Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι συνταγή: Λαβράκι τηγανητό με Mango Salsa

Ψάρι συνταγή: Λαβράκι τηγανητό με Mango Salsa

Ψάρι συνταγή: Το λαβράκι χαρακτηρίζεται ως λιπαρό ψάρι. Όμως τα ω-3 λιπαρά που περιέχει ανήκουν στην κατηγορία των "καλών λιπαρών".

Το λαβράκι είναι από τα πιο διάσημα ψάρια, καθώς το κρέας του έχει εξαιρετική ποιότητα και νοστιμιά. Χαρακτηρίζεται ως λιπαρό ψάρι, παρ’ όλα αυτά τα ω-3 λιπαρά που περιέχει ανήκουν στην κατηγορία των “καλών λιπαρών”. Αξίζει επίσης να γνωρίζεις πως οι πρωτινές και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, ισοδυναμούν με αυτές τους κρέατος. Επομένως είναι καλό να το εντάξεις στη διατροφή σου.


Συστατικά:

  • 4 φιλέτα λαβράκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ώριμο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 jalapeño, κομμένο σε κύβους
  • Χυμός από 1 λάιμ

 

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το μάνγκο σε κύβους, το κόκκινο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, τον κόλιαντρο, το jalapeño και το χυμό λάιμ για να φτιάξετε τη σάλτσα μάνγκο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα λαβράκι και από τις δύο πλευρές.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε τα φιλέτα λαβράκι με την πέτσα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
  5. Γυρίστε τα φιλέτα και μαγειρέψτε για άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
  6. Βγάζουμε το λαβράκι από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
  7. Σερβίρετε το ψημένο σε τηγάνι λαβράκι με μια γενναιόδωρη κουταλιά σάλσα μάνγκο από πάνω.
  8. Γαρνίρετε με επιπλέον κόλιαντρο και μια σφήνα λάιμ αν θέλετε.

Αυτό το πιάτο σερβίρεται καλύτερα ζεστό και φρέσκο. Ο συνδυασμός της τραγανής επιδερμίδας του λαβράκι και της γλυκιάς και πικάντικης σάλσας μάνγκο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Απολαύστε αυτό το ελαφρύ και γευστικό πιάτο με θαλασσινά για μια γεύση από τις τροπικές περιοχές στο σπίτι σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Calamari Fritti: Μια απολαυστική τραγανή συνταγή για το καλοκαίρι

Ποιες είναι οι τροφές που προστατευουν την υγεία των δοντιών;

Φτιαχνοντάς ένα πεντανόστιμο Μιλφέιγ

Η νοστιμότερη συνταγή για την πιο υγιεινή ομελέτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon