Διατροφή

Ράμεν με κοτόπουλο: Μια εύκολη συνταγή για την πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

Ράμεν με κοτόπουλο: Μια εύκολη συνταγή για την πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

Ράμεν με κοτόπουλο: Αν θέλετε να απολαύσετε μια σούπα με ζυμαρικά και κοτόπουλο με πλούσια γεύση, τότε το ράμεν είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα σας ζεστάνει μοναδικά.

Ο καιρός χειμωνιάζει κι εσύ, κάθε μέρα που περνά, θέλεις να τρως όλο και πιο ζεστά φαγητά! Το Ράμεν είναι η τέλεια επιλογή!!! Το ράμεν είναι ένα είδος ιαπωνικής σούπας με νούντλς σιταριού. Μπορεί να σερβιριστεί σε ζωμό κρέατος (μοσχαριού ,κοτόπουλου) ή σε ζωμό ψαριού. Συνήθως συνοδεύεται με σάλτσα σόγιας, χοιρινό κρέας ή φύκια. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο σαν πιάτο, αλλά σου εξασφαλίζει όλες τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Η συνταγή που θα διαβάσεις στη συνέχεια, θα έχει ως συνοδευτικό κρέας το κοτόπουλο, το οποίο είναι πιο εύκολο στη παρασκευή του από το μοσχάρι.

Υλικά συνταγής:

  • 2 στήθος κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κ. γλ. σκόρδο τριμμένο
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σ. μίριν
  • 4 κούπες από ζωμό κοτόπουλο
  • ½ κούπα αποξηραμένα μανιτάρια
  • 2 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ κρεμμυδάκι κομμένο
  • 2 πακέτα ράμεν νουντλς

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Προετοίμασε το κοτόπουλο: Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 ℃ και αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο.
  2. Λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια φωτιά: Πρόσθεσε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω και μαγείρεψέ το μέχρι να ροδίσει η πέτσα, περίπου 5-7 λεπτά. Αναποδογύρισε το κοτόπουλο και ψήσε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο κι άσε το για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  4. Προετοίμασε τον ζωμό για το ράμεν: Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γυαλίσει. Πρόσθεσε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγείρεψε για λίγα λεπτά μέχρι να  μαλακώσουν. Πρόσθεσε τη σάλτσα σόγιας και το mirin και ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν. Ανακάτεψέ τα και περίμενε για άλλο ένα λεπτό.
  5. Πρόσθεσε τον ζωμό, σκέπασέ το κι άφησέ το να βράσει: Αφαίρεσε το καπάκι και άφησέ το να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Μετά πρόσθεσε τα αποξηραμένα μανιτάρια. Άφησέ το να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά και αλατοπιπέρωσε για γεύση.
  6. Φτιάξε τα αυγά: Γέμισε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει τα αυγά και άφησέ τα να βράσουν. Πίεσε απαλά τα αυγά στο βραστό νερό και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 7 με 8 λεπτά.
  7. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό: Μετάφερε τα αυγά σε παγωμένο νερό για να σταματήσεις τη διαδικασία μαγειρέματος. Περίμενε μέχρι να κρυώσει αρκετά. Στη συνέχεια, αφαιρείς προσεκτικά το κέλυφος και κόβεις το αυγό στη μέση, κατά μήκος. Το αφήνεις στην άκρη.
  8. Συναρμολόγηση πιάτων: Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Άφησέ τα στην άκρη. Όταν βράσουν τα αυγά, πρόσθεσε τα ράμεν νουντλς σε βραστό νερό.
  9. Μαγείρεψέ τα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κι, έπειτα , χώρεσε τα νουντλς σε δύο μεγάλα μπολ. Πρόσθεσε το κοτόπουλο σε φέτες και το ζωμό ράμεν. Συμπλήρωσε το φρέσκο ​​κρεμμύδι και το μαλακό βραστό αυγό.
  10. Σέρβιρε αμέσως και καλή χειμωνιάτικη απόλαυση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγωμένο κέικ crumble λευκής σοκολάτας

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Καλύψτε την πρωτεΐνη σας καθημερινά με ένα γευστικό quiche στον φούρνο

Σούσι από τα βάθη της ανατολής στον σύγχρονο δυτικό κόσμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαγειρέψτε πάπια με μήλο και καταπλήξτε τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό, ενώ σε συνδυασμό με φρούτα, η γεύση της απογειώνεται.

Μύθοι γύρω από τα σνακ, οι οποίοι μπορεί να σας μπερδεύουν και να σας οδηγούν σε λάθος διατροφικές επιλογές

Προτιμήστε ανάλατους ξηρούς καρπούς, έτσι ώστε να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με νάτριο, που αυξάνει την πίεση, και μην ξεχνάτε να περιορίζεστε στην ποσότητα της μιας χούφτας.

Ζεστή χειμωνιάτικη σούπα με μπρόκολο

Σούπα μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, ινδόλη-3-καρβινόλη, σουλφοραφάνη, καμφερόλη, κουερσετίνη, Σίδηρο, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Κ1, Βιταμίνη Ε και φολικό οξύ. Προσθέστε το στη διατροφή σας με αυτή την εξαιρετική σούπα.

Συνταγή για γιορτινή Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα: Πρόκειται για μία συνταγή για βασιλόπιτα κέικ, η οποία είναι πολύ αφράτη και μυρωδάτη και πραγματικά θα την ευχαριστηθείτε με τους καλεσμένους σας.

Ρόλο κιμά με μοσχαρίσιο κρέας

Ρόλο κιμά μοσχάρι: Το ρολό με μοσχαρίσιο κιμά είναι ένα φαγητό που μπορείτε άνετα να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, είτε σε μια απλή επίσκεψη για φαγητό, είτε σε ένα γιορτινό τραπέζι, χωρίς να φτιάξετε πολλά έξτρα συνοδευτικά

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

Μπρόκολο αμύγδαλο: Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα.