνετε από μια ασθένεια.

Mπρόκολο: To superfood με αντικαρκινικές ιδιότητες και οφέλη για την οστεϊκή υγεία

Μπρόκολο Οφέλη: Το μπρόκολο είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ανάπτυξης διαφόρων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Φρούτα και λαχανικά που βοηθούν να παραμείνετε ενυδατωμένοι/ες

Ενυδάτωση: Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν στα ύψη τις τελευταίες ημέρες, είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αλλά μην περιοριστείτε στο να πίνετε απλώς άφθονα ποτήρια νερό!

Χυμός Ροδιού : Τα οφέλη του στην υγεία

Χυμός Ροδιού : Ο φρέσκος χυμός δεν πρέπει να είναι πράσινος ή γεμάτος σπανάκι για να είναι υγιής. Ο χυμός ροδιού περιέχει περισσότερα από 100 φυτοχημικά. Το ρόδι έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια ως φάρμακο.