Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Portobello: Γεμιστά μανιτάρια με παρμεζάνα και σπανάκι 

Portobello: Γεμιστά μανιτάρια με παρμεζάνα και σπανάκι 

Portobello: Αυτά τα γεμιστά μανιτάρια δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων.

Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και αλμυρό πιάτο για χορτοφάγους, αυτά τα μανιτάρια Portobello με παρμεζάνα και σπανάκι πρέπει να τα δοκιμάσετε! Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη γεύση και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την την τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα.


Για να φτιάξετε αυτό το πιάτο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

  • 4 μεγάλα μανιτάρια Portobello
  • 2 φλιτζάνια baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι 

 

Οδηγίες

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 190°C. Στη συνέχεια, καθαρίστε απαλά τα μανιτάρια πορτομπέλο με μια υγρή χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά. Αφαιρέστε προσεκτικά τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ψιλοκομμένο σπανάκι στο τηγάνι, μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το μαγειρεμένο μείγμα σπανακιού με την τριμμένη παρμεζάνα και την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Τοποθετήστε τα μανιτάρια πορτομπέλο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Γεμίστε κάθε καπάκι μανιταριού με το μείγμα σπανακιού, πιέζοντάς το απαλά για να συσκευαστεί. Ψήνετε τα γεμιστά μανιτάρια στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να ροδίσει η γέμιση.

Μόλις ψηθούν, σερβίρετε τα μανιτάρια Portobello με παρμεζάνα σπανάκι ζεστά και απολαύστε τα! Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με μια συνοδευτική σαλάτα ή μια μερίδα κινόα για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.

Αυτά τα γεμιστά μανιτάρια δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Είτε είστε χορτοφάγος είτε απλά θέλετε να προσθέσετε περισσότερα γεύματα με βάση τα φυτά στη διατροφή σας, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα γίνει η αγαπημένη  σας. Δοκιμάστε το σήμερα και εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους φίλους σας με αυτό το γευστικό και θρεπτικό πιάτο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένας πολυτελής συνδυασμός για ένα ιδιαίτερο μεσημεριανό γεύμα

Φτιάχνοντας τα καλύτερα κρητικά εδέσματα

Μαγειρεύουμε χτένια σε τηγάνι με σκορδοβούτυρο λεμονιού

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μπολονέζ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon