Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πώς να καταναλώνετε σωστά τη βρώμη σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Πώς να καταναλώνετε σωστά τη βρώμη σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Ο τύπος βρώμης που τρώτε μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά, οι ειδικοί συνιστούν κομμένους κόκκους βρώμης αντί για στιγμιαία φακελάκια.

Όλοι μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι ένα μπολ με βρώμη ήταν το πιο υγιεινό πρωινό. Και δεν φταίμε εμείς, η πραγματικότητα είναι ότι πέσαμε σε εκείνες τις εκστρατείες μάρκετινγκ εκατομμυρίων δολαρίων που υπόσχονταν ότι ένα μπολ με αυτό τα δημητριακά γεμάτα φυτικές ίνες θα μπορούσε να μειώσει τις καρδιοαγγειακές παθήσεις και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Και παρόλο που το τελευταίο ισχύει, μάλλον δεν γνωρίζετε ότι αυτό το κλασικό πρωινό μπορεί να προκαλέσει αύξηση στη γλυκόζη. «Η βρώμη είναι 100% άμυλο και το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη όταν χωνεύεται», εξηγεί η επιστήμονας Jessie Inchauspé από το Glucose Goddess.


 

Τι κάνει η καθημερινή κατανάλωση βρώμης;

«Αν καταναλώνετε βρώμη παρασκευασμένη σωστά, χωρίς ζάχαρη ή πρόσθετα, κάθε μέρα μπορείτε να έχετε πολλά οφέλη για την υγεία σας, όπως: υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών, μείωση χοληστερόλης, διατήρηση του κορεσμού και ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας», λέει η διατροφολόγος Mariana Pérez-Trejo. Αν και προειδοποιεί ότι η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων είναι απαραίτητη για τη λήψη διαφορετικών βιταμινών και μετάλλων. «Είναι επίσης σημαντικό να μετράτε τις μερίδες σας, γιατί εάν καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες βρώμης, καθώς και γαρνιτούρες με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες (μέλι, αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτες, ζάχαρη, δημητριακά σε κουτί κ.λπ.) μπορεί να είναι μη παραγωγικό για την υγεία σας».

 

Ο τύπος βρώμης που τρώτε μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά, οι ειδικοί συνιστούν κομμένους κόκκους βρώμης αντί για στιγμιαία φακελάκια. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να προσθέσετε αγελαδινό γάλα, γιαούρτι  με πλήρη λιπαρά ή γάλα αμυγδάλου που δεν περιέχει σόγια ή ζάχαρη. «Επιλέξτε μούρα και φρούτα με φλούδα αντί για τροπικά φρούτα όπως οι μπανάνες», συμβουλεύει η Inchauspé. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο το μέλι, την παραδοσιακή ζάχαρη, τους χουρμάδες ή το σιρόπι σφενδάμου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ενεργειακό ρόφημα με μέλι, γάλα, μπανάνα, βρώμη και κανέλα

Kimchi: Το κορεάτικο όπλο που μειώνει το λίπος στην κοιλιά

Τα καλύτερα τρόφιμα για άμεση ανακούφιση από την κατακράτηση

Μαγείρεμα στον ατμό - Πώς σας ωφελεί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon