Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατάτες: Δημιουργήστε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες στον φούρνο!

Πατάτες: Δημιουργήστε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες στον φούρνο!

Πατάτες: Δημιουργήστε τραγανές πατάτες στο φούρνο, οι οποίες θα μοιάζουν με τηγανιτές. Η διαδικασία είναι πιο εύκολη από τις τηγανιτές πατάτες και η νοστιμιά του διπλάσια!


Είναι πολύς ο κόσμος που δεν μαγειρεύει στο σπίτι του πατάτες τηγανιτές, πλέον. Άλλοι τις θεωρούν ανθυγιεινές, ενώ άλλοι δεν θέλουν να καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου σε μια τηγανιά πατάτες. Το ξέρατε, όμως, ότι μπορείτε να φτιάξετε πατάτες φούρνου που να μοιάζουν με τηγανιτές; Το μόνο που χρειάζεστε είναι να κόψετε τις πατάτες όπως ακριβώς θα κόβατε τις τηγανιτές και να ανάψετε το φούρνο. Η διαδικασία παρασκευής τους είναι πολύ εύκολη και αρκετά γρήγορη! Επιπλέον, η γεύση τους θα ξετρελάνει κι εσάς και τα παιδιά σας!

Πατάτες “τηγανιτές” στο φούρνο

Συστατικά για 4 μερίδες:

  • 2 κιλά πατάτες φούρνου, η καθεμία κομμένη σε έξι φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι αλάτι για γεύση
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Παρασκευή συνταγής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμοί C.
  • Τοποθετήστε φέτες πατάτας σε ένα ταψί. Ρίξτε ελαιόλαδο πάνω από τις φέτες. Καρυκέψτε με θυμάρι, πιπέρι και αλάτι. Γυρίστε τις σφήνες με μια σπάτουλα για να τις αλείψετε με λάδι και καρυκεύματα.
  • Ψήστε τις φέτες πατάτας για 15 λεπτά, γυρίστε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν στο κέντρο, περίπου 15 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε τις φέτες σε μια πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τυρί.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια εκδοχή γλυκοπατάτας χρησιμοποιώντας αλεσμένη κανέλα και παραλείποντας το θυμάρι, το πιπέρι και το τυρί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό λάδι αντί για ελαιόλαδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καπνιστές γλυκοπατάτες με αυγά και αμύγδαλα

Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Πώς το γάλα πατάτας ανταγωνίζεται άλλα εναλλακτικά γάλατα φυτικής προέλευσης

Φτιάξε κι εσύ Frittata με λαχανικά μέσα σε λίγα λεπτά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon