ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πώς να καταναλώνετε σωστά τη βρώμη σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Πώς να καταναλώνετε σωστά τη βρώμη σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Ο τύπος βρώμης που τρώτε μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά, οι ειδικοί συνιστούν κομμένους κόκκους βρώμης αντί για στιγμιαία φακελάκια.

Όλοι μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι ένα μπολ με βρώμη ήταν το πιο υγιεινό πρωινό. Και δεν φταίμε εμείς, η πραγματικότητα είναι ότι πέσαμε σε εκείνες τις εκστρατείες μάρκετινγκ εκατομμυρίων δολαρίων που υπόσχονταν ότι ένα μπολ με αυτό τα δημητριακά γεμάτα φυτικές ίνες θα μπορούσε να μειώσει τις καρδιοαγγειακές παθήσεις και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Και παρόλο που το τελευταίο ισχύει, μάλλον δεν γνωρίζετε ότι αυτό το κλασικό πρωινό μπορεί να προκαλέσει αύξηση στη γλυκόζη. «Η βρώμη είναι 100% άμυλο και το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη όταν χωνεύεται», εξηγεί η επιστήμονας Jessie Inchauspé από το Glucose Goddess.

 

Τι κάνει η καθημερινή κατανάλωση βρώμης;

«Αν καταναλώνετε βρώμη παρασκευασμένη σωστά, χωρίς ζάχαρη ή πρόσθετα, κάθε μέρα μπορείτε να έχετε πολλά οφέλη για την υγεία σας, όπως: υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών, μείωση χοληστερόλης, διατήρηση του κορεσμού και ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας», λέει η διατροφολόγος Mariana Pérez-Trejo. Αν και προειδοποιεί ότι η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων είναι απαραίτητη για τη λήψη διαφορετικών βιταμινών και μετάλλων. «Είναι επίσης σημαντικό να μετράτε τις μερίδες σας, γιατί εάν καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες βρώμης, καθώς και γαρνιτούρες με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες (μέλι, αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτες, ζάχαρη, δημητριακά σε κουτί κ.λπ.) μπορεί να είναι μη παραγωγικό για την υγεία σας».

 

Ο τύπος βρώμης που τρώτε μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά, οι ειδικοί συνιστούν κομμένους κόκκους βρώμης αντί για στιγμιαία φακελάκια. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να προσθέσετε αγελαδινό γάλα, γιαούρτι  με πλήρη λιπαρά ή γάλα αμυγδάλου που δεν περιέχει σόγια ή ζάχαρη. «Επιλέξτε μούρα και φρούτα με φλούδα αντί για τροπικά φρούτα όπως οι μπανάνες», συμβουλεύει η Inchauspé. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο το μέλι, την παραδοσιακή ζάχαρη, τους χουρμάδες ή το σιρόπι σφενδάμου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενεργειακό ρόφημα με μέλι, γάλα, μπανάνα, βρώμη και κανέλα

Kimchi: Το κορεάτικο όπλο που μειώνει το λίπος στην κοιλιά

Τα καλύτερα τρόφιμα για άμεση ανακούφιση από την κατακράτηση

Μαγείρεμα στον ατμό - Πώς σας ωφελεί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σαλάτα ψητής αγκινάρας με φέτα και λιαστή ντομάτα 

Η αγκινάρα είναι ένα αντιοξειδωτικό λαχανικό που κατατάσσεται στις υπερτροφές του πλανήτη. Η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη, καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μεγάλη ποσότητα βιταμινών C και Κ.

Τι να μαγειρέψετε για δείπνο στο πάρτι συνταξιοδότησης του άντρα σας;

Μαγειρική σύνταξη: Ο εορτασμός της συνταξιοδότησης του συζύγου σας είναι ένα σημαντικό ορόσημο και το να τον εκπλήξετε με ένα προσεκτικά προετοιμασμένο γεύμα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να σηματοδοτήσετε την περίσταση.

Πώς και από ποιον εφευρέθηκε ο καφές;

H αρχή του καφέ: Η προέλευση του καφέ είναι γεμάτη μύθους και ιστορία, με τον πιο δημοφιλή θρύλο να αποδίδει την ανακάλυψή του σε έναν Αιθίοπα κτηνοτρόφο με το όνομα Kaldi τον 9ο αιώνα.

Tροφές που προστατεύουν από θρόμβους

Θρόμβοι:Συμπεριλαμβάνοντας αυτά τα νόστιμα και θρεπτικά τρόφιμα στη διατροφή σας, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο θρόμβων αίματος και να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή.

Ποια είδη φαγητού θα πρέπει να τρώτε αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα;

Αναπνευστικό φαγητό: Εάν υποφέρετε από αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) ή βρογχίτιδα, η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων.