Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά

Λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά

Όλοι γνωρίζουμε πως το ψάρι είναι απαραίτητο για έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Ακολουθεί   μια εύκολη συνταγή για λαβράκι με λαχανικά που θα προσθέσει στο πιάτο σας νοστιμιά  και στη ζωή σας διατροφική αξία.

Όλοι γνωρίζουμε πως το ψάρι είναι απαραίτητο για έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Ακολουθεί  μια εύκολη συνταγή για λαβράκι με λαχανικά που θα προσθέσει στο πιάτο σας νοστιμιά  και στη ζωή σας διατροφική αξία.


 

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γραμμάρια λαβράκι φιλέτο
  • 150 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 200 γραμμάρια φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 350 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 γραμμάρια χυμός λεμονιού
  • 8  γραμμάρια ξύσμα λεμονιού
  • 140 γραμμάρια κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 8 γραμμάρια μαϊντανός, φύλλο
  • 120 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 25 γραμμάρια κρασί λευκό
  • 8  γραμμάρια τσάιβς, κομμένο σε στικς
  • λίγο αλεύρι και νερό

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε 4 κομμάτια χαρτιού ψησίματος σε μέγεθος 30×40 εκ.
  2. Αναμειγνύουμε το φινόκιο, τα ντοματίνια, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και 40 γραμμάρια ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.
  3. Τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος στην επιφάνεια εργασίας με τη μεγαλύτερη πλευρά προς το μέρος μας.
  4. Βάζουμε στο κέντρο και δεξιά του χαρτιού το 1/4 από τις πατάτες και από πάνω το 1/4 από το μείγμα λαχανικών.
  5. Αλατίζουμε το λαβράκι και από τις δύο πλευρές, τοποθετούμε το 1/4 (δηλαδή, 1-2 φιλέτα, αναλόγως) πάνω στα λαχανικά και ρίχνουμε 20 γραμμάρια ελαιόλαδο.
  6. Το καταβρέχουμε με το 1/4 του κρασιού.
  7. Αναμειγνύουμε το αλεύρι  με λίγο νερό, μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.
  8. Αλείφουμε τις άκρες του χαρτιού με τον χυλό και φέρνουμε την αριστερή πλευρά του χαρτιού πάνω από το λαβράκι, ώστε να συναντήσει τη δεξιά πλευρά καλύπτοντας το ψάρι.
  9. Σφραγίζουμε τις άλλες δύο πλευρές καλά και τις γυρνάμε προς τα μέσα.
  10. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (βήματα 3 έως 9) και με τους άλλους φακέλους.
  11. Βάζουμε τους φακέλους σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C.
  12. Όταν φουσκώσει το χαρτί ψησίματος, σαν μπαλόνι, μάλλον είναι έτοιμο.
  13. Ανοίγουμε έναν φάκελο προσεκτικά, ελέγχουμε, και, αν το ψάρι είναι έτοιμο, ανοίγουμε και τους υπόλοιπους και σερβίρουμε.
  14. Αν δεν είναι έτοιμο, το ξαναβάζουμε για λίγη ώρα στον φούρνο μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πρέπει να προσθέσετε τον τόνο στην διατροφή σας;

Πηγές τροφίμων που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας

Μπορείτε να φάτε ωμό σκόρδο; Μάθετε για τα οφέλη!

7 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του τσαγιού τσουκνίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon