Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατάτες: Δημιουργήστε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες στον φούρνο!

Πατάτες: Δημιουργήστε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες στον φούρνο!

Πατάτες: Δημιουργήστε τραγανές πατάτες στο φούρνο, οι οποίες θα μοιάζουν με τηγανιτές. Η διαδικασία είναι πιο εύκολη από τις τηγανιτές πατάτες και η νοστιμιά του διπλάσια!

Είναι πολύς ο κόσμος που δεν μαγειρεύει στο σπίτι του πατάτες τηγανιτές, πλέον. Άλλοι τις θεωρούν ανθυγιεινές, ενώ άλλοι δεν θέλουν να καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου σε μια τηγανιά πατάτες. Το ξέρατε, όμως, ότι μπορείτε να φτιάξετε πατάτες φούρνου που να μοιάζουν με τηγανιτές; Το μόνο που χρειάζεστε είναι να κόψετε τις πατάτες όπως ακριβώς θα κόβατε τις τηγανιτές και να ανάψετε το φούρνο. Η διαδικασία παρασκευής τους είναι πολύ εύκολη και αρκετά γρήγορη! Επιπλέον, η γεύση τους θα ξετρελάνει κι εσάς και τα παιδιά σας!


Πατάτες “τηγανιτές” στο φούρνο

Συστατικά για 4 μερίδες:

  • 2 κιλά πατάτες φούρνου, η καθεμία κομμένη σε έξι φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι αλάτι για γεύση
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Παρασκευή συνταγής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμοί C.
  • Τοποθετήστε φέτες πατάτας σε ένα ταψί. Ρίξτε ελαιόλαδο πάνω από τις φέτες. Καρυκέψτε με θυμάρι, πιπέρι και αλάτι. Γυρίστε τις σφήνες με μια σπάτουλα για να τις αλείψετε με λάδι και καρυκεύματα.
  • Ψήστε τις φέτες πατάτας για 15 λεπτά, γυρίστε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν στο κέντρο, περίπου 15 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε τις φέτες σε μια πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τυρί.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια εκδοχή γλυκοπατάτας χρησιμοποιώντας αλεσμένη κανέλα και παραλείποντας το θυμάρι, το πιπέρι και το τυρί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό λάδι αντί για ελαιόλαδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καπνιστές γλυκοπατάτες με αυγά και αμύγδαλα

Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Πώς το γάλα πατάτας ανταγωνίζεται άλλα εναλλακτικά γάλατα φυτικής προέλευσης

Φτιάξε κι εσύ Frittata με λαχανικά μέσα σε λίγα λεπτά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon