Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πώς να καταναλώνετε σωστά τη βρώμη σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Πώς να καταναλώνετε σωστά τη βρώμη σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Ο τύπος βρώμης που τρώτε μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά, οι ειδικοί συνιστούν κομμένους κόκκους βρώμης αντί για στιγμιαία φακελάκια.

Όλοι μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι ένα μπολ με βρώμη ήταν το πιο υγιεινό πρωινό. Και δεν φταίμε εμείς, η πραγματικότητα είναι ότι πέσαμε σε εκείνες τις εκστρατείες μάρκετινγκ εκατομμυρίων δολαρίων που υπόσχονταν ότι ένα μπολ με αυτό τα δημητριακά γεμάτα φυτικές ίνες θα μπορούσε να μειώσει τις καρδιοαγγειακές παθήσεις και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Και παρόλο που το τελευταίο ισχύει, μάλλον δεν γνωρίζετε ότι αυτό το κλασικό πρωινό μπορεί να προκαλέσει αύξηση στη γλυκόζη. «Η βρώμη είναι 100% άμυλο και το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη όταν χωνεύεται», εξηγεί η επιστήμονας Jessie Inchauspé από το Glucose Goddess.

 

Τι κάνει η καθημερινή κατανάλωση βρώμης;

«Αν καταναλώνετε βρώμη παρασκευασμένη σωστά, χωρίς ζάχαρη ή πρόσθετα, κάθε μέρα μπορείτε να έχετε πολλά οφέλη για την υγεία σας, όπως: υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών, μείωση χοληστερόλης, διατήρηση του κορεσμού και ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας», λέει η διατροφολόγος Mariana Pérez-Trejo. Αν και προειδοποιεί ότι η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων είναι απαραίτητη για τη λήψη διαφορετικών βιταμινών και μετάλλων. «Είναι επίσης σημαντικό να μετράτε τις μερίδες σας, γιατί εάν καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες βρώμης, καθώς και γαρνιτούρες με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες (μέλι, αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτες, ζάχαρη, δημητριακά σε κουτί κ.λπ.) μπορεί να είναι μη παραγωγικό για την υγεία σας».

 

Ο τύπος βρώμης που τρώτε μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά, οι ειδικοί συνιστούν κομμένους κόκκους βρώμης αντί για στιγμιαία φακελάκια. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να προσθέσετε αγελαδινό γάλα, γιαούρτι  με πλήρη λιπαρά ή γάλα αμυγδάλου που δεν περιέχει σόγια ή ζάχαρη. «Επιλέξτε μούρα και φρούτα με φλούδα αντί για τροπικά φρούτα όπως οι μπανάνες», συμβουλεύει η Inchauspé. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο το μέλι, την παραδοσιακή ζάχαρη, τους χουρμάδες ή το σιρόπι σφενδάμου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενεργειακό ρόφημα με μέλι, γάλα, μπανάνα, βρώμη και κανέλα

Kimchi: Το κορεάτικο όπλο που μειώνει το λίπος στην κοιλιά

Τα καλύτερα τρόφιμα για άμεση ανακούφιση από την κατακράτηση

Μαγείρεμα στον ατμό - Πώς σας ωφελεί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε σαρδέλες;

Σαρδέλες μαγειρική: Το μαγείρεμα σαρδέλας είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ψάρι, γνωστό για τα υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνη D και πρωτεΐνη.

Είναι καλό για την υγεία να καταναλώνουμε σπόρους από καρπούζι;

Σπόροι καρπουζιού: Οι σπόροι καρπουζιού είναι γεμάτοι οφέλη για την υγεία καθώς είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, μονοακόρεστων λιπαρών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C.

Είναι πραγματικά υγιεινή η βίγκαν διατροφή για το κατοικίδιό σας;

Vegan σκύλοι: Το πιο σημαντικό πράγμα για την υγεία του σκύλου είναι η δίαιτα να διαμορφώνεται σωστά, ώστε να καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά, σύμφωνα με τεκμηριωμένες οδηγίες.

Γεμιστές μελιτζάνες: Μια γευστική μεσογειακή απόλαυση

Γεμιστές μελιτζάνες: Οι γεμιστές μελιτζάνες είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων και υφών, προσφέροντας ένα υγιεινό και πλούσιο γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Αυγά: Σύμμαχος για την υγεία του θυρεοειδούς

Αυγά: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε ιώδιο, σελήνιο, πρωτεΐνες και χολίνη, τα αυγά μπορούν να συμβάλουν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και στη γενική υγεία σας.

Close Icon